2020 avklarat – arbetet fortsätter under 2021!

Publicerad den 2/1 2021 kl 19:01

ÅRSKRÖNIKA. Avmaskerat har ännu inte fyllt ett år, men vi tänkte ändå blicka bakåt över det nu gångna året och framåt mot 2021 i denna artikel.

Detta journalistiska projekt och vår hemsida offentliggjordes den 1 maj 2020. Under det gångna året har vi publicerat strax under 70 artiklar som granskat vänsterextremismen i Sverige. I genomsnitt har det alltså kommit upp runt två artiklar i veckan på Avmaskerat.

Vi har under året presenterat en övergripande beskrivning av våldsvänsterns historia i Sverige, granskat deras metoder som innefattar allt från mordbränder till djurplågeri samt gått igenom flera fall som visar hur det genom åren ständigt funnits en problematisk våldtäktskultur inom extremvänstern.

Vidare har vi på Avmaskerat lyft fram gamla men talande nyheter från etablerade medier som ”Ung Vänster leker med elden” och ”Expo-man dömd för terror mot rasister”. Vi har också själva blickat bakåt och bland annat grävt fram nya uppgifter om hur vänsterextremister 1993 misshandlade en gravid kvinna i Göteborg och hur AFA-Skaraborg en gång i tiden gick under efter att 16 aktivister drogs inför rätta.

Det största avslöjandet och den viktigaste journalistiska gärningen var dock vår granskning av Red Deer Collective där vi avslöjade Mats Runvall på Länsstyrelsen Skåne som mannen som ligger bakom den ledande AFA-butiken i Sverige. Butiken som sprider AFA:s våldsbejakande terrorpropaganda drevs hemifrån samma adress som han delar med sin fru, DN-journalisten Kristina Lindquist. Detta följdes sedan upp med en artikel som avmaskerade flera av RDC:s modeller och nu senast avslöjandet om att en av AFA-modellerna är ingen mindre än Annie Hellquist som är chefredaktör för syndikalisttidningen Arbetaren.

Andra nyheter från året som förtjänar att lyftas fram är:

Framtiden

Om vi blickar framåt mot 2021 kan vi konstatera att vi har många idéer och avslöjanden att arbeta på. Som vi konstaterade från början är arbetet vi har påbörjat väldigt stort och långsiktigt. Det finns väldigt mycket att göra och sett till de resurser vi förfogar över idag kommer vi nog aldrig få slut på artiklar att skriva.

Målet för oss är dock att uppnå resultat med vår verksamhet och förebygga vänsterterrorism genom att förstöra så mycket som möjligt för den våldsbejakande och repressiva vänstern. Här kan vi fundera över vilka avslöjanden som får mest effekt och ta hänsyn till det i våra publicistiska prioriteringar.

När vänsterextremister hänger ut sina meningsmotståndare ser deras gatukader ibland också till att affischera utanför personens hem eller arbetsplats, ringa eller mejla och trakassera arbetsgivaren, utföra överfall när den uthängda är på väg till jobbet samt vandalisera offrets bil eller husfasad nattetid. Vi noterar också en ny trend som blivit mer populär hos vänsterextremister vilket är att lämna in falska anmälningar till Socialtjänsten om vanvård av barn samt att beställa saker på faktura åt sina offer.

Det har inget med vår rent journalistiska verksamhet att göra, men vänsterterrorismens offer kommer kanske alltmer tänka i liknande banor som sina antagonister och börja bekämpa eld med eld. Det kommer i alla fall vara upp till vänsterterrorismens offer att beivra vänsterextremismen, då vi utifrån tidigare erfarenhet vet att polis och storföretag inte kommer göra detta i den utsträckning som är nödvändig.

För att återvända till vår egen verksamhet är det Avmaskerat fortfarande behöver hjälp med samma saker som tidigare: Vi behöver fler skribenter som kan skriva artiklar, fler researchers som kan gå igenom alla tips vi får in, fler som hjälper till att sköta våra sociala medier och sist men inte minst så underlättar alltid mer pengar vårt arbete.

Avslutningsvis vill vi som skriver denna artikel tacka alla er som under 2020 stöttat vår verksamhet, alla insatser uppskattas och gör skillnad! Nu ser vi fram emot ett år med ännu fler avslöjanden där vänsterextremister avmaskeras och dras fram i ljuset.

Med detta sagt önskar redaktionen alla läsare som inte är vänsterextremister ett gott nytt år!

Dela artikeln