AFA gjorde hembesök hos Iréne Svenonius (M)

Publicerad den 3/5 2020 kl 15:05

NYHET. Den senaste att drabbas av AFA:s terrorism är M-politikern Iréne Svenonius i Stockholm.

Under gårdagen började mainstreammedier rapportera om att vänsterterrorgruppen AFA tagit sig in på Iréne Svenonius tomt och vandaliserat hennes hem genom att skriva ”Avgå /AFA Sthlm” på husfasaden.

Svenonius blev en måltavla för vänsterterrorn då hon som folkvald M-politiker och ordförande för regionsstyrelsen i Region Stockholm är ytterst ansvarig för sjukvården där, ett uppdrag AFA då menar att hon har misskött.

Vänsterterroristerna i AFA brukar ofta göra så kallade hembesök av det här slaget för att skrämmas och väcka oro oss sina offer och få dem att inte längre orka vara politiskt aktiva. Vanligtvis brukar offren för dessa attentat inte vara politiker från de stora etablerade partierna och dåden brukar inte uppmärksammas i media eller leda till någon åtgärd från polisens sida.

Nu när en mer högt uppsatt politiker drabbats är det möjligt att polisen för en gångs skull prioriterar att utreda detta hot.

Att AFA väljer att ge sig på en etablerad och välkänd politiker på det här sättet kan vara för att de tänker att det är ett lätt sätt att få uppmärksamhet och reklam på då det får de etablerade medierna och politikerna att prata om AFA, utan att vänsterterroristerna riskerar mer än att få lite böter för ha klottrat på en husfasad.

Uppdatering:

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt skrev till AFA på Twitter:

Ett pliktskyldigt avståndstagande, men samtidigt menar Sjöstedt att det inte finns något för Vänsterpartiet att be om ursäkt för. Det påståendet kommer vi granska imorgon genom att återpublicera en artikel från 1994 som visar hur Vänsterpartiet och Ung Vänster hade täta band till AFA och den autonoma vänstern.

Dela artikeln