AFA tar på sig skadegörelse mot Catharina Elmsäter-Svärd

Publicerad den 12/5 2021 kl 11:05

NYHET. Natten till den 28 april begav sig AFA-Stockholm hem till en kvinnlig politiker och attackerade hennes egendom – detta för att fira arbetarnas minnesdag.

AFA attackerar moderat politikers hem.

Politikern Catharina Elmsäter-Svärd (M) utsattes natten den 28 april för ett så kallat hembesök från den antidemokratiska terrorgruppen Antifascistisk Aktion (AFA).

Intill sitt hus står Catharinas bil, nu saboterad genom att färg hällts över motorhuven. I samband med attacken så publicerar AFA ett ”brev” på sin webbplats som ska fungera som en ”påminnelse” om vad som händer, och kan hända igen, om hon fortsätter sin karriär.

Det går också att läsa att attacken genomfördes bland annat för att hålla igång traditionen om att inte glömma bort de som mist livet på sin arbetsplats.

För att högtidlighålla årets minnesdag gjorde AFA Stockholm ett besök vid Catharinas villa i Södertälje.

Kvinnliga politiker utsatta

Att AFA ger sig på demokratiskt valda politiker är inget nytt – inte heller att de ger sig på kvinnor. I maj förra året angrep de politikern Iréne Svenonius (M) hem genom att klottra på hennes fasad. Detta fick hennes partikollega Hanif Bali att se rött. I podcasten God Ton säger Balif:

Hon har småbarn hemma, som alltså kommer komma hem, och veta att de är människor som är våldsbejakande vänsterextremister, som SÄPO pekar ut som ett hot mot demokratin. De vet var de bor och kan komma när som helst och vara där. Hon måste alltså leva med det faktumet att hennes barn vet också om det här. Hennes barn får en förståelse över hur sårbara de är.

Han fortsätter:

AFA […] har också ett våldskapital som de använt mot politiker tidigare. De har bränt ner folks hem. De har attackerat folks hem. De har ju gjort sådana aktioner tidigare.

Och att påverka politik genom hot med våldskapital, det finns ju inget annat ord än terrorism.

Dela artikeln