Ayman Osmans pengalösning – sälja ett halvt kilo knark

Publicerad den 4/9 2021 kl 07:09

GAMMALT. Efter att Ayman Osman blivit arbetslös så behövde han tjäna snabba pengar. Något som skulle leda till sex månaders fängelse.

Vid Bondegatan 44 sålde Ayman Osman marijuana innan polisen grep han på plats. Genrebild/kollage.
Vid Bondegatan 44 sålde Ayman Osman marijuana innan polisen grep han på plats. Genrebild/kollage.

Avmaskerat kunde förra månaden summera vänsterextremisten Ayman Osmans liv samt presentera hans inbladning i Radio Noden, Sveriges största plattform för vänsterextrem radioverksamhet.

Osman är dock inget nytt ansikte för den som följt den vänsterextrema miljön. T.ex. kunde Fria Tider redan år 2013 presentera ett långt reportage om personerna involverade i Researchgruppen samt att Osman då suttit i fängelse för narkotikabrott. Men det Avmaskerat kommer redovisa idag är varför Osman faktiskt dömdes till fängelse, något som skulle visa sig vara en mycket stor förlustaffär.

Ayman Osman 790904-1373

Ayman Taki Osman
Ayman Taki Osman

Ayman Osman (790904-1373)
Emågatan 3 lgh 1102
128 46 Bagarmossen

Tele: 072-944 20 48072-335 62 22
Mail: [email protected]
Fordon: Polestar 2 (ONT 15G)

LinkedIn: Ayman Osman
Facebook: Ayman Osman
Instagram: aymanosman_

Arbetsplats: Ayman Osman AB (Org.nr: 559095-2783)

Anmälan om narkotikaförsäljning

Det är den 27 augusti och året är 2008. Runt niotiden på kvällen får polisen in en anmälan om misstänkt narkotikaförsäljning vid Bondegatan 44 i centrala Stockholm. När de två poliserna som skulle utreda anmälan anländer till trapphuset, så möter de en man i hissen som skulle visa sig vara Ayman Osman, eller Taki som han då hette i efternamn. Poliserna känner hur han stinker cannabis och förstår då att det är Osman som är knarklangaren.

Vi inser då att det är rätt person ( dvs säljaren från anmälan K 251607-08 ) och upplyser honom om att vi är poliser. Vi frågar honom om han har någon narkotika på sig och han säger då att han har lite i sin jackficka. I jackfickan anträffas en red-line påse med marijuana ( 5,4 gram).

Polisen beslagtar en stulen polisbatong.
Polisen beslagtar en stulen polisbatong. Genrebild.

När polisen inleder sin husrannsakan dröjer det inte länge förrän de hittar väldigt stora mängder marijuana paketerat för försäljning, en våg som använts för att väga upp narkotikan samt en gammal polisbatong. Osman var nu misstänkt för narkotikaförsäljning, ringa narkotikabruk samt stöld, på grund av batongen polisen fann.

Efter att de gått igenom lägenheten gick polisen upp på vinden och granskade förrådet, där de hittade ännu mer marijuana – allt paketerat och redo för försäljning.

Cannabis och kokain

Ayman Osman grips och förs in till arresten på Södermalm. Här behöver han klä av sig naken inför poliserna samt genomgå en kroppsbesiktning. I urinprovet finner polisen spår av cannabis och i en av påsarna som polisen beslagtagit, finner de ett halvt gram kokain.

Enligt beslagsprotokollet, vilket är 21 sidor långt, hittar polisen 71 stycken uppvägda påsar med marijuana. I förrådet på vinden hittar de ytterligare 20 stycken. Total vikt är 546 gram, alltså ett halvt kilo narkotika.

Skyller på arbetslösheten

I förhöret med polisen berättar Osman om att han nyligen blivit av med jobbet och att hans knarkförsäljning kunde vara ett snabbt och enkelt sätt att täcka upp sina utgifter.

Taki uppger spontant som förklaring till det inträffade att han aldrig tidigare sysslat med narkotika men att han efter att av sin tidigare arbetsgivare på en fredag omgående blivit uppsagd och med fasta utgifter på 12 000 kr, kom i en prekär situation.

I Christiania säljs marijuana och hasch helt öppet.
I Christiania säljs marijuana och hasch helt öppet.

Vidare berättar Osman att han lånat pengar från vänner och bekanta och sen gett sig av till Christiania, Danmark, för att införskaffa sig narkotikan.

Taki uppgav att han åkte till Köpenhamn under fredagen den 22/8. Han gick till Kristiania där han införskaffade 4 hekto men när han kom hem och kontrollvägde så var det bara 360 gram. Han betalade 30.000 för partiet. Han vägde upp posterna med hjälp av den elektronvåg som anträffades i lägenheten.

Fem dagar senare, alltså den 27/8, griper polisen honom och det knark han smugglat in i Sverige. Nu väntar rättegång.

Döms till sex månaders fängelse

Ayman Osmans strafftidsbeslut från Kriminalvården.
Ayman Osmans strafftidsbeslut från Kriminalvården.

Den 26 mars året efter, 2009, var det dags för Osman att dömas till fängelse. Åklagaren hade valt att släppa misstankarna om stöld och narkotikasmuggling, trots erkännande i förhör angående det sistnämnda. Därför kom Osman undan lindrigt, men dömdes ändå till sex månaders fängelse för brott mot narkotikalagen (Sthlm tr B 902-09 Ladda ner här).

I dokument från Kriminalvården kan vi också se att Osman blev villkorligt frigiven efter att ha suttit av två tredjedelar av straffet. Han spenderade alltså fyra månader i fängelse innan han blev en fri man igen.

Dela artikeln