AFA:s våldsstrategi: Gör hunden skott- och strykrädd

Publicerad den 30/6 2020 kl 11:06

GRANSKNING. Terrorgruppen AFA har skadat djur vid flera tillfällen och följer en skriven manual för hur detta ska genomföras.

I den svenska våldsvänsterns egna manual vid namn ”Lila Svarta” beskrivs det hur man genomför demonstrationer, attackerar ordningsmakten, terroriserar politiker samt hur man hanterar media och rättsväsendet. Det finns också ett helt kapitel för hur man ska handskas med polisens djur. Avmaskerat har idag granskat detta kapitel och ska nedan redogöra för er läsare vilken inställning våldsvänstern har mot polisens djur.

Obs! Avmaskerat vill varna känsliga läsare för mycket obehagligt material.

Polishäst dödad av Antifa i Holland

Terrormanualen den ”Lila svarta”

Genom åren har det producerats flitigt med material från den extrema vänstern som förklarar och instruerar hur man på olika sätt kan bedriva ”kampen mot fascismen”. Ett känt exempel på detta är Anarkistens kokbok. I den finns det manualer för hur man tillverkar t.ex. bomber och skjutvapen.

1992 dök en liknande manual upp vid namn Lila svarta bland de vänsterextrema grupperna i Stockholm. Det var dock inte förrän efter Göteborgskravallerna 2001 som media uppmärksammade manualen och den blev känd för allmänheten. I den kan man läsa om olika sorters organisering, hur demonstrationer ska planeras och genomföras, hur man attackerar polisen och hur man agerar i förhör. Det finns också ett helt kapitel vid namn ”Hästar och hundar”.

Lila svarta – kapitel 3.3.1: Hästar och hundar

Detta kapitel är lika empatilöst som man kan förvänta sig när det handlar om den terrorism som våldsvänstern utövar vid demonstrationer.

I olika sammanhang då vi är konfronterade med polisen, sätter de in hundar och hästar mot oss. Vi måste diskutera hur vi ska handskas med detta problem och förbereda oss inför demosar, så att vi kan ta itu med det och stoppa polisens användande av djur mot oss.

Hur skall man då hantera dessa djur enligt denna manual? Först försöker de vara lite humana och skriver om hur salmiak, alltså godiset hockeypulver, kan kastas i ansiktet på hunden. Detta luktar starkt och får hunden att rygga tillbaka. Förslagsvis så kan man använda ammoniak. Ammoniak är ett frätande ämne som kraftigt påverkar andningsvägarna. I ögonen kan de ge frätande och bestående men. Detta ska man dock kasta framför djuret. Ett annat alternativ är att ”strö” ut glaskulor på marken.

Ett annat sätt att bekämpa hästarna på är att strö ut sten eller glaskulor (ärtor?) på marken framför dem. Det finns två teorier här; den ena säger att det gör så otroligt ont i deras hovar att gå på kulorna, den andra säger att hästarna får för sig att de inte har fast mark under hovarna. Vilket det än är så är metoden effektiv.

Problemet med både denna metod och ovanstående som involverar ammoniak är att i stundens hetta så kommer försvarsmekanismen aktiveras och det sansade logiska tänket försvinner. Chansen att vänsterextremisten sprutar ammoniak rätt in i ögonen och svalget på hunden är extremt hög och att ”strö” ut glaskulor, vilket tar tid, är ett annat ord för att strö ut krossat glas som sedan häst och hund kan trampa i.

Gör dem ”obrukbara som polisdjur”

Ifall salmiak, frätande ammoniak och krossat glas inte funkar så gäller det att göra polishundarna skotträdda och strykrädda. Detta ska leda till att djuren blir ”obrukbar”.

Vill man uppnå en mer permanent effekt, dvs så att polisen slutar att använda djur mot oss, så får man ta till andra metoder. Man kan t ex göra djuren skotträdda. En hund som är skotträdd är helt oanvändbar som polishund.

Men gör vi dom skotträdda (igen), kan de inte träna bort detta igen. De är alltså obrukbara som polisdjur och polisen har faktiskt ett mycket begränsat antal hundar och hästar. Hur gör man dom då skotträdda? Jo, genom att överösa djuren med kraftiga smällare och fyrverkerier. Om vi gör tillräckligt många polisdjur skotträdda/obrukbara, så kommer polisen att dra sig (sluta?) för att sätta in dem mot oss.

Och när man överöst hundarna med knallskott så ska man göra den strykrädd också – detta gör man genom att slå sönder dess nos vilket orsakar den en enorm smärta och psykiskt förstör dess förmåga att försvara sig själv.

Ett slag på nosen i ett sådant sammanhang kan även göra hunden strykrädd, vilket gör den obrukbar, eftersom den då inte vågar bita i folk p g a att den sammankopplar det med fruktansvärd smärta.

Och för att skrämma hästar så ska man ge sig på hästföraren.

Hästar kan även bekämpas genom att man ger sig på hästföraren (från hästens sida) och sliter ner honom från hästen, slår honom och leder iväg hästen. Flaggor och banderollpinnar kan effektivt användas mot hästföraren, samtidigt som några är beredda att från andra hållet slita ner honom.

I praktiken skadas djuren oerhört mycket

Med instruktioner om hur man gör en polishund skotträdd och strykrädd samt hur man skrämmer en häst genom att ge sig på dess förare så ska vi se hur detta fungerar i praktiken.

När våldsvänstern skulle demonstrera emot Svenskarnas Parti 2014 kastade de amoniakfyllda vattenballonger på polisen och dess hästar.

Vi var tvungna att sätta in ryttare för att försöka skingra folkmassan. Då gick motdemonstranterna till attack mot ryttarna och mot polishästarna. De riktade sparkar mot polishästarna och använde gatstenar och annan bråte och vattenballonger som de hade fyllt med ammoniak, säger Patric Fors.

En polishund som skadades av en gatsten som en vänsterextremist kastade under SvP-demonstrationen i Stockholm.

Inför demonstrationen 2014 uppmanades motdemonstranterna att plåga hästarna något oerhört genom att ta med sig kullager som skulle bryta benen på hästarna.

När ska folk fatta att man ska ha med sig kullager? Efter ett par påsar kullager så blir hästarna inga större problem. För då bryter dom benen. Hovar och kullager är ingen höjdarkombo, uppmanade en motdemonstrant på Facebook.

När Nordiska motståndsrörelsen genomförde sin demonstration i Kungälv 2019 så utsattes polisens hästar, och inte dess förare, för bland annat stenkastning.

I och med händelserna från 2019 och 2014 kan man konstatera att våldsvänstern misslyckats med sin strategi om att traumatisera och göra ”tillräckligt många polisdjur skotträdda/obrukbara” för att få polisen att sluta sätta in hundar och hästar mot vänsterextrema upploppsmakare.

AFA-grundare stödjer metoderna

Salka Sandén (731213-0243) som var en av grundarna för Antifascistisk Aktion stödjer dessa metoder vilket framkommer i hennes bok Deltagänget, en bok som glorifierar och förskönar våldsvänstern. På sidan 157 kan man läsa:

Marita hjälper dig att vira wellpapp kring högerarmen – man lyfter upp den när hunden attackerar, när den biter sig fast slår man den hårt på nosen, då ska den vara förstörd som polishund sen, dom är känsliga dom där hundarna.

Djurrättsaktivisterna ställer sig bakom metoderna

Djurfronts ledare Richii Klinsmeister (810818-4014) syntes till vid motdemonstrationen i Kungälv 2019, alltså från samma händelse som videon ovan visar, maskerad med en AFA-flagga.

Richii Klinsmeister stöjer AFA

I april 2019 laddades det upp ett mycket hjärtskärande videoklipp på Youtube som visade flera händelser från både Europa och USA där bland annat AFA kastar knallskott mot hästar och gatstenar mot hundar. Vad videon också visar är att SÄPO redan 2003 varnade för att Djurrättsaktivisterna och AFA har ett nära samarbete.

Trots djurrättsaktivisternas brandattentat, trakasserier, inbrott och mycket grova mordhot – i flera fall riktade mot små barn och dess koppling till terrorgruppen AFA – så valde SÄPO 2019 att exkludera dessa från sin årliga rapport om våldsbejakande extremism. Detta ligger nu inom ramen för polismyndighetens arbete, något som är mycket problematiskt.

Det är frustrerande när man vet hur systematiskt det sker. Som enskild lokalutredare med begränsade resurser går det inte att stoppa det här, säger Jesper Koch, polisutredare i Halland.

Dela artikeln