Dennis Kindgren dömd för våldsamt motstånd

Publicerad den 12/12 2022 kl 09:12

NYHET. Sambon fick panik, ringde polisen och kastade ner nycklarna när vänsterextremisten kom hem och var ”berusad, hotfull och aggressiv”.

Dennis Kindgren, tidigare ledare inom RF, nu dömd för våldsamt motstånd.
Dennis Kindgren, tidigare ledare inom RF, nu dömd för våldsamt motstånd.

Dennis Kindgren f.d. Miraballes (900906-2051), var en av ledarna i Revolutionära Fronten (RF) och dömdes för flera grova brott under sin tid i organisationen. Han är bland annat upprepade gånger dömd för brott som misshandel, brott mot knivlagen, olaga hot och skadegörelse, men han har också ofredande, snatteri och försök till mordbrand i sitt långa brottsregister.

I veckan kunde Nordfront avslöja att han nyligen också dömdes för ett fall av våldsamt motstånd som ägde rum i september detta år. Våldsamt motstånd är ett vanligt förekommande brott i vänsterextrema kretsar, då vänsterextremister ofta hamnar i konflikt med polis och ordningsvakter under demonstrationer och motdemonstrationer. Det som sticker ut i det här fallet är alltså inte att Dennis bråkade med poliser, utan det faktum att det var hans egen sambo som kände sig nödgad att ringa hem polisen eftersom han ”kommit hem till bostaden och varit berusad, hotfull och aggressiv” mot henne och deras två gemensamma barn.

Barnen gråter i panik – mamman ringer polisen

Sambon ringde först polisen och kastade sedan ner nycklar från ett fönster till dem för att de skulle kunna ta sig in i parets lägenhet. När Dennis såg att polisen var utanför hans hem gick han ut på balkongen och antingen skuggboxades eller slog den ena handen i den andra för att visa att han ville slåss med polisen.

När polisen var på väg in i lägenheten höll Dennis på att ta på sig sina skor och sa att han ville gå ut och ”göra upp” med polisen. Han bröstade också upp sig och skrek att han skulle knulla polisernas mammor.

I bakgrunden hörde poliserna hur familjens barn högljutt grät.

Polisen tvingas använda pepparspray

Innan de kommit ut ur lägenheten ångrade sig Dennis dock och började gå in igen, varpå två av de fyra poliserna på plats sliter tag i honom då de fruktade att han skulle skada sin sambo eller barnen, eller att han skulle hämta ett tillhygge och attackera polisen med det. Poliserna försöker föra ut Dennis ur lägenheten och det är i det här läget som han börjar göra våldsamt motstånd och blir pepparsprayad av polisen.

Under resan in till polisstationen fortsätter Dennis att göra motstånd mot polisen så att han måste läggas ner på golvet i polisbilen.

Alkohol, medicinering och ADHD-utredning

Medan Dennis förs in till polisstationen pratar en av polismännen som stannade kvar i lägenheten med sambon och barnen. I polisens rapport uppger polisen att sambon förklarade bakgrunden till händelsen på följande sätt:

Dennis har varit på hockeymatch i Saab arena och druckit alkohol. [Sambon] säger att Dennis ofta vill prata om sin ångest för deras dåliga relation när han är onykter.

[Sambon] berättar att Dennis aldrig varit fysisk men att han brusar upp då han dricker. Detta då han har ångest över att han betett sig dåligt tidigare under förhållandet och att de har en relation som inte verkar vara bra hela tiden.

[Sambon] berättar vidare att Dennis har en ADHD-diagnos och att han varje vecka går och pratar med en psykolog. Dock så ska han inte sköta sin medicinering.

Polisen håller kvar Dennis på stationen över natten så att han kan nyktra till. På morgonen vill han i förhör inte erkänna att han gjort våldsamt motstånd mot polisen utan säger istället att det är polisen som har behandlat honom dåligt då han har astma och fick svårt att andas under ingripandet.

Erkänner – för att dölja händelsen

En dag efter detta ringer dock Kindgren in till polisen och försöker erkänna brottet och godta ett strafföreläggande – detta för att undvika att ärendet skulle gå till åtal, men det gjorde det ändå och det enda hans erkännande resulterade i var en säker dom (B 3961-22) från Linköpings tingsrätt. Straffet för den vänsterextreme återfallsförbrytaren landade dock endast på böter den här gången.

Dela artikeln