Exakt24 konfronterar terrorförespråkande vänsterextremist

Publicerad den 19/6 2021 kl 14:06

NYHET. Den våldsbejakande vänsterextremisten och mellanstadieläraren Axel Rosengren ringer polisen när journalister från Exakt24 söker han för en kommentar.

Axel Rosengren söker hjälp från polisen.
Axel Rosengren söker hjälp från polisen.

Förra veckan den nionde juni släppte nättidningen Exakt24 ytterligare en dokumentär om den vänsterextrema miljön i Göteborg. Denna gång handlade det om den terrorförespråkande och polishatande vänsterextremisten Axel Rosengren (890829-4039).

Axel Rosengren har tillsammans med sin vän Tor Alsén (850519-7833) förespråkat politisk terrorism i podcasten Komintern. I avsnittet Komintern i Pestens tid #3 (28:22) kan man höra Rosengren, som tror sig vara anonym, uttrycka sina tankar om att utöva våldsdåd mot politiker:

Jag är hundra procent för att spränga… individuell terror riktad mot politiska mål. Det måste inte vara så jävla genomtänkt alla gånger.

I ett annat avsnitt, Den Tunna Blåa Huden (09:55) berättar Rosengren om sin syn på polisen och poliser i allmänhet.

Alltså snutar är dom böligaste, mest tunnhudade gnällspikarna som finns.

Alltså det finns ju ingen yrkesgrupp som är så rädd, orolig, gnällig, försiktig, paranoid, mån om sitt rykte och sitt utseende, egomanisk… alltså om svensk polis eller polis överhuvudtaget, varit en person så hade den varit den mest osympatiska människa i världen.

Så med ovanstående åsikter och tyckande i åtanke kan det framstå som komiskt att just Rosengren ringer polisen när Christian Petersson, 19, dyker upp utanför hans bostadsområde för att ställa lite frågor.

Se dokumentären här!

Axel Rosengren AFA-Göteborg
Klicka för att se dokumentären.

Arbetar som mellanstadielärare på Svartedalsskolan i Göteborg

Axel Rosengren AFA-GöteborgDå Axel Rosengren arbetar som mellanstadielärare på Svartedalsskolan i Hissingen, Göteborg, kontaktade Exakt24 skolans rektor, Lena Naperotti, för att få ställa ett antal frågor. Till svar får Exakt24 att Naperotti tänker anmäla deras reporter Christian för olaga hot.

När Nya Riks når Christian för en kommentar angående detta svarar han att en motanmälan kommer ske om Naperotti genomför sin:

Christian kommenterar till Nya Riks att han kommer att anmäla Naperotti för falsk tillvitelse om det faktiskt finns en anmälan upprättad mot honom.

Dömd för att ha slagits mot poliser 2014

Rosengren är också, förutom en polishatande mellanstadielärare som förespråkar terrorism, dömd för våld mot tjänsteman då han 2014 deltog i en våldsam demonstration i Lund, Skåne. Deltagarna överöste polisen med slag och sparkar när de skulle beslagta en tänd bengal från en demonstrationsdeltagare. Rosengren dömdes till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman (Lunds tr B 2236-14).

Dela artikeln