SR:s intervju med Nazispotting – utan förvrängt ljud

Publicerad den 29/12 2020 kl 11:12

EFTERLYSNING. Sveriges Radio tilläts intervjua en av huvudmännen bakom Nazispotting. Idag kan vi spela upp intervjun utan röstförvrängning.

Den 26 november 2018 publicerade Sveriges Radio en intervju med huvudmannen bakom Nazispotting. Mannen låter sig bara göra detta om han får ha en förvrängd röst och under pseudonymen Aleks. Detta eftersom att personen ”lever under hot av nazister”. SR:s reporter Sigge Dabrowski, med vetskap om personens adress och bostad, beger sig dit och påbörjar sitt reportage.

Bostaden är en lägenhet i utkanten av Stockholm. I vardagsrummet sitter en sovjetisk affisch som visar en man som tackar nej till alkohol.

I bokhyllan finns det kommunistisk och marxistisk litteratur av Lenin, svartmaktledaren Malcom X och Karl Marx. Det finns en balkongdörr som står på glänt och från den kommer en sval vind som ”vaggar vintern från det ryska flygbolaget Aeroflot.” Aeorflot flyger till och från Arlanda och i närheten ligger orten Märsta.

https://www.bitchute.com/video/2m8au3UZPSSI/

Vet du mer?

Känner du igen ovanstående röst eller vet du något annat om personerna bakom Nazispotting? Använd vårt krypterade kontaktformulär eller kontakta oss direkt på [email protected]. Alla tips är välkomna och vi skyddar alltid våra källor!

Dela artikeln