Ayman Osman döms för vårdslöshet i trafik

Publicerad den 10/6 2022 kl 14:06

NYHET. Vänsterextremisten körde i full vrede på en cyklist och klev sedan ur bilen för att misshandla honom. Idag dömdes Ayman Osman för vårdslöshet i trafik.

Ayman Osman döms för vårdslöshet i trafik efter att han kört på en cyklist.
Ayman Osman döms för vårdslöshet i trafik efter att han kört på en cyklist.

Det var i september förra året som Ayman Osman, grundaren av Radio Noden, i full vrede körde på en cyklist. När de bägge stannat vid trottoaren klev Osman ur bilen och var på väg att misshandla cyklisten, något som dock avbröts då målsäganden tog fram mobilen och började filma. Osman gick då tillbaka till sin bil och båda ringde polisen.

Osman skulle initialt stå misstänkt för försök till grov misshandel men i slutändan åtalades han för vårdslöshet i trafik. Avmaskerat har skrivit mer om händelsen här.

Döms till dagsböter

Idag kom domen från Stockholm tingsrätt (B 13212-21) vilket dömde Osman till dagsböter på sammanlagt 11 200 kr. I domen kan man läsa om tingsrättens bedömning:

På den tid och plats som åklagaren påstått har Ayman Osman placerat sitt fordon till vänster om Ishak Kilic och därefter företagit en gir till höger framför Ishak Kilic samtidigt som han gjort en kraftig inbromsning. Till följd härav har fordonen kolliderat. Vad Ayman Osman har berättat förändrar inte bevisvärdet av åklagarens bevisning. Det står klart att Ayman Osman var medveten om sitt agerande, att den risk han tog var medveten och att han genom sitt agerande orsakade en trafikolycka.

Genom sitt handlande har Ayman Osman i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka varit betingad av omständigheterna.

Det återstår att se ifall Osman kommer överklaga domen.

Är polisanmäld för annan brottslighet

Nu när Osman dömts för en brottslig handling så står nästa på tur. Förra månaden attackerade han journalisten Christian Peterson när denna ställde en fråga om ovanstående rättegång. Istället för att svara på frågan så spottade Osman på Peterson och kallade honom för ”jävla fitta”.

Peterson polisanmälde händelsen och Avmaskerat kommer att återkomma i ärendet.

Dela artikeln