ST-läkare bakom AFA:s insamling efter brand i Hammarkullen

Publicerad den 18/9 2021 kl 16:09

GAMMALT. Efter att en brand uppstått i Hammarkullen så började AFA samla in pengar till de drabbade. Bakom insamlingen finner vi ST-läkaren Marja Forssman.

Boende räddas undan från branden.
Boende räddas undan från branden.

Söndagen den fjärde juli uppstod det en stor brand i ett lägenhetshus i den invandrartäta no-go zonen Hammarkullen, Göteborg. Polisen har tydliga bevis på att branden var anlagd och utreder ärendet som grov mordbrand. Enligt polisen ska sopor i trapphuset tänts på utanför, eller i närheten, av en lägenhet som bebos av en person tillhörande en av Göteborgs kriminella klaner.

För att samla billiga poäng, och sympati bland invandrarna, så startar AFA fyra dagar senare, den åttonde juli, en insamling till de som drabbats av elden. På AFA:s blogg kan man läsa att Hammarkullen är en ”arbetarstadsdel” och att elden, som var resultatet av en klankonflikt invandrare emellan, endast späder på rasismen i Sverige:

Rasister och liberaler gör allt för att splittra arbetarklassen. Men vi måste visa att en enad arbetarklass, är en stark arbetarklass. När liv stod på spel gick Hammarkullen samman, kämpade tillsammans. Nu har en insamling startats på initiativ av fritidsledare i Hammarkullen, vi samlar in pengar till stöd för alla dem som drabbades av branden. Swisha det du kan!

Inlägget avslutas med ett swishnummer som går – inte till fritidsledaren – utan till den vänsterextrema fånghjälpsorganisationen Anarchist Black Cross Göteborg (ABC GBG).

Anarchist Black Cross Göteborg

Avmaskerat har tidigare skrivit flera fördjupande artiklar om de svenska vänsterextrema fånghjälpsorganisationerna. Föreningarnas mål är att upprätta kommunikation med fängslade kumpaner och förse dem med brev samt samla in pengar för att betala deras böter och skadestånd. I praktiken uppmuntrar dessa föreningar till fortsatt brottslighet genom att aktivt stödja de som begår politiska brott. Det finns också stora möjligheter för vänsterextremisterna att både tvätta pengar men också finanserna kriminella handlingar och understöd som t.ex. resor, hushåll, mat, vapen osv.

I Göteborg används föreningen Gamlestadens stödkassa (Org.nr: 802458-7639), vilket är ABC GBG:s egna förening. Bakom föreningen finner vi Marja Forssman, ST-läkare på Sahlgrenska, och vid hennes sida Andreas Lindh.

Lindh har vi tidigare skrivit om då han på sociala medier uttryckt en önskan att misshandla människor på grund av deras politiska åsikter – detta för att sprida skräck hos meningsmotståndare. Läs mer om Lindh här.

Marja Forssman 820406-6289

Marja Forssman Vänsterextremist

Marja Forssman (820406-6289)
Seglaregatan 10 lgh 1207
414 57 Göteborg

Tele: 0702402697
Mail: [email protected]

Facebook: Marja Delrio
Instagram: viljavessla

Arbetsplats: ST-läkare på Sahlgrenska ([email protected])

Marja Forssmans anställningsavtal.
Marja Forssmans anställningsavtal.

Marja Forssman är den syndikalist som varit drivande i både ABC GBG samt den vänsterextrema fånghjälpen Solidaritetsföreningen, som kämpade hårt för Jonas Linde fram till att han avslöjades som pedofil.

Marja har förutom detta också deltagit i husockupationer.

År 2008 deltar Forssman och Josefina Malmquist (831201-6291) i ockupationen av stationshuset i Agnesberg, Göteborg. Forssman har med glädje och entusiasm beskrivit detta i AFA-veteranen Mathias Wågs bok Ockuperat! Samma år som Forsman och Malmquist ockuperade stationshuset så sprang Malmquists sambo Oscar Madden, då ledande inom AFA-Göteborg, fram till en nerslagen patriot, och med slägga slog sönder benet på honom.

Svagt intresse bland övriga vänstern

AFA:s insamling avslutad.
AFA:s insamling avslutad.

Så hur gick det egentligen med insamlingen till de drabbade i Hammarkullen? Man skulle kunna tro att insamlingen snabbt skulle nå sitt mål på 15 000 kr, med tanke på att Marja Formssmans taxerade inkomst förra året låg på 419 294 kr och Andreas Lindhs på 961 800 kr, men så var inte fallet. Den femte augusti skriver AFA på twitter att de vill nå 15 000 kr men en månad senare, den åttonde september, avslutar de insamlingen och nämner då att de lyckats samla in en ”bit över 10 000 kr”, vilket är märkligt med tanke på att flera andra ”lokala initiativ” också ska ha deltagit i insamlingen.

Dela artikeln