Polisen öppnar en ny utredning om misshandeln av Ulven

Publicerad den 4/2 2022 kl 16:02

NYHET. Polisen kan nu tack vare nya bevis fortsätta sin utredning gällande de oidentifierade vänsterextremister som 2018 misshandlade en man pga dennes klädsel.

Den första maj 2018 samlades Göteborgs vänster för att demonstrera i staden. När det syndikalistiska demonstrationståget närmar sig Värmlandsgatan så ser flera av deltagarna en man som enligt de själva bär en ”fascistisk” tröja. Detta är startskottet som skulle leda till en mycket rå och feg misshandel. Avmaskerat har skrivit mer om händelsen här samt i vår efterlysning där vi söker information om de oidentifierade gärningsmännen.

Endast en av angriparna skulle ställas inför rätta trots att flera av dem tydligt syns på den videofilm som skildrar misshandeln. På grund av detta publicerade vi en efterlysning i juli 2021 och nu, ett halv år senare, kan vi presentera flera fastställda identiteter.

Polisen bekräftar: Vi har öppnat en ny utredning

Nättidningen Nordfront kunde i veckan bekräfta att polisen påbörjat en ny utredning gällande de bevis som redan förra året lämnades in av Exakt24-journalisten Christian Petersson. Nordfront har även varit i kontakt med polisen som berättar att ärendet kommer prioriteras upp eftersom de fått mer reseur:

Jag har skrivit en ny anmälan och infogat alla relevanta handlingar från ursprungsärendet in i det nya.

Vi har också nu mer resurser och ärendet kommer att prioriteras. Det kommer läggas på handläggare inom närmsta framtiden.

Den nya polisutredning har fått ärendenummer K 1255176-21 och utreds av polisen i Göteborg.

Före detta vänsterextremister säljer ut tidigare kamrater

Bakom polisanmälan ligger alltså Christian Petersson från Exakt24 som själv utsatts för trakasserier och attentat av Göteborgs vänsterextremister. Redan i somras när Avmaskerat efterlyste identiteterna på gärningsmännen fick Petersson napp när han på Twitter gick ut och erbjöd en hittelön på 5000 kr till den som kunde hjälpa till att identifiera någon av personerna i filmen. Det skulle inte dröja längre förrän han kontaktades av en före detta vänsterextremist som sålde ut sin tidigare kamrat.

Identifierade gärningsmän (ännu ej dömda):

  • Axel Rosengren 890829-4039
  • Nikie Hallenberg 950111-1885
  • Simon Larsson 920511-0159
Dela artikeln