Av: Avmaskerat, Juni 10, 2021

AFA-Stockholm deltog på World Wide Demonstration 20/3

EFTERLYSNING. Avmaskerat efterfrågar information om maskerade AFA-medlemmar som åsiktsregistrerade deltagarna i Stockholm den 20 mars 2021.

När demonstrationen World Wide Demonstration genomfördes i Stockholm den 20 mars 2021 befann sig också AFA-Stockholm på plats för att åsiktsregistrera deltagarna. Har du någon information om personerna på bilderna nedan? Vi tar tacksamt emot all information och vi erbjuder ett krypterat alternativ men det går också bra att maila oss direkt på [email protected]. Vi skyddar alltid våra källor.

Uppdatering 10/6-2021. Flera tips har inkommit vilket lett till att identiteterna på två av de fyra vänsterextremisterna nu kan avslöjas.

Camilla Wennerstrand 860602-0108

Camilla Wennerstrand
Camilla Wennerstrand

CAMILLA Elisabeth Wennerstrand (860602-0108)
Brännkyrkagatan 25 lgh 1201
118 22 Stockholm

Facebook: Camilla Wennerstrand

Har du information om Camilla Wennerstrand? Kontakta oss!

Hannes Nygårdh 891221-8255

Hannes Nygårdh
Hannes Nygårdh

Nils HANNES Nygårdh (891221-8255)
Semmelvägen 4 c/o Kerstin Nygårdh
128 69 Sköndal

Facebook: Hannes Pastorn Lada
Twitter: @fakeliH
Telefon: 076-833 83 23

Syndikalisten Hannes Nygårdh har varit engagerad i den vänsterextrema miljön sedan tonåren. År 2009 deltog han i en husockupation i Östersund där han och ett trettiotal ungdomar tog över hotellet Aston. Efter övertagandet prydde de byggnaden med den rödsvarta syndikalistiska flaggan och andra budskap.

Hannes Nygårdh
Hotellet Aston ockuperat år 2009.

Förutom husockupationen blev också Nygårdh ertappad samma år med att stjäla snabbmat och folköl på den lokala ICA-butiken. För detta dömdes han till dagsböter på 1 500 kr (Östersund tr B 352-10).

***

Ryggprotest i Östersund.
Ryggprotest i Östersund.

Några år senare, mer exakt valåret 2014, så arbetade Nygårdh och vänsterpartisten Nisse Sandqvist ihop för att mobilisera till en så kallad ryggprotest då Sverigedemokraterna skulle besöka staden. Länstidningen Östersund skriver:

– Vi har fått ett rasistiskt samhällsklimat, säger Nisse Sandqvist, som till vardags är vänsterpartist men nu tillsammans med Hannes Nygårdh startat facebookeventet ”Östersund, vänd SD ryggen”. Sverigedemokraterna och deras politik har varit en katalysator i det samhällsklimatet, säger Nisse Sandqvist.

***

När Nordiska motståndsrörelsen genomförde en flygbladsutdelning i centrala Stockholm på sensommaren 2018 samlades det ett gäng vänsterextremister för att åsiktsregistrera nationalisterna. Bland dessa befann sig vänsterextremisten Carolina Farraj (870714-0201) och Nygårdh. I filmen som Motståndsrörelsen publicerat från aktiviteten så syns Nygårdh till runt 01:55 in i videon.

Carolina Farraj och Hannes Nygårdh. Foto: Nordfront.se.
Carolina Farraj och Hannes Nygårdh. Foto: Nordfront.se.

Hannes NygårdhDen första maj 2019 anordnade SAC ett demonstrationståg som avgick ifrån Plattan på Sergels torg, Stockholm. Innan avfart så var det några som höll tal. Bland dessa talare finner vi Nygårdh. Det finns för tillfället ingen video på talet utan bara en bild.

***

Hannes bor för närvarande hemma hos sin mamma i en villa med uppskattat värde på 7 250 000 kr. På hans sociala medier stödjer han öppet flera våldsamma vänsterextrema organisationer som Revolutionära Fronten, Göteborgs Antifascistiska Front och Syndikalistiska Ungdomsförbundet. Hannes arbetar som vaktmästare på Stora Sköndals kyrka i Farsta, Stockholm. Den 25 december 2020 medverkar han i en gudstjänst som finns att se på Farsta församlings Youtubekanal runt 08:30 in i videon.

Hannes Nygårdh

Era tips gör vårt arbete möjligt

Idag kunde Avmaskerat avslöja identiteten på två av de fyra vänsterextremisterna ovan.

Fortsätt skicka in tips, bilder och annan information till oss. Vi tar tacksamt emot all information och vi erbjuder ett krypterat alternativ men det går också bra att maila oss direkt på [email protected]. Vi skyddar alltid våra källor.

Uppdaterat: Juni 10, 2021