Har du sett Adam Lewi de Kaminski?

Publicerad den 11/9 2021 kl 12:09

EFTERLYSNING. Avmaskerat ber alla läsare som har information om Adam Lewi de Kaminskis vänsterextrema engagemang att kontakta oss.

Adam Lewi de Kaminski. Foto: Nya Riks
Adam Lewi de Kaminski. Foto: Nya Riks

Förra veckan avslöjade Nya Riks att Adam Lewi de Kaminski är en av vänsterextremisterna som fotograferar och åsiktsregistrerar meningsmotståndare.

Adam är bror till den mer välkända vänsterextremisten Marcin Lewi de Kaminski. Marcin har bland annat skrivit för den vänsterextrema tidningen Yelah, vilket flera andra personer som är omskrivna på Avmaskerat också har gjort. Utöver detta har han varit involverad i Piratbyrån och The Pirate Bay tillsammans med andra vänsterextremister som AFA-ledaren och Säpo-informatören Martin Fredriksson, vänsterakademikern Rasmus Fleischer med bakgrund i SUF och IT-entreprenören Peter Sunde som idag driver Njalla, anonymiseringstjänsten som AFA:s hemsida använder.

Nya Riks skriver följande om Adam och hans vänsterextrema engagemang:

Han skall i dag bland annat sysselsätta sig med att hjälpa flertalet vänsterextrema projekt med webbutveckling. På sociala medier håller han en mycket låg profil varför han antas ha en hög position bland de grupper som jagar och kartlägger ”högern”.

Flertalet personer skall ha sett honom med en systemkamera med teleobjektiv när Alternativ för Sverige hade torgmöte i centrala Stockholm.

Avmaskerat kan bekräfta att Adam har setts tillsammans med andra vänsterextrema fotografer på nationella tillställningar. Vi vill dock efterlysa mer information om exakt vilka sammankomster han har setts på och vi uppmanar våra läsare att skicka in all information ni har om de två vänsterextrema bröderna Adam och Marcin. Skicka informationen till [email protected], vi publicerar inte er information om ni inte ger tillstånd till det och vi skyddar alltid våra källors anonymitet.

Dela artikeln