AFA:s drottning Athena Farrokhzad

Publicerad den 18/10 2020 kl 10:10

Filer

» Ostraffad

Athena Farrokhzad

19830823-0682

Rusthållarvägen 141 lgh 1002
128 44 Bagarmossen

Det är på gatuplan (andra dörren från vänster)

Telefon: 0704497350
Jobb: Biskops Arnö
Mail: [email protected]
Facebook: @athena.farrokhzad

Athena Farrokhzad (830823-0682)

Antifas drottning, gudinnan och den folkkära poeten är ord som används i beskrivande mening om Athena Farrokhzad. Enligt Aftonbladet också en mäktig influenser. En helt öppet våldsbejakande vänsteraktivist som hyllas av media och kulturvärlden.

Athena Farrokhzad

Athena var 2014 sommarpratare i Sveriges Radio P1. I programmet spred hon vänsterextrem propaganda och uppmanade till politiskt våld. Programmet hyllades av många men fick också mycket kritik. En riksdagsledamot ska i ren vrede mot SR och Athena ha slängt ut sin tv genom fönstret.

Moderaten Gunnar Axén blev så arg på Athena Farrokhzads sommarprat att han kastade ut tv:n.
Nu rasar han mot Sommar i P1.

– Musik och prat som uppmanar till lagbrott är ingenting som public service ska hålla på med, säger Gunnar Axen.

Över 70 anmälningar inkom till Granskningsnämnden men Athena friades. Däremot tilläts hon inte medverka i SVT:s program Sommarpratarna, men inte på grund av hennes våldsuppmaningar, utan för att de inte ville skapa debatt.

I en intervju efter programmet med den antivita hemsidan Rummets säger Athena:

De måste vara sjuka i huvudet som ger en kommunist, extremfeminist och anarkist en miljon lyssnare två månader innan valet.

Vidare berättar hon:

Jag ger ju ut böcker för Bonniers, skriver för Aftonbladet och verkar på en massa sätt i maktens hjärta, så det är livsviktigt för mig att använda utrymmet för att föra fram berättelser om vår kamp för att krossa maktens hjärta.

Athena uppger också att hon ville uppmana till att störta regeringen, men detta tillät inte Sveriges Radio.

Enligt Athena var hennes sommarprat egentligen bara ett ackompanjemang till musiken hon valde till programmet. En av låtarna som spelades var en cover på ”Ebba Gröns – Beväpna er!” Exempel ur texten:

Jag svär ifrån mitt hjärta att vi från förorterna ska beväpna oss

För de tål lite bly i nackarna

Här menas hela borgerligheten och kungahuset. I samma intervju refererar hon också till vita män som jävla nollor.

Vill ni lyssna själva så följ denna länk.

ACAB (All Cops Are Bastards, Alla poliser är skitstövlar) Foto: Athena Farrokhzad @ Facebook.
ACAB (All Cops Are Bastards, Alla poliser är skitstövlar) Foto: Athena Farrokhzad @ Facebook.

Athenas hat mot polisen och ordningsmakten är både komiskt och paradoxalt då hennes nuvarande sambo arbetar som kriminolog.

2017 medverkade Athena Farrokhzad tillsammans med Showan Shattak (881206-4213) och Joel Bjurströmer Almgren (790118-9378) i filmen The Antifascists.

Showan är dömd för grov misshandel och Joel är dömd för hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman, misshandel, olaga hot, våldsamt upplopp, brott mot knivlagen, grovt vapenbrott samt försök till dråp.

Athenas dikt till Joel Bjurströmer Almgren som satt fängslad efter att ha huggit en meningsmotståndare i ryggen med kniv.
Athenas dikt till Joel Bjurströmer Almgren som satt fängslad efter att ha huggit en meningsmotståndare i ryggen med kniv.
Athena ”Antifa-Queen” Farrokhzad iklädd en T-shirt som säljes på Red Deer Collective.
Athena ”Antifa-Queen” Farrokhzad iklädd en T-shirt som säljes på Red Deer Collective.

Athena Farrokhzad har gett ut flera diktsamlingar, däribland Vitsvit, som hon också vann Augustpriset för. I boken citerar hon sina familjemedlemmar. När familjen flydde till Sverige, från Iran där Athenas pappa satt politiskt fängslad, började hennes mamma öva på långa och korta vokaler. Hon ville anamma svensk kultur vilket Athena kallar barbari. Detta skriver hon om sin mor i boken:

Tänk att jag sög på de brösten, tänk att hon stoppade sitt barbari i min mun

En annan dikt skriven av Athena:

If I had had my way, I would have been a killer. I would have had guns. I would have gone to the souths and gave them violence and violence and shotguns and shotguns. I was never a non violent person.

Vet du mer?

Vet du mer om denna hyllade svenskfientliga, anti-vita, manshatande extremisten? Tveka inte att höra av dig till oss via vårt krypterade kontaktformulär eller direkt på [email protected].

Dela artikeln