Gustav (fd. Feuk) Persson

Publicerad den 11/1 2021 kl 23:01

PROFIL. Efter bögrånet 2010 har Gustav (fd. Feuk) Persson fortsatt sin kriminella karriär med knarksmuggling och kvinnorån.

GUSTAV Feuk Persson
GUSTAV Feuk Persson

GUSTAV Erik Persson (910111-1913)
Värnhemsgatan 13 lgh 1401
212 15 Malmö

Facebook

AFA-aktivisten Gustav Feuk bytte efter bögrånet 2010 namn till Gustav Eriksson och flyttade till Göteborg. Han skilde sig från sin importfru den 22/12-2020 vilken han också har barn med. Han bor i en bostadsrätt värd runt 2 380 000 kr trots betalningsanmärkningar, samt att han dragit på sig ett gediget brottsregister genom åren.

Knark och kvinnomisshandel

I domen som kom 2018 (Malmö tr B 1682-16) kan vi läsa att Gustav smugglat amfetamin och cannabis:

Gustav Persson har olovligen transporterat/förvarat/innehaft 21,7 gram amfetamin, 18 stycken tabletter innehållande alprazolam och 35,9 gram cannabisharts, som allt är narkotika och som inte har varit avsedd för eget bruk. Det hände den 23 augusti 2015 på Annebergsgatan i Malmö. Gustav Persson begick gärningen med uppsåt. Lagrum: 1 § 1 st 1 p narkotikastrafflagen (1968:64)

Att AFA aktivister har en dålig kvinnosyn borde inte förvåna någon längre. Genom att ta stryptag på en kvinna försökte Gustav råna henne:

Gustav Persson har försökt stjäla pengar eller annat gods av värde från X genom att knuffa henne och ta strypgrepp om hennes hals, vilket framkallade smärta och andnöd, samt säga att hon ska ge honom pengar annars kommer han att slå henne. Det hände den 30 november 2015 på Regementsgatan 56 i Malmö. Det fanns fara för att brottet skulle fullbordas eller så fanns det endast på grund av tillfälliga omständigheter inte någon fara för att brottet skulle fullbordas. Gustav Persson begick gärningen med uppsåt.

Åtalspunkten gällande narkotikan frias dock Gustav från i brist på bevis men döms till skyddstillsyn med samhällstjänst 120 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fem månaders fängelse ha dömts ut.

Detta är bara en av flera domar som Gustav dragit på sig genom åren. Om vi återgår till hans ungdom igen och ser över AFA:s deltagande i Rosengårdsupploppen nämner info14 en händelse som inträffade.

Kravallerna i Rosengård 2008

Som info14 nämner i den andra artikeln så var Gustav en av de AFA-aktivister som deltog i kravallerna i Rosengård, december 2008.

En uppmärksammad sak som skedde vid dessa kravaller var att en person försökte tvinga med sig en hund ut för att hetsa den mot poliser, men vid misslyckande, så sköt han ihjäl den. Info14 skriver:

En 21-åring hotade under upploppen en 28-årig hundägare och krävde att han skulle delta i upploppen och hetsa sin hund mot polisen. Han tydliggjorde sitt hot genom att sätta en skarpladdad pistol mot 28-åringens huvud och hotade även med att 28-åringens fru skulle våldtas om han vägrade.

21-åringen sköt senare hunden i huvudet när hunden gjorde ett utfall mot honom. Han kom senare tillbaks och tog kadavret och hotade hundägaren med; nästa gång är det din tur.

Bland dessa djurplågare befann sig AFA, som visserligen också uppmanar till djurplågeri, och bland de röda terroristerna fanns Gustav.

En av de Afa-anhängare som åtalades för upploppet var Gustav Feuk (född 19910111), en allt annat än ”fattig proletär”. I sin trygga tillvaro hos mor och far sover han skönt i åtta miljoners villan. Han åtalades för att ha kastat sten mot polisen men rätten ansåg att det inte kunde styrkas att han var skyldig till de gärningar som åberopades.

Barnets mor ansökte om kontaktförbud

Samma år som Gustav dömdes, 2018, för att ha försökt råna en kvinna i Malmö så lämnar hans fru, numera ex-fru, in en ansökan om kontaktförbud. Hos Göteborgs åklagarkammare (AM 68436-18) kan man läsa:

Persson, Gustav har tidigare lagförts för ett flertal våldsbrott. Skyddspersonen befinner sig på skyddat boende och har, trots upprepade försök från polisen att hålla kompletterande förhör, uppgivit att hon inte vill medverka avseende kontaktförbud och brottsutredning. Mot bakgrund av det anförda, finns det för närvarande inte tillräckligt stöd för ansökan. Förutsättningarna för kontaktförbud är mot denna bakgrund inte uppfyllda.

Ansökan avböjs dock och den 22/12-2020 skiljer sig paret.

Dela artikeln