Här bor vänsterextremisten Henko

Publicerad den 27/10 2021 kl 11:10

NYHET. Avmaskerat kan bekräfta att antifascisten Henrik Johansson, mer känd som IRM-Henko, bor på Envägen 3 i Avesta.

Avmaskerat har tidigare skrivit om Henrik ”Henko” Johansson (820803-7195), en vänsterprofil som är ökänd som grundare av ”Inte rasist, men…” – ett projekt som kartlade och hängde ut sverigedemokrater och andra invandringskritiker. Henko poddar även i ”Haveristerna” som enligt Nyheter Idag har mobbning som affärsmodell. I ”Haveristerna” ägnar sig Henko åt grovt näthat tillsammans med Axel Luo Öhman (790917-0693) som är dömd för olaga hot mot en skribent på Samnytt (B 6812-18, Södertörns tr).

Henko själv har dömts för brott mot ordningslagen (B 3221-18, Falu tr), men överklagade den domen och friades av hovrätten. Han har också varit inblandad i flera otrohetsskandaler. Den senaste skandalen som avslöjades var att han varit otrogen mot sin fru med den tidigare poddkollegan Myra Åhbeck Öhrman (851031-0629).

Henkos första otrohetsskandal, som avslöjades av Avmaskerat, begicks för över 20 år sedan då Henko hade sex med en annan ung mans flickvän. Den otrohetsaffären slutade med att Henko blev misshandlad och skadade åtta tänder. Sedermera blev han själv också dömd (B 379-01, Hedemora tr) för olaga hot då han i efterhand över telefon framförde dödshot mot den försmådde mannen som misshandlat honom.

Henkos ”hemliga” adress i Avesta

Trots sin brokiga och vänsterextrema bakgrund har Henko både fått privilegiet att vara krönikör på liberala Dalarnas Tidningar och ombudsman inom LO. Samhället har också skyddat honom och hans näthatande verksamhet genom att ge honom skyddad id.

På grund av en absurd och opolitisk konflikt som Henko har låtit sig bli indragen i under det senaste året har hans tidigare hemliga adress sedan ett tag tillbaka slutat vara hemlig. Avmaskerat kan därför bekräfta att det vänsterextrema nättrollet Henrik ”Henko” Johansson bor på Envägen 3 i Avesta.

Uppviglar till antifascistiskt våld

Som Avmaskerat tidigare uppmärksammat har Henko sagt att det vore bra om det fanns ”nån typ av antifascistisk organisation” som kunde skrämma ”fascister” så att de inte vågar filma och ifrågasätta vänsterextremister.

Näthatar ungdomar på nätet

Henko och hans näthatande granskades också nyligen av Exakt24 som släppte en dokumentär om honom. Två journalister från Exakt24 åkte också hem till Henko och försökte ställa frågor till honom, bland annat om varför han hotar ungdomar på Discord. Detta tilltag bemöttes dock endast av stor vrede och ett hotfullt beteende från Henkos sida.

En kort tid efter att Exakt24:s dokumentär släpptes attackerade AFA huset där en av reportrarna från Exakt24 bor. Vänsterextremisterna krossade en ruta och kastade in en rökgranat in i ett sovrum där en 17-årig flicka låg och sov. Samma natt attackerade AFA det kontor som Exakt24:s medarbetare i Göteborg använder. Enligt uppgifter ska Henko ha besökt Göteborg en kort tid efter Exakt24:s intervjuförsök och väldigt kort tid innan vänsterattentatet mot Exakt24.

Läs mer

Henrik ”Henko” Johansson – misshandlad och brottsdömd efter otrohetsaffär
Exakt24: LO-ombudsmannen Henrik Johansson hotar ungdomar på nätet

Dela artikeln