Donald Trump vill beteckna AFA som en terrorgrupp

Publicerad den 1/6 2020 kl 13:06

NYHET. Trump har nu meddelat att AFA i USA kommer bli terrorklassificerade.

Igår twittrade USA:s president Donald Trump att USA kommer beteckna AFA som en terrorgrupp. Detta efter att vänsterextrema ”antifascister” varit pådrivande i den senaste tidens våldsamma upplopp där flera människor mördats, affärer plundrats och städer brunnit.

Det är minst sagt på tiden att AFA terrorstämplas men frågan är också vad detta innebär? Enligt den befintliga terrorlagstiftningen är det utländska organisationer som sysslar med terrorism som USA kan klassificera som terrororganisationer och vidta åtgärder emot. Vänstervridna medier med sympati för AFA, som Politico, försöker nu betona att AFA i USA inte är en formell organisation utan ett informellt nätverk med viss gemensam ideologi och strategi och påstår att det dessutom skulle vara svårt att koppla amerikanska antifascister till utländska vänsterterrorister.

Denna förnekelse är dock svag då till exempel islamistisk terrorism i västvärlden också bygger på celler och nätverk med hemliga kopplingar till utländska terrorgrupper. Precis som islamistiska terrorister är anhängare av en gränsöverskridande ideologi som uppmanar till terrorism är vänsterextrema antifascister det också. Därför är det helt rimligt att den amerikanska staten försöker vidta juridiska åtgärder mot sina inhemska vänsterterrorister.

Läs mer:
Antifa’s American insurgency
Watch: Man tries to help victim being beaten, gets knocked out, teeth based in and kicked in head while unconscious
Jim Hanson: Trump is right – Antifa has hijacked protests of George Floyd’s death and turned them into riots
Police describe anarchists’ extensive prep for violence, including ’bicycle scouts’

Dela artikeln