Om Avmaskerat

Avmaskerat är ett medborgarjournalistiskt projekt som granskar den svenska våldsvänstern. Med detta avser vi den så kallat antifascistiska miljön och de individer, nätverk och organisationer som ingår i den. Personerna och grupperna som figurerar på den här sidan är ett hot mot andra medborgares säkerhet och mänskliga rättigheter. De ägnar sig antingen själva åt hot, terrorism och politisk förföljelse eller ger åtminstone logistiskt eller moraliskt stöd åt de som bedriver den typen av verksamhet. Läs vår genomgång av den svenska extremvänsterns historia för en grundläggande introduktion till den våldsbejakande och terroristiska våldsvänstern i Sverige.

Syftet med vår journalistik är att försvåra vänsterterroristernas kriminella verksamhet, informera allmänheten om vilka det är som ligger bakom vänsterterrorismen i Sverige samt att uppmuntra svenska myndigheter till att ta den här brottsligheten på större allvar.

På vår hemsida hittar ni följande innehåll:

  • Profiler med personlig information om våldsbejakande vänsterextremister som allmänheten bör känna till då de är kriminella och potentiellt farliga människor.
  • Nyheter om nya brott eller händelser som har koppling till den antifascistiska terrorrörelsen i Sverige.
  • Fördjupande artiklar som lyfter fram särskilt intressanta fall eller granskar de metoder vänsterextremisterna använder för att terrorisera oliktänkande.
  • Gamla artiklar från andra hemsidor som lyfter fram intressanta individer eller händelser.
  • Efterlysning av namn och annan information om de ljusskygga vänsterextremister som vi vill granska.

Hemsidan kommer att uppdateras varje vecka och ni kan följa vårt arbete på Twitter och Facebook.

Varför är detta nödvändigt?

Vänsterextremister har under lång tid i Sverige genom ljusskygga och rent olagliga metoder manipulerat svensk politik och försökt skrämma meningsmotståndare till politisk inaktivitet. Allt från invandringskritiker och nationalsocialister till moderater och svenska myndigheter som Migrationsverket och Polisen har drabbats av extremvänsterns politiska terrorism.

Då de stora etablerade liberala medierna inte bevakar extremvänstern på samma sätt som de bevakar ”högerextremt” våld har Avmaskerat för avsikt att göra vad vi kan för att granska den svenska vänsterextremismen.

Stöd oss

Vi tar tacksamt emot donationer i kryptovalutor. I högerspalten hittar du vår Bitcoin-plånbok och den här artikeln innehåller information om hur man köper Bitcoins. Alla bidrag går oavkortat till att driva och utveckla Avmaskerat.

Dela artikeln