Hugo Edlund erkänner samarbete med AFA

Publicerad den 18/2 2022 kl 18:02

NYHET. Vid en konfrontation erkänner Hugo Edlund att han samarbetat med AFA och angett sina vänner för att bli bortplockad från uthängningssidan.


Se filmen ovan eller klicka här.

En av de personer som Hugo Edlund angett till AFA konfronterar honom i ett videoklipp som publicerades förra veckan. I filmklippet erkänner Edlund att Avmaskerats avslöjande om hans AFA-samarbete stämmer.

Personen som filmar frågar Hugo varför han givit AFA dennes personuppgifter:

Hugo, varför har du gett info om dina gamla kamrater till AFA?
— Jag tyckte inte det var schysst att va uthängd.

Okej men varför behövde du ge info om dina gamla kamrater? Du hängde ut mig till exempel.
— Det är så det funkar om man vill bli borttagen.

Så då säljer man ut sina kamrater?
— Ja det är så det funkar.

Avmaskerat kan dock med Edlunds egna mejl visa att han själv sökte kontakt med AFA för att kontinuerligt förse dem med information långt efter att AFA gett besked om att han inte behövde ge dem något mer. Att ge information till AFA handlade för Edlund alltså inte bara om att skydda sig själv utan också om att skada sina tidigare vänner i Motståndsrörelsen.

Hugo Edlund: ”Han är definitivt påverkningsbar”

Vid ett av tillfällena där Edlund kontaktar AFA så berättar han om ett hemligt telefonsamtal som spelats in där en aktiv medlem i Motståndsrörelsen berättar saker om sig själv. Tillsammans med det inspelade samtalet inkluderar Edlund personnummer, telefonnummer och adress. Hugo Edlund ber sen AFA att överväga ifall de ska hänga ut honom eftersom han är ”påverkningsbar”.

Hugo Edlund till AFA: Han är definitivt påverkningsbar.
Hugo Edlund till AFA: Han är definitivt påverkningsbar.

Konversationen ovan sker alltså nästan en månad efter att AFA meddelat Edlund att de godkänt hans ”avbön”, alltså att Edlund inte längre behöver förse AFA med information. Men trots detta fortsätter Hugo att under fyra månaders tid kontinuerligt sända dem material och personuppgifter.

Dela artikeln