Malmö: Den rödsvarta terrorismen fortsätter – mordbrand mot energijätte

Publicerad den 7/2 2022 kl 12:02

NYHET. Vänsterextremister anlägger en brand vid ytterligare en bensinstation. Detta för att uppmärksamma protesterna i Kazakstan.

Livsfarliga bränder antänds i närheten av bensinstationer.
Livsfarliga bränder antänds i närheten av bensinstationer.

Natten till den första februari attackerades ännu en bensinstation i Malmö, denna belägen på Eriksfältsgatan 80.

Polisen rapporterar att en släpvagn totalförstörts i samband med branden. Sydsvenskan skriver också att polisen sökte med hundpatrull efter gärningsmännen men ingen misstänkt kunde gripas. Flera andra fordon ska ha varit i farozonen.

Vänsterextremisternas motiv: Höga bensinpriser i Kazakstan

Protester i Kazakstan, jan 2021.
Protester i Kazakstan, jan 2021.

På webbplatsen Gatorna.info, en vänsterextrem nyhetsportal vars uttalade syfte är att ”informera och inspirera”, kan man läsa om motivet till mordbranden. Under rubriken The flame of Kazakhstan in our hearts står det att attacken är ett led i kampen mot det sittande politiska styret i Kazakstan. Det har nämligen de senaste månaderna pågått oroligheter och protester i landet mot det dyra bränslepriset.

Gärningsmännen, som går under det fiktiva namnet Death to Tyrants, beskriver det politiska styret i Kazakstan som oligarkiskt och repressivt och att den makten hålls om ryggen av den ryske presidenten Vladimir Putin samt internationella oljejättar så som Shell. Denna långsökta anledning ska då, enligt gärningsmännen, rättfärdiga den anlagda branden mot ST1:s släpvagn på Eriksfältsgatan.

Man skriver vidare att Ryssland förmodligen kommer att starta ett nytt imperialistiskt krig till gagn för ”giriga och ondskefulla härskare”.

Gärningsmännen tillika artikelförfattarna på Gatorna avslutar sedan artikeln med ”Död åt imperier och kapitalism!” samt ”Frihet till alla anarkistiska fångar”.

Avmaskerat bevakar den rödsvarta terrorn i södra Sverige

Källa: vansterkollen.com
Källa: vansterkollen.com

Denna senaste attack är bara en i den växande raden av terrordåd i Skåne riktade mot internationella energi-jättar, privata vårdbolag och enskilda medborgare som de anarkistiska terroristerna på Gatorna tagit på sig.

I september förra året tände de eld på tre släpvagnar som stod parkerade intill bensinstationen Shell på Förhandlingsvägen i Lund. Detta skulle månaden efter följas upp med att flera fordon sattes i brand, knappt 20 meter ifrån äldreboendet Bellevuegården.

Flera av händelserna utreds av polisens demokrati- och hatbrottsgrupp men då bevis saknas har situationen inte lugnat ner sig utan enbart eskalerat, från krossade fönster till det vi ser idag, vänsterextrema mordbränder.

Dela artikeln