Arvid Pein – AFA:it kissade ner sig och ropade efter mamma

Publicerad den 22/10 2020 kl 18:10

Arvid Pein

19950208-5252

Spannvägen 14 lgh 1202
16835 Bromma

Det är på andra våningen (andra dörren från vänster)

Telefon: 0736001093
Fordon: Toyota Auris 1.4 D-4D (CMG 650)

Jens Erik ARVID Pein, 950208-5252 (AFA)

Pein är aktiv inom den autonoma och vänsterextrema miljön i Stockholm, närmare bestämt det nästan insomnade Antifascistisk Aktion (AFA). Han är bosatt på Spannvägen 14 i Bromma tillsammans med Elif Helin Dicle Inal (960820-8089) som godtog ett strafföreläggande under våren 2014 för att ha haft tårgasspray i Kärrtorp.

Arvid Pein var en av de sju järnrörs-kommunisterna som greps den 12 september norr om Stockholm, misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Flera av de inblandade har kopplingar till AFA. Personerna greps av polis samtidigt som människor på initiativ av kontrajihadist Rasmus Paludan brände koranen i Stockholm och det anses vara ett misstänkt samband. Utredningen lades dock ner blixtsnabbt och alla gick fria.

Ett decennier av missbruk och kriminalitet

Pein har ett gediget register hos polisen och har bland annat begått drogrelaterade brott samt skadegörelse och misshandel.

2011 fick Pein ett strafföreläggande gällande narkotikabrott då han på Östra Kyrkogatan i Nyköping innehaft 6,97 gram cannabisharts. Samma år langade han starksprit till en minderårig. För dessa brott fick han båda gångerna 80 dagsböter å 50 kronor. Han dömdes också för skadegörelse då han ägnat sig åt opolitiskt klottrande till 3000 kr i skadestånd.

Arvid Pein AFA.
Arvid Pein AFA.

2015 begick Pein skadegörelse då han med en så kallad klotterpenna ska ha ritat på trafikskyltar så att det uppstod skador för ett inte ringa värde. Förutom att beslagta sprayfärger och klotterpenna kunde även polisen beslagta 1,15 gram cannabisharts. Pein erkände både klotter samt innehav av narkotika och dömdes till 60 dagsböter å 50 kronor.

Samma år har Arvid även knarkat kokain och cannabis, för detta fick han betala 30 dagsböter å 100 kronor.

Arvid Pein AFA.
Arvid Pein AFA.

2016: Attacken mot Soldiers of Odin

Det var i slutet av juli 2016 som medlemmar i den trygghetsskapande föreningen Soldiers of Odin (SoO) var ute och patrullerade gatorna i Stockholms innerstad. I höjd med bron över Kungsgatan kom Arvid Pein tillsammans med ett större antal vänsterextremister för att konfrontera SoO. Beväpnad med pepparspray flög bland annat Pein på personen längst bak i ledet. Mathias, som blev påhoppad, slogs till marken och där överöst med slag och sparkar från vänsterextremisterna.

När sedan vänsterextremisterna försöker fly platsen genomför SoO ett envarsgripande av Pein och det var då som Pein kissade ner sig och ropade efter mamma. I förhöret kan man läsa:

Vi sprang fram och höll fast killen som slog. Vi tryckte ner honom på marken och höll fast honom. Vi höll han rejält men vi slog honom inte berättade Mikael. Killen blev rädd och började gråta och prata om mamma berättade Mikael. Jag höll honom med ett knä över ryggen för att han skulle ligga still. Jag tror att han kissade ner sig.

Förutom pepparspray kunde polisen också beslagta tandskydd. Något som vänsterextremisten Showan Shattak (881206-4213) bar 2014 när han nästan miste livet i ett fegt överfall på nationella.

Pein följer dock inte AFA:s förhörsteknik utan pratar glatt i förhöret om händelsen. Enligt Pein var det inga nådiga ord han fick höra efter att ha gripits.

Pein uppgav att de tacklade honom, att han blev nedtryckt, att de trampade på hans nacke och
rygg av flera stycken ur Sons of Odin-grupperingen. De sa till honom att han var envarsgripen och att han inte fick röra sig. De kallade honom för kommunisthora, vänsterfitta och sa att han skulle bli rövknullad i fängelset.

För misshandeln fick han villkorlig dom samt 75 timmars samhällstjänst.

Vilka de andra var som överfall SoO framkommer inte. Däremot var Pein skriven vid denna tidpunkt hos den ökända RF-ledaren Dennis Miraballes (numera Dennis Kindgren) (900906-2051). Åtalspunkten om vapenbrott friades han ifrån.

2019: Vapenbrott som läggs ner

När Pein greps ihop med 7 stycken andra AFA-medlemmar den 12 september 2020 så finner polisen i bilarna som de färdats med järnrör, pepparsprej och bollträn. Fyra dagar senare läggs utredningen och alla går friade.
Arvid Pein AFA.
Detta är dock inte första gången staten låter vänsterextremisten Pein gå fri ifrån ett solklart fall. Den 31 juli 2019 stannar polisen Pein på en parkering Vårberg, Stockholms län, och misstänker att han är narkotikapåverkad. I bilen hittar de en skarp 9 mm patron. Detta leder till att polisen genomför en husrannsakan och där hittar pepparspray.

Utredningen läggs ner och Pein frias ytterligare en gång.

Kopplingar till Nazispotting

Läs även vår artikel om Arvids flickvän Helin Inal och deras kopplingar till Nazispotting och den syndikalistiska tidningen Arbetaren.

Helin Elif Inal – Hemlig researcher på Arbetaren.se

Dela artikeln