Ny attack mot Centerpartiets lokaler: ”Häng Annie Lööf!”

Publicerad den 28/6 2021 kl 12:06

NYHET. Centerpartiets lokaler har ännu en gång utsatts för skadegörelse av vänsterextremister. Nu har demokrati- och hatbrottsgruppen kallats in.

Klicka för att se videoklipp.
Klicka för att se videoklipp.

Avmaskerat har tidigare rapporterat om det ökade vänsterextrema våldet i Malmö. Under fiktiva namn har en grupp vänsterextremister tagit på sig en anlagd brand vid IKEA och tre stycken, nu fyra, attacker som utförts på samma sätt som AFA:s så kallade ”hembesök”, alltså att man angriper fönsterrutor med stenar och färgfyllda glasflaskor eller att man sprejar på fasaden. Denna gång var det Centerpartiets lokal i centrala Lund som attackerades.

Budskapet lyder: HÄNG ANNIE LÖÖF!

Vänsterextremister attackerar Centerpartiet.På den anonyma och vänsterextrema nyhetsbloggen Gatorna.info kan man den 22 juni läsa, eller rättare sagt beskåda, en bild som visar hur Centerpartiets lokal utsatts för skadegörelse. På fasaden har det bland annat sprejats flera kommunistiska och anarkistiska symboler. På dörren står det ”FUCK YOU” och under symbolerna finner man texten ”HÄNG ANNIE LÖÖF!”.

Blandad kritik när vänsterextremisterna får tycka till

Till skillnad från tidigare användarkommentarer på Gatorna.info, där dessa beskrivit hur de älskar attacker mot samhällsbärande institutioner, hur de inspireras av skadegörelse och där en skriver att denne blivit tårögd av glädje, så har denna aktion mötts av blandad kritik. Tydligen är det inte okej enligt vissa vänsterextremister att man använder den kommunistiska hammaren och skäran ihop med anarkistsymbolen:

vad i helvete gör hammaren och skäran bredvid ett anarkist A? Skärp er..

Jag tycker man ska få använda hammaren och skäran, den är ju inte ”stalinistisk” i sig lika mycket som anarkist-a:et inte tillhör punkare eller ACAB tillhör skinheads och fotbolls ultras.

Användaren Hasse tycker att man borde använda röda stjärnor istället:

Det som jag reagerar mest på är väl hur oattraktiv den är som symbol. Vad är det för fel på röda stjärnor?

Utreds som demokratibrott

Till skillnad från de övriga attackerna som media knappt eller inte alls rapporterat om, så har nu media både skrivit om det och SVT har ett kortare inslag på sin webbplats. Till SVT säger Nima Heidarjan, tillförordnad gruppchef för demokrati och hatbrott i Skåne:

— Det är väldigt allvarligt eftersom det är ett demokratibrott, vi ska se om vi kan hitta vittnen och boende i området. Det blir lite spaningsarbete.

Expressen rapporterar att Centerpartiets distriktsordförande Leif Strandberg ser mycket allvarligt på händelserna som drabbat deras partilokaler:

Vi ser mycket allvarligt på den vandalisering som nu drabbat både vårt partikansli i Malmö och Lund. Händelserna innebär inte bara en säkerhetsrisk för vår personal och våra förtroendevalda, det är också ett direkt hot mot demokratin.

Dela artikeln