Hugo Edlunds samarbete med Antifascistisk Aktion (AFA)

Publicerad den 19/1 2022 kl 18:01

NYHET. En dataläcka avslöjar hur ”ungdomshjälten” Hugo Edlund entusiastiskt samarbetar med den vänsterextrema terrorgruppen AFA.

Hugo Edlund Antifascistisk Aktion
Hugo Edlund (t.v.) samverkar med Antifascistisk Aktion (t.h.)

Förra veckan mottog Avmaskerat ett tips innehållandes 6 615 stycken mejl som skickats och mottagits mellan 2017 och 2022. Alla mejl tillhör den före detta NMR-aktivisten Hugo Edlund, som efter sitt avhopp, hyllats av media och där de nominerat han till Sveriges ungdomshjälte. Vad som däremot varit dolt fram tills nu är Hugos samarbete med Antifascistisk Aktion (AFA).

Hugo Edlund 2002125-8613

Hugo Edlund
Hugo Edlund

HUGO Elias Edlund (2002125-8613)
Stöcksjö Södra Byväg 39
905 80 Umeå

Instagram: edlundhugoo
Tele: 076-836 44 85

Enskild firma: 020125-8613

Förser vänsterextremister med intern information

Efter att Hugo offeciellt kommit ut som en avhoppare den 12 januari 2020 så dröjde det inte länge förrän han aktivt började samarbeta med diverse vänsterextrema organisationer.

Då Hugo kunde anses vara pålitlig inom Motståndsrörelsen blev han under sin tid som medlem involverad i ett kommande ungdomsprojekt – Revoltera.nu. Projektet skulle rikta sig till ungdomar, skolmiljön och andra saker som lämpar sig för unga. Därmed fick Hugo tillgång till en admin-panel för webbplatsen och andra interna dokument.

Det första Hugo gör efter att ha kommit ut som en avhoppare är att skicka alla dessa dokument och skärmdumpar på admin-panelen till Morgan Finnsiö på Expo. Därefter skickar han samma information till AFA Stockholm och till Boden Mot Rasism.

Detta leder till att Expo bokar in honom på ett möte i Stockholm den andre februari, Expo betalar både hotell och flyg. Boden Mot Rasism bjuder efter detta in Hugo till att hålla en föreläsning på deras årsmöte den nionde februari.

Vill göra karriär som avhoppare

Som avhoppare från den nationella rörelsen så välkomnas han stort av både media och vänsterextremister. Det dröjer därför inte länge förrän Hugo registrerar sitt företag vilket tidningen Västerbottens-Kuriren (VK) är snabba med att göra reklam för.

Den 16 april registrerades det nya bolaget Hugo Edlund hos Bolagsverket. De har sitt säte i Umeå och har som sin verksamhet ”konsultverksamhet som rådgivare inom högerextremism och föreläsning inom samma område”. Innehavare är Hugo Edlund, 18 år.

Med ett företag på plats så är det dags att börja tjäna pengar. I maj samma år frågar han VK om de vill köpa insiderinformation om en incident som skett med NMR. Priset är 700 kr och till detta får de lite bilder. Till svar får han:

From: VK Redaktion <[email protected]>
Friday 12 June 2020 kl. 07:38 
To Edlund.hugo <[email protected]>

Hej! Vi avstår.
Vi har bra kontakt med Expo och bra bilder från det inträffade [incidenten red.anm].
Tack för att du hörde av dig ändå.
/Patrick Krainer, nyhetschef

Edlund är dock fast besluten att han ska tjäna pengar på sina tidigare kamrater så han fortsätter skicka ut liknande affärserbjudande till andra tidningar. Efter att ha mailat Expressen, Aftonbladet, Nyheter24 och Aktuellt Fokus och så nappar den sistnämnda tidningen. Aktuellt Fokus är en vänsterextrem tidning grundad av den ökände kvinnomisshandlaren Kim Fredriksson (810422-4038). Aktuellt Fokus börjar skriva artiklar baserat på den information Hugo har och detta hjälper honom ytterligare ett steg i karriären. Men Hugo vill mer – och mer får han. I slutet av 2020 dyker Hugo med Expos Jonathan Leman i morgonsoffan på TV4.

Hugo Edlund och Jonathan Leman från Expo.
Hugo Edlund och Jonathan Leman från Expo.

Under föregående år har han vid flera tillfällen fått framstå som den ”hjälte” media vill porträttera honom som. Bland annat så har SVT gjort en intervju, på TV4 deltar Hugo i Malou Efter tio och på Aftonbladet har det skrivits en lång och fördjupande artikel där han pekas ut som en hjälte.

Höjdpunkten i Hugos avhopparkarriär var förmodligen när han fick träffa statsministern Stefan Löfven den andre februari 2020, samma helg som han hade ett fysiskt möte med representanter från Expo.

Hugo Edlund och Stefan Löfven.
Hugo Edlund och Stefan Löfven.

Hugo Edlunds samarbete med Antifascistisk Aktion (AFA)

Avmaskerat har analyserat tusentals mail och kommer inom kort kunna släppa flera artiklar. Den första artikeln som bevisar hur Hugo Edlund med glädje samarbetar med AFA – en organisation som med hjälp av våld traumatiserat och skadat människor i decennier – släpper vi inom kort. Vi kommer också kunna visa hur AFA systematiskt utpressar individer och arbetsgivare samt hur Hugo och en ”hemlig” researcher samarbetat. Men till dess så lämnar vi er med detta:

Hugo Edlund, hemlig konversation med AFA.
Hugo Edlund, hemlig konversation med AFA.

Gillar du vårt arbete?

Avmaskerat är ett ideellt journalistiskt projekt där vi granskar den våldsbejakande vänsterextrema rörelsen i Sverige, dåtid som nutid. Detta arbete är ideellt men det finns kostnader som behöver täckas. Vet du om att du kan bidra med en donation så läs gärna vår guide om hur man donerar med Bitcoins. Annars får du mer än gärna dela våra artiklar på Twitter, diskussionsforum och sociala medier.

Dela artikeln