Hanif Bali om AFA:s hembesök: ”Det finns ju inget annat ord än terrorism”

Publicerad den 9/5 2020 kl 11:05

NYHET. Hanif Bali anser att AFA:s attack mot Iréne Svenonius hem borde rubriceras som terrorism.

I senaste avsnittet av God Ton kommenterar riksdagsledamoten Hanif Bali (M) AFA:s vandalisering av partikollegan Iréne Svenonius hem den 1 maj.

Som Avmaskerat skrev tidigare i veckan tog sig AFA in på Svenonius tomt och klottrade ”Avgå” på hennes husfasad. Bali betonar i sin podd att Svenonius har småbarn i sitt hem och att AFA-aktionen måste ses som ett allvarligt hot mot en folkvald politiker med tanke på att AFA tidigare eldat ner flera av sina meningsmotståndares hus.

Hon har småbarn hemma, som alltså kommer komma hem, och veta att de är människor som är våldsbejakande vänsterextremister, som SÄPO pekar ut som ett hot mot demokratin. De vet var de bor och kan komma när som helst och vara där. Hon måste alltså leva med det faktumet att hennes barn vet också om det här. Hennes barn får en förståelse över hur sårbara de är.

Bali sträcker sig så långt att han menar att dådet på grund av att det är ett allvarligt politiskt hot borde kunna räknas som ett terrorbrott och absolut inte bara ska ses som lite ”klotter”, vilket vänsterröster som har försökt relativisera dådet har kallat det.

AFA som har ett våldskapital och har också ett våldskapital som de använt mot politiker tidigare. De har bränt ner folks hem. De har attackerat folks hem. De har ju gjort sådana aktioner tidigare.

Och att påverka politik genom hot med våldskapital, det finns ju inget annat ord än terrorism.

Vidare påpekar Bali i podden att det är stor skillnad på hur mycket hot och trakasserier som vänstern kan utföra utan att det blir några större protester medan liknande saker från högerhåll aldrig skulle tolereras.

Dela artikeln