Bokcafét i Jönköping beväpnar den vänsterextrema rörelsen

Publicerad den 4/10 2022 kl 19:10

NYHET. Det ökända bokcaféet i Jönköping säljer gatustridsvapen förklädda till verktyg och nyckelringar helt öppet på sina sociala medier.

Bokcafét i Jönköping säljer sedan ett års tid tillbaka gatustridsvapen helt öppet på sina sociala medier.
Bokcafét i Jönköping säljer sedan ett års tid tillbaka gatustridsvapen helt öppet på sina sociala medier.

Avmaskerat kan idag uppmärksamma att det AFA-kopplade Bokcafét i Jönköping har under ett års tid sålt gatustridsvapen förklädda till verktyg och nyckelringar, detta helt öppet på sina sociala medier.

Det skandalartade bokcaféet är sedan tidigare känt för att vara en bas åt AFA Jönköping och har vid flera tillfällen uppmärksammats då bland annat material för brandbomber levererats i lokalen samt att de tidigare sålt bollträn och rånarluvor.

Säljer knogjärn helt öppet

Sommaren 2021 publicerade Bokcafét i Jönköping en nyhet på sin Instagram-sida med anledning av att de nu säljer ”greppvänlig brevsprättare” för 300 kr st. I produktbeskrivningen står det bland annat:

För dig som hatar solen och istället planerar för böcker och pappersjobb i sommar.

Dessa brevsprättare är i själva verket ett gatustridsvapen som är en kombination av ett knogjärn och en kniv, hopfälld fungerar det som ett knogjärn – utfälld som en kniv.

Knogjärn med inbyggd kniv säljs helt öppet på bokcaféets Instagram-sida.
Knogjärn med inbyggd kniv säljs helt öppet på bokcaféets Instagram-sida.

Bland de som gillar inlägget om att bokcaféet säljer knivar och knogjärn finner vi en person som kallar sig för sata_sata666 på Instagram. Vid närmare granskning framkommer det att personen ifråga är en av bokcaféets modeller för politiska tröjor som finns till salu.

Axel Malmqvist 960513-7877

Axel Lilldansken Malmqvist, modell för vänsterextrema Bokcaféet i Jönköping.
Axel Lilldansken Malmqvist, modell för vänsterextrema Bokcaféet i Jönköping.

AXEL Bödker Malmqvist (960513-7877)
Katorp Brännegården 1
541 95 Timmersdala

Mail: [email protected]
Instagram: sata_sata666

Axel ”Lilldansken” Malmqvist har de senaste åren bott i Lissabon, Portugal, men är nu tillbaka i Sverige där han är skriven hemma hos sina föräldrar i Timmersdala, Skövde kommun. Malmqvist brukar ofta vistas i Jönköping och Göteborg där han förutom att dricka stora mängder alkohol även försöker sälja tatueringsmotiv till sina vänner – som han sedan tatuerar.

Malmqvist har vid flera tillfällen poserat modell på bokcaféets hemsida där han i deras kläder försöker attrahera nya kunder samt öka försäljningen. Genom sitt agerande försöker han aktivt normalisera den vänsterextrema rörelsen samtidigt som han bidragit till att den ekonomiskt stärkts via försäljning av propaganda. Se bilder nedan där Malmqvist agerar modell.

Knogjärn förklädd till nyckelring

I samband med att bokcaféet lanserade nyheten om brevsprättaren, alltså knogjärnet med inbyggd kniv, kunde de även meddela att en annan produkt fanns till salu, nämligen ”sommarens gulligaste nyckelring”. Nyckelringen är ett tvåfingrars-knogjärn som liknar ett katthuvud där ögonen är hål för fingrarna och öronen vassa spetsar vars syfte är att orsaka stor skada vid ett slagsmål.

Ett mer diskret vapen än "brevsprättaren" som också säljs öppet på bokcaféets Instagram-sida är en nyckelring med tvåfingrars-knogjärn.
Ett mer diskret vapen än ”brevsprättaren” som också säljs öppet på bokcaféets Instagram-sida är en nyckelring med tvåfingrars-knogjärn.

En av de som faktiskt köpt ett sådant knogjärn kallar sig sverigefiende på Instagram och även denna person har poserat modell för bokcaféets politiska kläder.

Loke Lundell 930909-9324

Loke Lundell, modell för vänsterextrema Bokcaféet i Jönköping.
Loke Lundell, modell för vänsterextrema Bokcaféet i Jönköping.

LOKE Emily Maria Lundell (930909-9324)
Centrumvägen 32 A lgh 1001
561 60 Tenhult

Mail: [email protected]
Tel: 0762008543

Instagram: sverigefiende
Instagram: psynligareliv
Facebook: Loke Em

Loke (fd. Emily) Lundell är en ”genderfluid icke-binär” vänsterextremist som hyser ett mycket stort hat mot polisen och den svenska staten. Hon har vid flera tillfällen uppmanat sina följare på Instagram att stödja vänsterextrema organisationer och hon har även gett dem tips på hur man kan ska agera vid demonstrationer för att motarbeta polisen.

Hennes aktiva samröre med Kulturhuset och bokcaféet har lett till vänskap med flera tongivande vänsterextremister, bland annat Johan Arvidsson (931126-8297) och Albin Gyolai (980216-0433), bägge delaktiga i det grova överfallet mot Soliders of Odin 2017.

Lundell har också vid många tillfällen ekonomiskt stöttat bokcaféet och på så viss bidragit med att upprätthålla den infrastruktur som extremvänstern byggt upp, där bokcaféer som de även kallar för ”nodar” har en avgörande roll för deras samhällsstörtande verksamhet. Hon likt Axel Malmqvist har även poserat modell på bokcaféets hemsida, se bild nedan.

Loke Lundell poserar modell för Bokcafét i Jönköping.
Loke Lundell poserar modell för Bokcafét i Jönköping.

Avmaskerat skulle i samband med att vi granskade bokcaféets försäljning av gatustridsvapen upptäcka att Loke Lundell köpt just ett sådant tvåfingrars-knogjärn som verksamheten säljer – ett brott som idag kan straffa henne med fängelse.

Loke Lundell från Jönköping går runt beväpnad med knogjärn vilket faller under förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.
Loke Lundell från Jönköping går runt beväpnad med knogjärn vilket faller under förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Uppdatering 17/10: Efter att Avmaskerat uppmärksammat försäljningen av gatustridsvapen så har produkterna plockats bort från bokcaféets sociala medier.

Vet du mer?

Vet du mer om personerna ovan eller andra som är involverade i bokcaféets verksamhet? Har du information om de som är inblandade i Kulturhuset? Använd vårt krypterade kontaktformulär eller kontakta oss direkt på [email protected]. Alla tips är välkomna och vi skyddar alltid våra källor.

Dela artikeln