AFA-Rättegången 2006

Publicerad den 30/12 2020 kl 10:12

GAMMALT. Den 2 maj 2006 var dagen då ”AFA-rättegången” påbörjades. I Göteborgs tingsrätts säkerhetssal skulle 16 AFA-medlemmar samlas. Samtliga misstänkta för grova brott.

Det var under en stor polisbevakning som rättegången i Göteborg kunde starta. Polisen befarade aktioner från våldsvänstern och var därför förbereda på tumultartade situationer. Expressen skriver:

Det stod polisbilar i varje gathörn i kvarteret runt tingsrätten och polisbilar cirkulerade runt i centrala stan. Utanför säkerhetssalen stod poliser med kravallhjälmar i bältena, men inga synliga tunga vapen.

Rättegången flöt dock på lugnt utan några incidenter.

Bland de 16 AFA-medlemmarna fanns bland andra Mikael Polo Lönnestål (870225-0013), före detta Mikael Göran Ingemar Enlund, samt ledaren för AFA-Skaraborg och bombtillverkaren Anders Karlsson (880413–5971). Båda dömda för det misslyckade försöket till att bränna ner McDonalds i Nyköping. Övriga som stod inför rätta gjorde så efter att Anders Karlssons lägenhet blivit stormad av polisen år 2004 när de förberett sig för att grovt misshandla politiskt oppositionella.

Avmaskerat kommer idag för första gången presentera identiteterna på dessa vänsterextremister. Flera av nedanstående personer är idag inte längre politiskt engagerade, så frågan är då varför deras identiteter ska röjas? Såvitt vi vet har ingen av dessa människor gjort avbön och tagit avstånd från vänsterextremism. De har aldrig visat någon som helst skam eller ånger för de liv de förstörde under sin tid i AFA.


Ladda ned domen här!


AFA-Skaraborg

AFA Skaraborg stör SSS i Lidköping den 21/8-2002
AFA Skaraborg stör SSS i Lidköping den 21/8-2002

Innan vi börjar med händelseförloppet som skulle leda till en nedbrunnen NSF-Gård, ett misslyckat attentat mot McDonalds samt en förberedelse till grov misshandel så ska vi ta en titt på vad AFA-Skaraborg åstadkom under tiden gruppen var aktiv.

Först och främst. Den ”generation” av vänsterextrema som denna avmaskering går igenom tillhör den tredje generationen i Skaraborg. I alla fall om man ska tro på vad de själva skriver.

Antifascistisk Aktion Skaraborg bildades som en del av det nationella nätverket i början av 1990-talet. Den nuvarande gruppen är den tredje i ordningen sedan Antifascistisk Aktion Skaraborg påbörjade sin verksamhet. Tyvärr finns det inget större informationsutbyte, samarbete eller kontakt mellan de äldre grupperna och den nuvarande.

Tidigt 2000-tal så sysslade de mest med att anordna motdemonstrationer och störa olika partiers demonstrationer. Det tog dock inte lång tid innan de började ge sig på butiker, polisstationen i Lidköping, politikers hem och fysiska konfrontationer. Detta fortsätter i flera års tid och beskrivningarna av deras våldsamma dåd blir bara grövre och grövre.

Nedan är exempel på aktioner de genomförde under 2004 och 2005.

21/4 – 2004 Götene – Nazibil attackerad
23/5 – 2004 Lidköping – Nazist konfronterad
5/10 – 2004 Lidköping – H&M sönderslaget
9/11 – 2004 Falköping – Nazister attackerade
5/12 – 2004 Lidköping – Nazist påhälsad
2/5 – 2005 Lidköping – Aktion mot Polishuset
7/2 – 2005 Falköping – Främlingsfientliga fick besök
16/2 – 2005 Falköping – Nazist misshandlad
20/5 – 2005 Falköping – Nazist fick rutorna krossade
28/5 -2005 Lidköping – Nazist fick bekänna färg

Ett av de vidrigare dåden är när de skär sönder ansiktet på en medvetslös nationaldemokrat.

Lidköping – ND anhängare misshandlad
25/2 – 2005

Högerextremisten och ND anhängaren XX upptäcktes på fredagskvällen i de centrala delarna av Lidköping. AntiFa aktivister följde efter honom på avstånd för att sedan attackera honom efter det att han vikt av in i en gränd. XX sänks senare med ett slag mot huvudet varpå han hans tunga kropp faller i backen. Väl på marken överöstes han med en mängd slag och sparkar samt fick en avslagen flaska uppkörd i ansiktet.

AFA – Skaraborg

Förutom sin hemsida så har de också en Youtubekanal vid namn SkaraborgMedia där de stolt visar hur angriper politiskt oppositionella.

Den första husrannsakan 2004

Lördagen den 28 augusti 2004 genomförde Nationalsocialistisk Front (NSF) en trubadurafton på NFS-gården i Tråvad, Vara kommun. Samma kväll samlades 13 stycken vänsterextremister i Anders Karlssons bostad på Schöldgatan 24 i Lidköping. Anledningen till samlingen var att vänsterextremisterna skulle beväpna sig och sedan misshandla de NSF-politiker som var på väg hem till Lidköping efter trubaduraftonen.

Två poliser hade dock fått i uppgift att hålla span på Karlssons lägenhet. Genom fönstret kunde den ena polisen se att de började klippa av ärmar från t-shirts och drog över huvudet, de fixade med munkjackor och rånarluvor. På golvet såg han slangbatonger och en bågfil. Det fanns också flera järnrör där.

Gruppen som befanns sig i lägenheten hade taktiskt delats in i grupper. Karlsson bad samtliga stänga av mobiltelefonerna och inledde sedan ett tal ihop med Martin Hjalmarsson (840711-0710) och Sebastian Johansson (830625-5913).

Polisen på plats förstod att det var på väg att hända något mycket allvarligt snart och tog därför beslutet att kalla på förstärkning innan han stormade lägenheten med draget vapen medan den andra polisen vaktade på baksidan ifall någon försökte rymma. Samtliga AFA-medlemmar greps för förberedelse till grov misshandel.

Polisen beslagtog slangbatonger, brandbomber och falska ID kort.

AFA-Skaraborg husrannsakan 2004
AFA-Skaraborg husrannsakan 2004
AFA-Skaraborg husrannsakan 2004
AFA-Skaraborg husrannsakan 2004

Den andra husrannsakan 2005

Den 24 oktober 2005, cirka en månad innan AFA-Skaraborg via tidsinställda bomber bränner ner NSF-gården i Vara kommun, genomför polisen en husrannsakan hos Anders Karlsson på Rudenschöldsgatan 18 i Lidköping. Polisen finner i ett dolt utrymme (krypgrund) i anslutning till bostaden sprängmedel, kemikalier och andra komponenter för tillverkning av explosiva varor. De hittade också en CD med kartläggning och fotografier av personer som enligt Karlsson uppfattas som ”högerextrema”. Bland dokumenten fanns namn, fotografier och personnummer på totalt 165 stycken personer. På CD-skivan fanns det också beskrivningar för hur man tillverkar sprängämnen.

Totalt fann polisen 116 burkar pepparspray, tio rånarluvor, 15 yxor, nio kofötter, nio knogjärn, två kolsyrepistoler, tre hammare, en syl och tre mejslar. Det fanns också en låda med klockor, lödkolv, kablar, lampor, telefondelar, lödtråd, tändkabel, kemikalier, saltsyra, tolv ficklampor, en brandbomb, vapensikten och 18 knallskott.

Anders Karlsson uppger i rätten att han sommaren 2005 skulle anordna ett sommarläger i närheten som skulle vara politiskt inriktat och där medlemmarna kunde lära sig självförsvar. Detta läger och dess aktiviteter skulle sedan filmas och läggas ut på nätet i propagandasyfte till att rekrytera ännu mer vänsterextremister. Karlsson hade genomfört en liknande aktivitet i maj samma år då de ”molotovtränat”, alltså tränat på att kasta brandbomber. Lägret blev iallafall aldrig av och enligt Karlsson kan ”vem som helst” ha lagt dessa saker i krypgrunden.

16 AFA-medlemmar inför rätta

Innan rättegången hölls den 2 maj 2006 hade AFA-Skaraborgs ledare Anders Karlsson varit delaktig i ett försök till att bränna ner barnrestaurangen McDonalds i Nyköping 2006. Läs mer om det här.

Anders Karlsson (880413-5971)

Anders Olof Karlsson AFA-Skaraborg
Anders Olof Karlsson AFA-Skaraborg

Anders Karlsson (880413-5971)
Stjernströms väg 5 lgh 1203
129 35 Hägersten

Mail: [email protected]

Arbete: Water Meadow AB
Tidigare arbete: Saudade AB, Suzette Loubser AB, Sista versen 43799 AB, Refectio AB

Anders Karlsson var ledaren för AFA-Skaraborgs tredje generation och framgår enligt lokalpolisen som den ”driftiga”. Han har förutom deltagandet i mordbranden mot McDonalds 2006 också varit den som tillverkat tidsinställda bomber som, enligt polisens misstanke, försatte hela NSF-gården i brand.

När polisen stormade hans studentlägenhet, som han skaffat för att kunna gå i skolan i Lidköping, 2004 så fann de förutom gatustridsvapen också förfalskade ID-kort. Karlsson dömdes också för inblandning i en feg misshandel (läs mer under Johan Veiler).

Karlsson dömdes för misshandel, förberedelse till misshandel, förberedelse till grov misshandel, medhjälp till försök till grov mordbrand, urkundsförfalskning och övergrepp i rättssak till sluten ungdomsvård i 1 år och 2 månader (Lidköping B 1051-04).

***

Karlsson som ursprungligen kommer från Lundsbrun, Skaraborg, bor idag med en kvinna på Stjernströms väg 5 i Hägersten i Stockholms län. Kvinnan jobbar som jurist på en respekterad advokatbyrå och äger lägenheten de bor i som uppskattas vara värd närmare 4 000 000 kronor.

Karlsson har varit engagerad i sex företag som numera upphört/likviderats. Hans senaste företag Saudade AB gick med förlust 2019, men trots det kunde han samma år deklarera 998 384 kr.

Johan Olander (860329-5919)

Johan Olander AFA-Skaraborg
Johan Olander AFA-Skaraborg

Johan Olander (860329-5919)
Fullösa Stenebacken 1
533 96 Götene

Johan Olander dömdes den 4 juni 2003 för skadegörelse. Av personutredningen framgår det att han har behov av stöd och kontroll i sin livsföring. När polisen stormade Anders Karlssons lägenhet så var Olander redan på väg ut, beväpnad med två slangbatonger.

Olander döms också för narkotikabrott. Enligt förhöret var Olander på en fest och hans cigaretter var slut. Han ber en rökande deltagare på festen om ett par bloss men märker då till sin stora förvåning att cigaretten smakade konstigt. Efteråt blev han påverkad men trodde att det berodde på att han druckit en stark drink. Denna föga trovärdiga förklaring avfärdade domstolen.

Olander döms också för olaga hot då han med en yxa jagat en person inne i centrala Lidköping. Personen som blev jagad hade varit ute med vänner på en krog och vid hemgång stannade en bil bakom dem. Ur bilen springer Johan Olander med en yxa i handen och skriker att han ska döda en person i sällskapet. Denna person blir väldigt rädd och springer iväg varpå Olander jagar honom. Anledningen till bråket var att offret och Olander tidigare varit i gruff med varandra vilket fick Olander och två kompisar till honom att åka runt i en bil hela kvällen och leta efter denne.

Vid ytterligare ett annat tillfälle så hade brodern till personen som tidigare blivit hotad med yxa velat tala med Johan Olander. Brodern frågade Olander vad han hade tänkt göra med yxan varpå Olander hetsigt och aggressivt sagt att han skulle mörda offret. Plötsligt blir brodern brutalt nerslagen bakifrån av Anders Karlsson. Brodern faller till marken där han får mottaga flera sparkar mot huvudet och bröstkorgen.

Olander erkänner också snatteri då han den 13 april 2005 i butiken Lidl stulit 4 st chokladrullar.

För ovanstående döms Johan Olander till skyddstillsyn och samhällstjänst 80 timmar.

AFA-Skaraborg Johan Olander
Vardaglig chatt mellan Anders Karlsson och Johan Olander.
AFA-Skaraborg Johan Olander
Molotow i födelsedagspresent.

Emma Kolback (851207-5642)

Emma Kolback AFA-Skaraborg
Emma Kolback AFA-Skaraborg

Emma Kolback (851207-5642)
Olivedalsgatan 12 lgh 1403
413 10 Göteborg

Arbete: Dubbel Dubbel Svingeln AB

När polisen stormade lägenheten kunde de se hur Emma kastade ifrån sig en batong och tog av sig handskarna. Dessa handskar försöker hon dumpa under tiden hon leds ut till polisbilen. Hon uppger i ett förhör att hon har ”jonglerat” med slangbatongerna och inte alls kastat handskarna. När polisen frågar henne varför hon då gjorde sig av med sina handskar så svarar hon att ”hon befann sig i en svår situation och kände sig otrygg”. Emma Kolback tillhörde den taktiska grupp som skulle förspana på de politiker som resterande AFA-medlemmar skulle misshandla. I förhör framkommer det att Emma skulle ha frågat någon i gruppen om de skulle använda brandbomberna som fanns förvarade varpå denna person svarar ”Ja” men om polisen kommer så ska de ”tappa” dessa mot marken så de förstörs.

Emma döms för förberedelse till misshandel till dagsböter 80 å 60kr.

AFA-Skaraborg Emma Kolback
AFA-Skaraborg Emma Kolback
AFA-Skaraborg Emma Kolback

***

Idag bor Emma ensam på Olivedalsgatan 12 i Göteborg. Hon var med och grundade Dubbel Dubbel, en restaurangkedja som på senare år blivit stor succé och år 2022 ska finansiera 30 nya restauranger. Förutom att grunda restaurangkedjan så jobbar Emma som kock och kökschef och har enligt sin LinkedIn öppnat en restaurang per år sedan 2011.

Den 4 februari berättar Emma bland annat att de nya delägarna till Dubbel Dubbel är Wilhelm Vintilescu som jobbat med O´Learys, Pinchos och Bastard Burgers, Christian Bellander som varit VD för O´Learys samt Björn Johansson, VD för Greenfood Frech Cut.

Sebastian Johansson (830625-5913)

Sebastian Johansson AFA-Skaraborg
Sebastian Johansson AFA-Skaraborg

Sebastian Johansson (830625-5913)
Bäckvägen 1
531 73 Källby

Johansson greps i Anders Karlssons lägenhet. Vid husrannsakan hemma hos Johansson hittar de två burkar pepparspray och två teleskopbatonger. Johansson skyller på att han är hundrädd och använder dessa vapen för att skydda sig mot hundar. Detta är inget polisen tror på, men det skulle kunna finnas en viss procent sanning i detta. AFA:s anarkistiska bibel den Lila Svarta har information som tar upp just detta. I skriften kan man läsa hur man ska bryta benen på polisens hästar och hur man ska krossa nosen på polishundar. Läs mer här!

Sebastian döms för förberedelse till misshandel samt vapenbrott till 90 dagsböter å 100 kr.

***

Idag bor Johansson med en kvinna i ett hus på Bäckvägen 1 i Källby. På deras uppfart står det en ljusgrå Volvo V70 med registreringsplåt KHY540.

Andreas Wallroth (870304-5974)

Andreas Wallroth AFA-Skaraborg
Andreas Wallroth AFA-Skaraborg

Andreas Wallroth (870304-5974)
Kalendervägen 12 lgh 1203
415 34 Göteborg

Arbete: NEJD

Wallroth misshandlade en person den 30 april 2005 i Lidköping på grund av politiska skiljaktigheter samt deltog i förberedelse till attacken mot NSF den 28 augusti 2004. För detta dömde domstolen ut en månads fängelse med möjlighet att avtjäna genom samhällstjänst på 50 timmar vilket Andreas Wallroth valde.

***

Idag bor Wallroth själv på Kalendervägen 12 i Göteborg. Han är mycket investerad i ett flertal artistiska projekt. På hans hemsida kan man läsa om ett 20-tal olika satsningar som han i olika utsträckning varit involverad i.

Joakim Rehn (870707-5910)

Joakim Rehn (870707-5910)
Sunnersberg Svantebacken 1
531 98 Lidköping

Både Rehn och hans dåvarande flickvän Maria Ohlin (idag Maria Rizzi) greps hemma hos Anders Karlsson. Polisen fann en slangbatong i Rehns jacka och i förhöret uppger han att han endast hade den för det var ”coolt och häftigt” och inte för att misshandla politiskt oppositionella.

Joakim dömdes för förberedelse till misshandel till 70 dagsböter å 30 kr.

***

Idag bor Rehn med en kvinna i ett hus som de flyttade till den 10 oktober 2020 på Sunnersberg Svantebacken 1. Huset är uppskattningsvis värt mellan 2,5 till 3,3 miljoner kronor. På uppfarten har de en röd herrgårdsvagn av årsmodell 2016 med registreringsplåt WFA741.

Maria Rizzi (871218-6009)

AFA-Skaraborg Maria Ohlin Rizzi
Maria Ohlin Rizzi

Maria Rizzi fd. Ohlin (871218-6009)
Nävervägen 19
531 73 Källby

Arbete: Statens väg- och transportforskningsinstitut

Maria Rizzi fd Maria Ohlin, och hennes dåvarande pojkvän Joakim Rehn var en återkopplingsgrupp. Därav lämnade Maria ut sitt telefonnummer till de övriga AFA-medlemmarna så att de kunde kontakta henne och Rehn. Hemma hos Maria tog polisen en butterflykniv i beslag. I förhör framkommer det att kniven egentligen tillhörde hennes syster Sofia som också var intresserad av att ansluta sig till AFA.

Maria dömdes för förberedelse till misshandel till 70 dagsböter å 30 kr.

***

Idag bor Maria med sin man på Nävervägen 19 i Källby. De båda jobbar på Statens väg- och transportforskningsinstitut, Maria som forskare och mannen som analytiker. Utanför huset står det ett antal fordon, bland annat en Fiat 500 (KLS 832) och en Volkswagen Taro (OUW 749).

AFA-Skaraborg Maria Ohlin Rizzi
Den obligatoriska syndikalistkopplingen.

 

John Veiler (870903-5979)

John Veiler (870903-5979)
Björkvägen 16
646 50 Björnlunda

Den 8-9 februari 2006 bröt sig Veiler och två andra gärningsmän in i ett källarförråd. Där stal de rullskridskor, golfbollar, golfpeggar, modellbil och en snowboard. Veiler har också gripits för narkotikabrott och var en av de som greps i Anders Karlssons lägenhet.

Veiler dömdes för förberedelse till misshandel, stöld, försök till stöld samt narkotikabrott till villkorlig dom och 50 dagsböter å 30 kr.

***

Idag bor Veiler ihop med en kvinna som är släkt med ståuppkomikern Magnus Betnér. Om Magnus Betnérs svenskfientliga ”humor” påverkats något av AFA-medlemmen Veiler är något att fundera på. Vid uppfarten till huset står det en svart Volkswagen Tiguan med registreringsplåt FJX 454.

Teodor Englund (850411-5976)

Teodor Englund AFA-Skaraborg
Teodor Englund AFA-Skaraborg

Teodor Englund (850411-5976)
Norra Koxåsvägen 3
443 38 Lerum

Arbete: Kvänums familjetandvård

Teodor Englund ertappades aldrig i Anders Karlssons lägenhet men ingår i AFA-Skaraborg.

Englund, Anders Karlsson och William Teodorsson hade enligt förhör varit på cruising i Falköping. När de skulle hem ifrån Falköping ca 02:20 på natten stötte de på Johan Olander som de ville ge skjuts. Strax därpå stoppades de av polisen. I bilen fann polisen en bruk tårgasspray, yxa, kofot och rånarluvor.

Då polisen inte kunde knyta gatustridsvapnena till någon i bilen dömdes de aldrig för detta. Teodor Englund blev helt friad.

Rickard Främgård (870728-6038)

Rickard Främgård (870728-6038)
Högamöllegatan 9 B lgh 1202
212 19 Malmö

Var beväpnad med en slangbatong och maskeringskläder när polisen stormade Anders Karlssons lägenhet. Hemma hos Främgård hittar polisen recept på smörsyra och en konversation på datorn med användaren ”K1cker” där de diskuterat skjutvapen och att de ska slänga brandbomber på ett objekt – vilket objekt framkommer inte.

Dömdes för förberedelse till misshandel till dagsböter 70 å 30 kr.

AFA-Skaraborg Rickard Främgård
AFA-Skaraborg Rickard Främgård
AFA-Skaraborg Rickard Främgård

William Teodorson (850221-5935)

William Teodorsson AFA-Skaraborg
William Teodorsson AFA-Skaraborg

William Teodorson (850221-5935)
Nancys Promenad 5
439 51 Åsa

William Teodorsson ertappades aldrig i Anders Karlssons lägenhet men ingår i AFA-Skaraborg. Karlsson döms för att ha misshandlat en person till samhällstjänst 50 timmar.

Roozbeh Kargar (850918-2112)

Roozbeh Kargar (850918-2112)
Rustmästaregatan 31 lgh 1101
415 28 Göteborg

Kargar hade rest ifrån sin dåvarande hemort Angered i Göteborg till Lidköping för att delta i attacken på de politiker som deltagit i trubadurafton på NSF-gården. Vid en husrannsakan hos Kargar hittar de tre stycken butterflyknivar. Detta var dock inte första gången Kargar gripits av polisen då han några år tidigare deltagit i Göteborgskravallerna 2001.

Roozbeh Kargar döms för förberedelse till misshandel, brott mot knivlagen och vapenbrott till dagsböter 90 å 30 kr.

***

Kargar togs den 30 april 2017 in för sluten psykiatrisk tvångsvård sedan han i psykotiskt tillstånd genomfört ett suicidförsök.

Martin Hjalmarsson (840711-0710)

Martin Hjalmarsson (840711-0710)
Orustgatan 18 F lgh 1401
414 74 Göteborg

Tidigare dömd den 30 januari 2006 för misshandel till villkorlig dom. Hemma hos honom hittade polisen ett knogjärn. Natten mellan den 1-2 maj 2004 grips Hjalmarsson iklädd en svart huvtröja som han vrängt ut och in, svarta trädgårdshandskar och med en röd ryggsäck. Han grips på grund av skadegörelse mot polishuset i Lidköping ihop med 2 andra. 6 fönsterrutor krossades genom stenkastning.

Den tidigare villkorliga domen ska förenas med samhällstjänst på 50 timmar.

Hjalmarsson ingick också i AFA-Skaraborg.

Kim Svensson (860619-5934)

Kim Svensson (860619-5934)
Annagatan 184
531 38 Lidköping

Ertappades i lägenhet hos Anders Karlsson. Döms till dagsböter 80 å 30 kr för förberedelse till misshandel. Berättar i förhör att gruppen genomförde ”taktisk planering” precis innan polisen stormade lägenheten.


Ladda ner domen här!


Förutom ovanstående så ingår också AFA-medlemmen och vänsterextremisten Mikael Göran Ingemar Enlund, numera Mikael Polo Lönnestål (870225-0013), men brottet gäller försöket till mordbrand i Nyköping 2006 vilket du kan läsa om här.

Det finns ytterligare en man som ingick i AFA-Skaraborg och som dömdes med ovanstående men eftersom han avled 2018-05-18 så väljer Avmaskerat att inte inkludera honom.

AFA-Skaraborg försvinner

Efter att polisen gjort tillslag mot Anders Karlssons och hans terrorcell så var AFA-Skaraborg snabba med att dementera uppgifterna om att det faktiskt var medlemmar i AFA som greps.

Att vänsteraktivismen är välutbredd i Skaraborg, det råder det inga tvivel om, men att alla som är aktiva inom den antifascistiska miljön tillhör AFA, det är att begå ett stort misstag. De som inatt blev gripna i Lidköping tillhör inte AFA-Skaraborg. Vi har alla våra aktivister i det fria.

Men vad som skrivs på deras sida reflekterar inte verkligheten. Under påföljande tre år förblev Skaraborg fritt från vänsterterrorister fram tills valet 2010 närmar sig. Då bestämde sig de få vänsterextremister som fortfarande fanns kvar att ge sig på Sverigedemokraterna. P4 Skaraborg skriver:

Under åren 2005 -2006 var AFA aktivt, framförallt i Lidköpingsområdet, där AFA hade en lokalavdelning:
– Då var det mycket konfrontationer mellan höger- och vänsterkanten. Sedan försvann detta i och med en del gripanden, men nu har det börjat öka igen, säger Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skaraborg.

Men då vänsterextremisternas aktivitet trappades upp inför valet 2010 skriver P4 Skaraborg:

Anmälningarna är ett 20-tal och kommer främst från Lidköping, Grästorp och Skövde. I Skövde är det Sverigedemokrater som blivit utsatta för AFA:s aktioner genom skadegörelse på en bil och stenkastning mot ett hus. Sverigedemokraterna är ett av AFA:s uttalade mål.

Men efter valet var det tyst. Så tyst att faktiskt polisen själva blev förvånade. P4 Skaraborg skriver en artikel med rubriken AFA syns inte i Skaraborg – polisen är förvånad:

Den högerextrema vit makt-miljön är väl etablerad i Skaraborg genom Nordiska motståndsrörelsen.
Men deras politiska motsats – AFA Skaraborg – syns inte alls.

Polisen säger att AFA idag inte är mer än tangentbordskrigare:

2017 är det enbart bakom tangentbordet som polisen ser spår av AFA-verksamhet i Skaraborg.

Vet du mer?

Vet du mer om ovanstående vänsterextremister eller om AFA-Skaraborg? Tveka inte att höra av dig till oss via vårt krypterade kontaktformulär eller direkt på [email protected].

Är du en före detta medlem i AFA, Revolutionära fronten eller en person som ingått i den större antifascistiska miljön men numera har kommit på bättre tankar och vill motverka vänsterterrorism? Läs här om information till avhoppare.

Dela artikeln