AfS-politiker utsatt för hembesök i samband med torgmöte

Publicerad den 12/8 2022 kl 21:08

NYHET. Natten till lördag utsattes en AfS-politiker i Haninge för hembesök av vänsterextremister, bara timmar innan nationalisternas torgmöte.

AfS-politiker utsattes för hembesök av vänsterextremister natten till lördagen.
AfS-politiker utsattes för hembesök av vänsterextremister natten till lördagen.

Det var natten till lördagen den sjätte augusti som fyra maskerade gärningsmän smög runt på gatorna i Vendelsö, Haninge kommun. I området bor Yvonne Lindholm, en kvinna engagerad inom Alternativ för Sverige (AfS).

När vänsterextremisterna kommit fram till hennes bostad skar de sönder däcken på familjens bil och krossade rutorna. En släpkärra som stod intill, innehållandes ljudutrustning till torgmötet, förstördes också. Lindholm skriver på Twitter:

Trots attackerna – lyckat torgmöte

Detta är den andra politikern inom partiet som nyligen blivit utsatt för hembesök av vänsterextremister. I slutet av juli utsattes partiets toppkandidat i Skåne, 80 år gamla Lars-Anders Espert, för hot och hembesök då Antifascistisk aktion (AFA) sprejat på hans hem.

Innan torgmötet i helgen så misshandlades även en sympatisör i Stockholm. Vänsterextremister krossade en flaska mot hans huvud och försökte sedan stjäla hans AfS-tröja. Mannen klarade sig bra trots omständigheterna.

Trots attackerna från extremvänstern kunde torgmötet genomföras. Yvonne Lindholm skriver att evenemanget blev lyckat och Evelina Hahne, riksdagskandidat för AfS, kommenterar de misslyckade försöken att påverka partiet:

Inför valupptakten skars däcken och rutorna krossades på bilen som skulle frakta vår utrustning. En av våra unga sympatisörer fick en glasflaska krossad i huvudet och sönderriven tröja.

Som vanligt stod vänstern för hat och våld. Vi stod för kärlek för vårt land och folk!

Avmaskerat kommer att bevaka vänsterextremisternas eskalerade attacker mycket noga.

Valpåverkan började redan förra året

Avmaskerat kunde redan förra året uppmärksamma hur vänsterextremister förberedde sig inför det kommande valet och hur de tänkt påverka det. Vi skrev den 16 december om Nazispottings ökade närvaro vid AfS evenemang:

De senaste månaderna har Nazispotting satsat hårt på att kartlägga och identifiera medlemmar och sympatisörer till Alternativ för Sverige (AfS). Det började efter att Ola Friberg och Sara Leifsdotter åsiktsregistrerat de som deltog, eller stannade till för att lyssna, på AfS:s torgmöte den fjärde september i centrala Stockholm.

Resultatet av det förberedande arbetet presenterades förra veckan då AFA släppte en större artikel där sympatisörer och medlemmar hängdes ut med namn, bild och personnummer.

Vidare skrev vi i vår artikel:

En anledning till varför Nazispotting fokuserar på just AfS är för att dessa ställer upp i val nästa år. Genom att skrämma och angripa dess anhängare, med hjälp av AFA, så hoppas Nazispotting på att AfS ska tappa väljare. Därmed försöker Nazispotting påverka det demokratiska valet och dess resultat.

Vad vi nu ser är just det som beskrivs ovan, AFA och andra vänsterextremister har börjat angripa politikerna och dess sympatisörer.


Nazispottings fotografer

Ola Friberg Nazispotting

Göran Per-Ola Friberg
Gjuteribacken 8 B lgh 1201
172 65 Sundbyberg

Sara Leifsdotter Nazispotting

Sara Leifsdotter Andersson
Violvägen 10
781 61 Gustafs

Dela artikeln