Armin Najafi (RF) – Dömd för sexuella övergrepp

Publicerad den 6/10 2022 kl 10:10

NYHET. Ökänd vänsterextremist har dömts för sexuellt ofredande mot tre kvinnor som anlitade honom som personlig tränare. Övergreppen verkar ha skett systematiskt och riktats mot fattiga kvinnor som gavs rabatt på PT-tjänsten i utbyte mot att vänsterextremisten fick ”massera” dem.

Armin "Coach Baba" Najafi. Tidigare ledande inom RF, idag dömd för sexualbrott.
Armin "Coach Baba" Najafi. Tidigare ledande inom RF, idag dömd för sexualbrott.

Förra månaden rapporterade Nordfront om Armin Najafi (19901202-0997) som nyligen dömts för sexuellt ofredande mot tre kvinnor av Linköpings tingsrätt (B1955-20). Najafi var länge en ledande och drivande aktivist inom Revolutionära Fronten (RF), den mest våldsamma vänsterterrorgruppen i Sverige.

I övrigt är Najafi mest känd för att 2010 ha attackerat Markus Wiechel och en annan SD-politiker när dessa besökte en skola i Linköping. Den händelsen, där Najafi hotade, knuffade och stal flygblad från politikerna, resulterade i att han dömdes för olaga hot.

Nordfront tar också upp att Najafi tidigare bland annat dömts för hot mot tjänsteman, överträdelse av besöksförbud, narkotikabrott, dopingbrott och ringa narkotikabrott samt att han accepterat ett strafföreläggande för narkotikabrott och två strafförelägganden för vapenbrott.

Den senaste domen bottnar i att Najafi utbildade sig till personlig tränare och öppnade en egen studio i sin hemstad Linköping. Karriären som PT blev dock inte långlivad för Najafi då tre kvinnor snabbt trädde fram och vittnade om att han antastat dem.

Najafis modus operandi verkar ha varit att erbjuda unga och fattiga kvinnor rabatt på sina PT-tjänster om de skickade lättklädda bilder på sig själva till Najafi som påstod att dessa skulle användas för att visa upp hans klienters positiva träningsresultat. Utöver detta insisterade Najafi på att få massera kvinnorna och det var under det momentet som samtliga kvinnor upplevde att Najafi bland annat blottade och tafsade på deras underliv samt tog av deras BH och tafsade på brösten, detta även när en av kvinnorna uttryckligt sagt att hon inte ville ta av sig BH:n.

Detta ledde till att Najafi blev misstänkt för sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande. När polisen gjorde beslag i Najafis studio hittade de dessutom lättklädda och nakna bilder som Najafi tagit med sin mobil på kvinnor som låg på massagebritsen. Polisen misstänkte honom därför för brottet kränkande fotografering, men Najafi vägrade att berätta vilka kvinnorna var så polisen kunde inte identifiera några brottsoffer som kunde vittna till förmån för ett åtal för det brottet.

I slutänden kom Najafi alltså att dömas för sexuellt ofredande mot tre kvinnor. Trots att Najafi är en tungt kriminell återfallsförbrytare dömdes han till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst för ett brott som tingsrätten annars ansåg skulle rättfärdiga fyra månaders fängelse. Sammantaget ska Najafi också betala nästan 100 000 kr i skadestånd till offren, ersättning till advokater och till brottsofferfonden.

Träningsföretaget som Najafi drev lanserades 2019 men dog snabbt ut efter att polisutredningen mot honom startade under våren 2020.

Dela artikeln