Ëlmë Ämting åsiktsregistrerade deltagarna på Tommie Lindhs minnestund

Publicerad den 24/6 2021 kl 17:06

NYHET. Sörjande vänner och nationella åsiktsregistrerades när de hedrade en ung man som brutalt mördats när han försökte stoppa en våldtäkt.

Syndikalisten Ëlmë Ämting åsiktsregistrerar vid minnestund.

För att förstå denna händelse bättre så behöver vi flytta oss tillbaka till Härnösand, natten den 11 maj, förra året. SOS larmcentral får in ett samtal från en rädd och gråtande kvinna. Hon berättar att hon precis blivit våldtagen under knivhot, nu ber hon larmcentralen att skyndsamt sända en polispatrull.

Kvinnan behöver dock ringa 112 flera gånger då de inte tar hennes samtal på allvar. Och när de väl noterar hennes rop på hjälp så dröjer det en och en halv timma innan polispatrullen anländer på plats. Då hade Tommie Lindh kallblodigt knivmördats och kvinnan våldtagits ytterligare en gång.

Efterspelet till detta hänsynslösa mord är en sudanes inspärrad på livstid och flera larmoperatörer misstänkta för brott.

Från torgmöte till kranslämning

En vecka efter det fruktansvärda dådet samlades vänner till Tommie och andra personer i centrala Härnösand för att få sörja, hedra och minnas honom.

Ett femtiotal samlades på torget och dagen inleddes med en tyst minut. Efteråt höll flera personer tal och sen begav sig samlingen till Tommies lägenhet för att vid sidan av polisavspärrningen få lägga en krans och ta farväl till den vän som så drastiskt lämnade jordelivet. Vid sidan av kransen hade vänner lämnat symboliska saker som mjölk och bullar då detta var något Tommie uppskattade.

Vänsterextremist kartlade deltagare på minnesmanifestationen

På torget i Härnösand hade det som ovan nämnts samlats en större grupp människor för att tillsammans få sörja den unga mannens bortgång. Mitt bland dessa dyker en för stunden okänd kvinna upp. Med telefonen beredd går hon mycket provocerande och närgånget fram till deltagarna och börjar fotografera dem.

Till skillnad från de ditsända fotograferna från vänsterextrema Expo, som på avstånd dokumenterade händelsen, var kvinnan där för att söka konfrontation. Nättidningen Nordfront kunde förra veckan avslöja identiteten på vänsterextremisten.

Ëlmë Ämting 840418-8545

Ëlmë Ämting vänsterextremist
Ëlmë Ämting vänsterextremist
Ëlmë Ämting vänsterextremist

Ëlmë Ämting (840418-8545)
Ängevägen 12
872 32 Kramfors

Tele: 070-247 75 50, 076-119 65 33
Mail: [email protected], [email protected], [email protected]
Facebook: Elme Ämting-Selja
Instagram: elme.aemting.selja

Andra/tidigare namn: Malin Camilla Ämting, Alveola Ämting, Ëlmë Ämting-Selja

Syndikalisten och kulturmarxisten Ëlmë Ämting blev förra veckan uppmärksammad då hon och William Wilja Viklund (910514-1973) saboterade valpropaganda för flera tusen kronor under ett torgmöte som Alternativ för Sverige (AfS) genomförde år 2019. AfS har nu stämt de båda syndikalisterna (Sundsvall tr FT 1328-21) och Avmaskerat har skrivit mer om det här.

När nättidningen Nordfront förra veckan rapporterade om stämningsansökan så kunde de också avslöja identiteten på Ämting:

Nordfront kan nu avslöja att det var Ëlmë Ämting som var den kortluggade kvinnan som förra året gick runt och demonstrativt och på nära håll fotade deltagare på minnesmanifestationen för den mördade ynglingen Tommie Lindh. Det var under den tysta minuten Ämting med sur uppsyn gick runt och fotade sörjande nationalister och Härnösandsbor.

Efter att Nordfront publicerat sin artikel var Ämting snabb med att svara på sin Facebook. Istället för att reflektera över vad hon gjort, och möjligtvis visa skam över att bete sig så vedervärdigt under en minnestund, så skriver hon att hon längtar efter att få bli omskriven och att det känns hedrande:

ÄNTLIGEN har jag och min kompis William Wilja Wiklund hanmat på Nordfronts förstasida, som vi har längtat. Det känns ju nästan lika hedrande som en egen flashbacktråd. Det är helt klart ovärt att ge dem trafik genom att gå dit och titta, eftersom exakt samma info kan erhållas genom att ta en scroll på våra facebooksidor, men jäklar vilka grävande schornalister de måste ha kännt sig

Vet du mer?

Vet du mer om Ëlmë Ämting eller om den vänsterextrema miljön i Härnösand? Använd vårt krypterade kontaktformulär eller kontakta oss direkt på [email protected]. Alla tips är välkomna!

Dela artikeln