Barry Floyd Cogburn – Vänsterextrem lärare på Bergskolan i Luleå

Publicerad den 12/11 2020 kl 10:11

Filer

» Ostraffad

Barry Floyd Cogburn

19850909-0554

Krusbärsstigen 22
974 51 Luleå

E-post: [email protected]
Tel: 076-827 60 31
Fordon: Volkswagen Sharan 2.0 TDi (EGY 221)

Barry Floyd Cogburn, 850909-0554 (Vänsterextrem lärare)

Barry Floyd Cogburn är en lärare bosatt i LuleåKrusbärsstigen 22. Barry uppmärksammades först av journalister på tidningen Nordfront.se efter att han deltagit i en våldsam motdemonstration mot Nordiska motståndsrörelsen.

Barry Floyd Cogburn demonstrerar med AFA 2018.
Barry Floyd Cogburn demonstrerar med AFA 2018.

Såhär skriver Nordfront.se i sin artikel:

Han demonstrerade med ett vänsterextremistiskt nätverk, som använder sig av våld, hot och skadegörelse i sin ljusskygga kamp mot oliktänkande. Barry Floyd Cogburn är därtill lärare på en skola i Luleå. Det bör såväl föräldrar som barn få kännedom om.

Det vänsterextrema nätverk som Barry samarbetade med för att förhindra en grundlagsskyddad demonstration är Antifascistisk aktion, förkortat ”AFA”. AFA är en vänsterextrem terrorgrupp som kartlägger, förföljer och när det är möjligt överfaller enskilda meningsmotståndare samt regelbundet attackerar och stör andra politiska gruppers demonstrationer och möten. Denna organisation sympatiserar läraren Barry öppet med.

Barry Floyd Cogburn med AFA i Boden 2018.
Barry Floyd Cogburn med AFA i Boden 2018.
Barry Floyd Cogburns profilbild på Facebook.
Barry Floyd Cogburns profilbild på Facebook.
Barry Floyd Cogburns omslagsfoto på Facebook.
Barry Floyd Cogburns omslagsfoto på Facebook.
Ett av Barry Floyd Cogburns foton på Facebook.
Ett av Barry Floyd Cogburns foton på Facebook.

Förminskar terrordådet i Frankrike 2020

Den 16/10 halshöggs historieläraren Samuel Paty i ett brutalt terrordåd i Paris, Frankrike. Vad som ledde till händelsen var att Paty visat bilder som föreställde profeten Muhammed. Detta terrordåd ledde till flera konsekvenser för islamistiska organisationer och föreningar i Frankrike. Terroristerna svarade då den 2/11 med att skjuta ihjäl flera personer i Wien, Österrike.

Medan resten av världen fördömer terrordåden rycker Barry knappt på axlarna och menar på att det är det högerextrema våldet man istället ska fokusera på. Användaren @derige_dekan uppmärksammar Barrys uttalande i Facebook-gruppen ”Lärarupproret”:

Kan väl spontant känna att oavsett hur ofattbart sjuk den här händelsen må vara är klassrummet kanske inte rätt forum att vara lite ”käckt” provokativ. Ingen victim blaming. Hoppas bara och tror att svenska lärare i allmänhet har bättre omdöme och fingertoppskänsla än att medvetet föra in bilder i undervisningen som de vet kommer upplevas som djupt kränkande hos stora delar av aktuell elevgrupp.

Läraren i Frankrike försökte alltså vara ”käckt provokativ” och svenska lärare borde ha bättre omdöme och kommer därför inte råka ut för samma sak. Istället är det enligt Barry högerextremister som hotar att skära huvudet av svenska lärare:

Om man ser till den faktiska empirin kring hot och direkta attacker mot lärare, elever och övrig skolpersonal i Sverige och övriga Norden senaste decenniet bör vi nog oroa oss BETYDLIGT mer över det högerextrema våldet.

Barry Floyd Cogburn

Vart går gränsen för vad lärare får göra på fritiden?

Om vi återvänder till Nordfronts artikel igen så tar den även upp problematiken med att en våldsbejakande vänsterextremist arbetar som högstadielärare i en svensk skola. I början av 2018 undervisade han bland annat om ämnet ”Revolution”, ett ämne som Barry verkar vara mycket fascinerad av. Bland annat eftersom att han vid upprepade tillfällen hyllar kommunistiska revolutionärer som Joseph Stalin, Lenin och Mao som orsakade miljoner människors död genom att både svälta, skjuta och låsa in stora delar av befolkningen i Ryssland och Kina länder.

Barry har också vid ytterligare ett tillfälle deltagit i en motdemonstration mot Nordiska motståndsrörelsen och där uttryckt något som man skulle kunna tycka är en uppmaning till våld, samtidigt som han har sitt barn på axlarna. Nordfront skriver:

Barnet bar pridefärgerna på ena kinden och klamrade sig fast runt sin pappas hals, medan det hetsades högljutt runtomkring. En situation som ett barn i den åldern mycket svårligen skulle kunna uppfatta som något annat än väldigt skrämmande. Att Cogburn även försökte provocera motståndsmännen till fysiskt handgemäng, medan han bar sitt barn på ryggen, berättar en hel del om den personens karaktär.

Barry livesände detta (dock finns inte videon kvar) vilket väckte en del reaktioner.

Barry Floyd Cogburn
Barry Floyd Cogburn

Är du som läsare orolig över att våldsbejakande vänsterextremister som Barry lär ut ämnen som historia och samhällskunskap till svenska ungdomar? Då rekommenderar vi dig att höra av dig till rektorn på Bergskolan där Barry arbetar och meddela detta.

Kontaktuppgifter till Bergskolan:
Rektor Lizette Råberg Tina Ukonsaari: 0920-45 30 00
Blockvägen 1
972 52 LULEÅ

Vet du mer?

Vet du mer om denna vänsterextrema lärare? Tveka inte att höra av dig till oss via vårt krypterade kontaktformulär eller direkt på [email protected].

Dela artikeln