Här spottar Ayman Osman på Exakt24:s journalist – nu polisanmäld

Publicerad den 23/5 2022 kl 08:05

NYHET. Efter en simpel fråga blir Ayman Osman vansinnig och spottar på Christian Peterson för att sedan kalla honom ”jävla fitta”.

Här spottar Ayman Osman på Exakt24:s journalist Christian Peterson.
Här spottar Ayman Osman på Exakt24:s journalist Christian Peterson.

Journalisten Christian Peterson skriver under söndagseftermiddagen att den ökända vänsterextremisten Ayman Osman angripit honom. I en film som skildrar händelsen ser man hur Peterson frågar Osman om den kommande rättegången han ska på då Osman står åtalad för vårdslöshet i trafik. Istället för att svara blir Osman vansinnig, spottar på Peterson, och kallar honom för ”jävla fitta”. Händelsen är polisanmäld och Avmaskerat återkommer i ärendet.

Se filmen nedan eller klicka här.

Är redan åtalad för brott – rättegång i juni

Ayman Osman (t.h) körde på en elsparkcyklist och försökte sen misshandla honom.
Ayman Osman åtalad efter att ha kört på en elsparkcyklist.

Avmaskerat kunde förra veckan skriva om den kommande rättegången Ayman Osman inväntar efter att medvetet ha kört på en person som åkt elsparkcykel. För detta brott stod Osman först åtalad för försök till grov misshandel men efter flera förhör, som styrker den medvetna gärningen, så ändras brottsrubriceringen till vårdslöshet i trafik. Att vänsterextremister får förmildrande straff, eller frias helt och hållet trots erkännande, är inget nytt.

Huvudförhandlingen sker vid Stockholms tingsrätt den 3 juni klockan 09:00.

Tidigare dömd till fängelse

Vid Bondegatan 44 sålde Ayman Osman marijuana innan polisen grep han på plats. Genrebild/kollage.
Ayman Osmans pengalösning – sälja ett halvt kilo knark.

Som ung deltog Ayman (f.d. Taki) Osman i den våldsamma gatumiljön där vänsterextremister misshandlade meningsmotståndare. Vid sidan av detta tjänade också Osman svarta pengar på narkotikahandel, något som slutade med sex månaders fängelse.

Avmaskerat har skrivit flera djupgående artiklar om Osman där vi belyser vilken stor och viktig roll han haft, och har, inom den vänsterextrema miljön.

Sedan 2019 driver Osman radioplattformen Radio Noden vars mål är att samla alla svenska vänsterextrema podcasts under ett och samma tak.

Dela artikeln