Arvid Eriksson – Vänsterextrem gymnasielärare

Publicerad den 8/8 2023 kl 15:08

Jens Erik ARVID Eriksson, tidigare efternamn Pein (950208-5252), är en vänsterextremist som 2021 pekades ut av Säpo som ett prioriterat bevakningsobjekt på grund av sin tongivande roll i det vänsterextrema och våldsbejakande nätverket Antifascistisk aktion (AFA).

Pein, eller Eriksson som han numera heter i efternamn, är aktiv inom den autonoma och vänsterextrema miljön i Stockholm. Han är bosatt på Spannvägen 14 i Bromma tillsammans med den dömda vänsterextremisten Elif Helin Dicle Inal (960820-8089) som under flera års tid åsiktsregistrerat svenska privatpersoner. Vi har skrivit en egen profil om henne här.

Arvid Eriksson har de senaste fem åren utbildat sig till gymnasielärare och skulle tidigare i år få sin lärarlegitimation, något Nordfront var först med att rapportera. Vid sidan av sin utbildning har han arbetat på Hvilan Gymnasium och Sollentuna Musikklasser som lärarvikarie.

När Arvid arbetade som vikarie på Sollentuna Musikklasser år 2021 skulle han samma år gripas tillsammans med sex andra beväpnade vänsterextremister när de var i full färd med att misshandla politikern Rasmus Paludan. Samtliga kom att stå misstänka för förberedelse till grov misshandel men friades i brist på bevis. En av vänsterextremisterna dömdes dock för brott mot knivlagen. Mer om detta nedan när vi går igenom Erikssons långa belastningsregister.

Idag arbetar Eriksson som lärarvikarie på Internationella Engelska skolan i Stockholm. Det går bra att tipsa deras ledning om Arvids kopplingar till den våldsbejakande miljön och långa belastningsregister:

Internationella Engelska Skolan
Nytorpsvägen 5B
183 71 Näsbypark

Mail: [email protected]
Tel: 08 544 735 30

Ansökte om lärartjänst i Haninge kommun

Tidigare i år ansökte Arvid Eriksson om en ledig tjänst som gymnasielärare i samhällskunskap på Fredrika Bremergymnasiet i Stockholm. Tjänsten gick dock till en annan lärare men det visar att Eriksson nu är trött på sina vikarietjänster och vill ha en fast anställning som gymnasielärare.

Avmaskerat kommer därför att kontinuerligt undersöka och skriva om de skolor Eriksson önskar arbeta på. Vi har även i dagsläget kontaktat Arvids nuvarande och tidigare arbetsplatser för en kommentar gällande valet av att anställa en dömd vänsterextremist.

Arvid Eriksson (tidigare Pein) är en ökänd vänsterextremist från Antifascistisk aktion (AFA).
Arvid Eriksson (tidigare Pein) är en ökänd vänsterextremist från Antifascistisk aktion (AFA).

Ett decennier av missbruk och kriminalitet

Eriksson har ett gediget register hos polisen och har bland annat begått drogrelaterade brott samt skadegörelse och misshandel.

2011: Narkotikabrott och langning av alkohol till ungdomar

Året 2011 fick Eriksson ett strafföreläggande gällande narkotikabrott då han på Östra Kyrkogatan i Nyköping innehaft 6,97 gram cannabisharts. Samma år langade han starksprit till en minderårig. För dessa brott fick han båda gångerna 80 dagsböter å 50 kronor. Han dömdes också för skadegörelse då han ägnat sig åt opolitiskt klottrande till 3000 kr i skadestånd.

» Nyköpings tingsrätt B 2211-11
» Åklagarkammaren i Nyköping AM 171072-11

2015: Narkotikabrott och skadegörelse

Året 2015 begick Eriksson skadegörelse då han med en så kallad klotterpenna ritade på trafikskyltar så att det uppstod skador för ett inte ringa värde. Förutom att beslagta sprayfärger och klotterpenna hittade även polisen 1,15 gram cannabisharts. Eriksson erkände både klotter samt innehav av narkotika och dömdes till 60 dagsböter å 50 kronor. Samma år hade Arvid även missbrukat narkotika, specifikt kokain och cannabis. För detta fick han betala dagsböter på totalt 3000 kronor.

» Stockholms tingsrätt B15153-15
» Åklagarkammaren i Uppsala AM 133987-15

Arvid Eriksson (tidigare Pein) är en ökänd vänsterextremist med kopplingar till AFA.
Polisen griper Arvid Pein Eriksson på bar gärning när han är ute och klottrar. Fotot kommer från polisens förundersökningsprotokoll i ärende Stockholm tr B 15153-15.

Politiskt motiverade brott – misshandel, hembesök och uthängningar

Arvid Eriksson skulle under sina övre tonår och som vuxen byta ut sitt narkotikamissbruk mot en annan stimulans, nämligen politiskt motiverat våld. Eriksson kom med åren att bygga upp ett så stort inflytande inom den våldsbejakande extremvänstern att han 2021 pekades ut av Säpo som ett högprioriterat bevakningsobjekt.

2016: Misshandeln på nattvandrarna

Året 2016 var medlemmar i den trygghetsskapande föreningen Soldiers of Odin (SoO) ute och patrullerade gatorna i Stockholms innerstad. I höjd med bron över Kungsgatan skulle Arvid Eriksson tillsammans med ett större antal vänsterextremister attackera SoO. Beväpnad med pepparspray och knogjärn misshandlade Eriksson några personer som gick längst bak i ledet.

Attacken fångades på film, se den nedan eller klicka här.

När vänsterextremisterna försökte fly platsen genomförde SoO ett envarsgripande av Eriksson, som då kissade ned sig och ropade efter sin mamma. I förhöret kan man läsa:

Vi sprang fram och höll fast killen som slog. Vi tryckte ner honom på marken och höll fast honom. Vi höll han rejält men vi slog honom inte berättade Mikael. Killen blev rädd och började gråta och prata om mamma berättade Mikael. Jag höll honom med ett knä över ryggen för att han skulle ligga still. Jag tror att han kissade ner sig.

För misshandeln dömdes Arvid Eriksson till villkorlig dom samt 75 timmars samhällstjänst.

» Stockholms tingsrätt B 9660-16

2018: Hänger ut och misshandlar meningsmotståndare

I början av 2018 misshandlades en man när han skulle lämna sitt hem. Tre maskerade män sprejade honom i ansiktet med tårgas innan de flydde platsen. Runt om i området hade det samtidigt satts upp uthängningsaffischer. Polisen såg allvarligt på händelsen och samlade in bevis, bland annat affischerna.

Några veckor efter misshandeln stannade polisen en bil. I fordonet satt fem vänsterextremister som var på väg att utföra våldsbrott av deras beväpning och maskering att döma. Personen som körde bilen var Arvid Eriksson. I fordonet hittade polisen samma sorts uthängningsaffischer som målsäganden sett i sitt område, detta gjorde att polisen kunde koppla Eriksson till misshandeln.

Polisen hittade uthäningsaffischer från Nazispotting i Arvid Pein Erikssons bil.
Polisen hittade uthäningsaffischer från Nazispotting i Arvid Pein Erikssons bil.

Polisen hade nu ett spår att gå på. Signalementet som målsägande uppgav stämde även in på Erikssons utseende och samma sorts uthäningsaffischer som sattes upp i området i samband med misshandeln hittades i hans bil. Eriksson kom nu att stå misstänkt för misshandel, försök till misshandel samt förtal (Södertörns TR B 7276-18).

I maj 2018 genomförde polisen en husrannsakan hemma i Arvids dåvarande bostad på Östermalm i Stockholm. Där hittade polisen en större mängd knogjärn, knivar, rånarluvor och uthängningsaffischer identiska med de polisen tidigare funnit.

Några månader senare skulle dock åtalet läggas ner. Misstankarna gällande misshandeln, som startade hela utredningen, lades ner i brist på bevis. Polisen upprättade inte ens någon anmälan angående de mängder med gatustridsvapen och uthängningsaffischer som de hittade i Erikssons bil eller hem.

» Södertörns TR B 7276-18
» Svea HR Ö 7009-18

2019: Pepparsprej och 9mm ammunition

Polisen hittade ammunition i Arvid Erikssons bil och pepparsprej i Erikssons hem.
Polisen hittade ammunition i Arvid Erikssons bil och pepparsprej i Erikssons hem.

Året 2019 stannade polisen Eriksson på en parkering i  Vårberg, Stockholms län, och misstänkte att han var narkotikapåverkad. I bilen hittade polisen en skarp 9 mm patron. Detta ledde till att polisen genomförde en husrannsakan i Arvids hem och där hittade de pepparspray. Polisen kunde dock inte knyta varken det skarpladdade pistolskottet (som de hittade i Arvids bil) eller den olagliga pepparsprejen (som de hittar i Arvids hem) och han friades därför från samtliga misstankar.

» Solna tingsrätt B 11914-19

2021: Greps i två bilar lastade med gatustridsvapen

Polisen beslagtog skyddsvästar, rånarluvor och gatustridsvapen.
Polisen beslagtog skyddsvästar, rånarluvor och gatustridsvapen.

Året 2021 skulle polisen stanna två bilar som var i full färd med att misshandla politikern Rasmus Paludan. Sju vänsterextremister greps, varav en var Arvid Eriksson. I vänsterextremisternas bilar, som de hyrt från en bilfirma, fann polisen järnrör, batonger, pepparsprej och bollträn. Vänsterextremisterna greps, misstänkta för förberedelse till grov misshandel, men skulle sedan frias eftersom polisen inte kunde knyta vilket vapen som tillhörde specifik gärningsman.

Läs mer om händelsen i vår egna artikel och ladda ned domen.

Sju vänsterextremister gripna med gatustridsvapen – polisutredningen lades ned rekordsnabbt

2021: Med på Säkerhetspolisens bevakningslista

Som tidigare skrivit är Arvid Eriksson med på Säkerhetspolisens bevakningslista där han beskrivs ha en tongivande roll inom AFA.

Vänsterextremisterna på SÄPO:s prioriteringslista

Kopplingar till uthängningsprojektet Nazispotting

Läs även vår artikel om Arvids flickvän Helin Inal och parets kopplingar till Nazispotting och den syndikalistiska tidningen Arbetaren.

Helin Elif Inal – Hemlig researcher på Arbetaren.se

Vet du mer om Arvid Eriksson?

Vet du mer om Arvid Pein, eller Arvid Eriksson som han numera heter i efternamn? Vi tar tacksamt emot all information och vi erbjuder ett krypterat kontaktformulär. Det går även bra att maila oss direkt på [email protected]. Vi skyddar alltid våra källor.

Dela artikeln