AFA-ledaren Tor Alsén skaffar skyddad identitet

Publicerad den 23/8 2021 kl 13:08

NYHET. Nyckelperson inom AFA-Göteborg skaffar nu skyddad identitet efter att ha blivit exponerad för den terrorverksamhet han bedriver.

Tor Alsén AFA-Göteborg.

Nättidningen Nya Riks kunde i veckan avslöja att Tor Alsén (850519-7833), en av de ledande aktivisterna i AFA-Göteborg, skaffat skyddad identitet efter att ha blivit exponerad för den våld- och terrorverksamhet han bedriver. Även hans sambo, den iranska invandraren Mina Nateghi, väljer att skydda sina personuppgifter.

Tor Alsén 850519-7833

Tor Alsén AFA-Göteborg
Tor Alsén AFA-Göteborg

Tor Alsén (850519-7833)
Sommarvädersgatan 34 lgh 1202
418 33 Göteborg

Fordon: Volkswagen Polo 1.4 (XDT 549)

Telefon: 0737851986
Mail: [email protected]

Facebook: Tor Alsén

Arbete mail: [email protected]
Arbetsplats: Sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhus

Låg bakom upprepade hembesök

Efter att Christian Petersson, 19, och hans familj vid ett flertal tillfällen utsatts för hembesök av AFA, så var han beredd. Natten den 26 november förra året ser Christian hur två maskerade personer smyger upp till fastigheten. En av vänsterextremisterna börjar direkt spreja på husets fasad samtidigt som den andra punkterar hans moders bildäck. I den film som skildrar händelsen ser man, sekunder efter att AFA påbörjat attacken, hur Christian iklädd endast kalsonger springer ut ur hemmet och jagar iväg dem. Vänsterextremisterna hoppar in i en flyktbil som visade sig tillhöra Tor Alsén.

Christian (AFS) AFA-Göteborg
Klicka för att se video.

Detta kom att bli startskottet för en mycket lång polisutredning.

Det tar dock inte slut där. Christian, verksam inom nättidningen Exakt24, inleder efter attackerna mot sin familj en upplysningskampanj. Utrustad med mikrofon och kamera söker han och andra journalister upp vänsterextremisterna i Göteborg för att konfrontera dem om deras verksamhet.

Tor Alsen AFA-Göteborg
Klicka för att se dokumentären.

Skaffar nu skyddade personuppgifter

Sedan Alsén avslöjats med att vara en av de ledande aktivisterna inom AFA-Göteborg så har han gång på gång stött på problem. Förutom att han nu ingår i en polisutredning gällande hembesöken mot Christian och hans familj, så är han också misstänkt för folkbokföringsbrott då han och Mina Nateghi falskeligen skenskrivet sig på adressen Egypten 172 i Hällingsjö. Hemma hos Axel Rosengren, där Alsén idag är skriven, har polisen genomfört en husrannsakan. Förutom att ha konfronterats utanför sitt jobb så har också Alséns kollegor granskats. Och idag väljer han att skaffa skyddad identitet tillsammans med sin sambo.

Läs mer

Exakt24 avslöjar flera vänsterextremister
Exakt24 fortsätter granska vänsterextremister
Exakt24 konfronterar terrorförespråkande vänsterextremist
Här slåss mellanstadieläraren Axel Rosengren med polisen

Dela artikeln