Jönköpings socialtjänst #2: Henrik Hammarstedt

Publicerad den 10/2 2023 kl 09:02

NYHET. Avmaskerat fortsätter granska vänsterextremister som arbetar inom Jönköping kommuns socialtjänst.

Henrik Hammarstedt är en av vänsterextremisterna på Jönköpings socialtjänst.
Henrik Hammarstedt är en av vänsterextremisterna på Jönköpings socialtjänst.

Uppdatering 10/2. Henrik Hammarstedts fru Lillebil Cato Hammarstedt har lagts till i slutet av artikeln.

Avmaskerat fortsätter här granskningen av vänsterextremister som anställts av socialtjänsten inom Jönköpings kommun. I vår tidigare artikel går vi igenom hur Säkerhetspolisen slussar ungdomar rätt in i händerna hos vänsterextremister som sedan har makten att placera de på behandlingshem eller hos fosterfamiljer. Idag avslöjar vi nästa person.

Henrik Hammarstedt 850402-6355

Henrik Hammarstedt från Jönköping.
Henrik Hammarstedt från Jönköping.

HENRIK Ulf Cato Hammarstedt (850402-6355)
Pionjärvägen 48
556 27 Jönköping

Facebook: Henrik Cato Hammarstedt
Twitter: @HenriSpexarn

Fordon på adressen: Volkswagen Passat Variant 2,0 TDi 4Motion (MPG 168)

Arbetsplats: Socialtjänsten, Jönköpings kommun.
Mail: [email protected]

Henrik kommer ursprungligen från Säffle i Värmland men har bott i Jönköping i sedan år 2009. Idag bor han med sin familj i Kättilstorp, söder om Jönköping, i ett radhus som uppskattas vara värt 4 430 000 kr.

Henrik är motsatsen till sin kollega Jarkko Tauriainen, sett till det sociala livet. Jarkko lever ett nykter, straight edge-liv utan några sociala medier. Medan Henrik konstant använder sig av flera olika sociala medier där han då och då lägger upp bilder när han dricker alkohol mitt i veckan och sen är mycket bakfull. Deras politiska syn, och stöd till den våldsbejakande miljön, är dock något de båda delar.

Stort engagemang på Kulturhuset

Efter att Henrik flyttat till Jönköping så skulle han mycket snabbt bli involverad i Kulturhuset och dess aktiviteter. År 2018 började Henrik tillsammans med sin fru att engagera sig i ”Gemenskap i jul” på Kulturhuset i tändsticksområdet. Ett projekt som till synes verkar oskyldigt och hjälpsamt. Så här säger Henrik själv om sitt engagemang:

Det är billigt för mig att engagera mig. Jag ger bara av min tid och det ger så mycket glädje till folk.

Projektet har dock sin bas i Kulturhuset, ett starkt näste för AFA Jönköping och den övriga extremvänstern. Kulturhuset och det tillhörande Bokcafét har använts flertalet gånger vid organisering inför våldsamma aktioner. Just detta julevenemang har även fungerat som en aktivitet vilket organiserat Jönköpings autonoma. Till exempel deltog nästan samtliga som häktades för misshandeln 2017 i detta evenemang.

År 2021 bekräftar Henrik att han fortfarande sitter med i planeringsgruppen.

Sångare i bandet In My Way

Hammarstedt är sångare i hardcore-bandet In My Way. Förutom honom är även Jarkko ”Jarx” Tauriainen med som bassist. Gitarristen är ingen annan är Johan Arvidsson. Arvidsson kom att häktas tillsammans med Tauriainen år 2017 efter att de och andra aktivister från AFA deltagit i en grov misshandel. Avmaskerat har skrivit mer om det här.

På bandets hemsida kunde man tidigare se bilder från deras studiosessioner. I en av bilderna (se nedan) står Hammarstedt helt öppet i en ANTIFA T-shirt i replokalen och på hans dator syns flera klistermärken från AFA.

Jönköpingsbandet In My Way. Från vänster: Johan Arvidsson, Jarkko Tauriainen, Jesper Eidefjäll och Henrik Hammarstedt.

Stödjer öppet den våldsbejakande extremvänstern

Henrik är väldigt aktiv på sociala medier där han gärna utrycker sina extrema åsikter, delar AFA:s inlägg, hyllar Revolutionära fronten och uppmanar sina följare att betala böterna som kriminella vänsterextremister dömts till.

Hammarstedt stödjer även flertalet vänsterextrema projekt på Facebook. Blanda annat Red Deer Collective som är Sveriges största AFA-butik. Podcasten Komintern som har kopplingar till AFA Göteborg. Han stödjer även den vänsterextrema fånggruppen ABC GBG, en förening vars uppgift är att samla in pengar till dömda politiska brottslingar.

Henrik Hammarstedt stödjer öppet vänsterextrema grupperingar och nätverk på sociala medier.
Henrik Hammarstedt stödjer öppet vänsterextrema grupperingar och nätverk på sociala medier.

Det är dock inte bara på nätet som Hammarstedt öppet stödjer AFA, han går även runt i ANTIFA-kläder och har nu tatuerat in ”Antifa” på sitt vänstra ben.

Henrik Hammarstedt från Jönköping.
Henrik Hammarstedt från Jönköping.

Kopplingar till Revolutionära fronten

Revolutionära fronten (RF) var en utbrytargrupp från AFA och utmärkte sig genom att använda extremt övervåld för att skrämma sina politiska motståndare till tystnad. Hammarstedt har ekonomiskt stöttat Revolutionära fronten.

Medan hans kollega Jarkko samlade in pengar till dömda RF-medlemmar så stödjer Hammarstedt RF genom att köpa stödkläder, i detta fallet en ”Free Joel” tröja.

Vänsterextremisten Joel Almgren Bjurströmer var en av de som grundade RF i början av millenniumskiftet och har sedan dess dömts för misshandel, grovt vapenbrott, våldsamt upplopp och flera mindre brott så som olaga hot och brott mot knivlagen. Han står idag åtalad för grovt vapenbrott.

År 2013 hamnar aktivister från RF och Nordiska motståndsrörelsen (NMR) i slagsmål. Det slutar med att Joel knivhugger en aktivist från NMR i ryggen och kommer därför året därpå dömas till flera års fängelse för försök till dråp. Som reaktion till detta grundar flera tongivande RF- och AFA-aktivister den vänsterextrema fånghjälpsföreningen Fånggruppen STHLM. Förutom att samla in pengar som ska betala Joels böter så säljer de även tröjor med budskapet ”Free Joel”. Henrik stödjer Revolutionära fronten och köper en sådan tröja, sen poserar han med den på sociala medier.

Arbetar inom socialtjänsten med utsatta personer

Henrik Hammarstedts anställningsavtal inom socialtjänsten på Jönköpings kommun.
Henrik Hammarstedts anställningsavtal inom socialtjänsten på Jönköpings kommun.

Henrik har inte en lika hög position inom socialtjänsten som hans kamrat Jarkko. Följande går att läsa ur hans huvudsakliga arbetsuppgifter:

Ge stöd och hjälp till brukare i deras dagliga livssituation. Hälso och sjukvårdsinsatser.

Det är dock lika oroväckande att han är anställd för att ha hand om människor som är i behov av hjälp. Även här är risken för missbruk av arbetsuppgifter hög på grund av hans fortsatta lojalitet till den vänsterextrema rörelsen.

Det går bra att kontakta Henrik Cato Hammarstedts chef på nedanstående uppgifter:

Daniella Norberg
Mail: [email protected]
Tel: 036-102918

AFA klotter med uppmaning att knivhugga ”En Nasse”

Någon gång i början av 2020 dök det upp klotter i gångtunneln mellan Kättilstorp och Hagaberg/Hovslätt. Inom samma tidsperiod hade Hammarstedt precis flyttat till området. Då Hammarstedt sedan tidigare visat ett starkt stöd till Revolutionära fronten, som vid flera tillfällen knivhuggit meningsmotståndare, är det därför inte orimligt att att dra slutsatsen att Hammarstedt själv klottrat i tunneln.

Sifferkombinationen 161 står för AFA och 036 för Jönköping.

Fru Hammarstedt – Lärare och AFA-sympatisör

Lillebil Cato Hammarstedt.
Lillebil Cato Hammarstedt.

Anna LILLEBIL Cato Hammarstedt (840406-0207)
Pionjärvägen 48
556 27 Jönköping

Mail: [email protected]
Tel: 0736361017

Facebook: Lillebil Cato Hammarstedt
Twitter: Lillebil Cato Hammarstedt
Instagram: lillebilch
LinkedIn: Lillebil Cato Hammarstedt

Fordon: Silvergrå Volkswagen Passat Variant (MPG 168)

Arbetsplats: Undervisande lärare inom förskoleprogrammet, Jönköpings Universitet.
Kontakt: [email protected], 0739-26 68 38

Henrik Hammarstedts fru Lillebil Cato Hammarstedt är inte lika öppen med sina vänsterextrema åsikter som sin man, dock avslöjar hon sig själv genom att på sociala medier sympatisera med vänsterextrema organisationer och nätverk.

Som vi nämnde tidigare i artikeln är även Lillebil, tillsammans med Henrik, aktiv inom kulturhuset i Jönköping, specifikt inom projektet ”Gemenskap i jul”.

Starkt stöd för AFA och dess bokcafé

Genom Kulturhuset och Henriks vänsterextrema kontaktnätverk har Lillebil vid flera tillfället visat att hon sympatiserar med det AFA-kopplade Bokcafét i Jönköping. Bokcaféet är ett ökänt tillhåll för den lokala AFA-gruppen och vill man läsa mer om den verksamheten rekommenderar vi någon av följande länkar:

På bokcaféets Instagram gillar Lillebil många olika bilder och inlägg som hyllar framförallt det våldsbejakande nätverket Antifascistisk Aktion (AFA) samt den terroristklassade grupperingen PKK.

Utbildar förskolelärare på Jönköpings Universitet

Lillebil uppmanar sina vänner på Facebook att delta i en kurs för barns språkutveckling.
Lillebil uppmanar sina vänner på Facebook att delta i en kurs för barns språkutveckling.

Lillebil arbetar på Jönköpings Universitet som adjunkt inom pedagogik med huvudfokus på yngre barns lärande. Hon utbildar lärare på förskolelärarprogrammet samt fristående kurser relaterade till förskolor.

Att en person som sympatiserar med våldsbejakande grupperingar tillåts jobba inom läraryrket är givetvis opassande då risken är hög att hon utbildar framtida lärare till att anamma vissa attityder och normer som i sin tur kommer reflekteras på deras elever.

Det faktum att ett par sympatiserar med AFA, vistas i vänsterextrema miljöer med brottsdömda aktivister som vill omkullkasta den svenska staten och demokratin, samtidigt som de har barn och jobbar inom läraryrke respektive socialtjänsten kan inte anses vara annat än högst olämpligt och väldigt oroväckande.

Vill man påpeka det orimliga i att Lillebil utbildar lärare samtidigt som hon beblandar sig med våldsbejakande extremister så går det bra att kontakta rektorn tillika hennes arbetsgivare på nedanstående uppgifter:

Marie Öhman, VD för Högskolan för lärande och kommunikation
Mail: [email protected]
Tel: 036 10 15 00

Vet du mer?

Vet du mer om Henrik Hammarstedt eller hans fru? Har du information som berör den vänsterextrema miljön i Jönköping? Använd vårt krypterade kontaktformulär eller kontakta oss direkt på [email protected]. Vi tar tacksamt emot alla tips vi kan få och vi skyddar alltid våra källor.

Dela artikeln