Ordförande inom RKU våldtog sin flickvän

Publicerad den 11/7 2022 kl 14:07

NYHET. Läckta chattar avslöjar en nedtystad våldtäkt inom RKU Stockholm. Utpekad gärningsman är sedan tidigare ordförande inom organisationen.

RKU Stockholm försöker tysta ner en våldtäkt som inträffade tidigare i år.
RKU Stockholm försöker tysta ner en våldtäkt som inträffade tidigare i år.

Avmaskerat har tagit del av interna konversationer som under en längre tid skett på två slutna Discord-servrar avsedda för den vänsterradikala och kommunistiska miljön i Stockholm. Det finns en stor mängd material som redaktionen just nu går igenom och där flera identiteter kunnat styrkas. Bland chattloggarna avslöjas en våldtäkt som skedde i samband med årets 1 maj-firande, en incident som RKU sedan dess försökt tysta ned.

Gärningsmannen erkänner våldtäkten

Det var på den egna Discord-servern Socialistiska Studier under användarnamnet Blackback som gärningsmannen den 11/5 tidigare i år skrev att han valt att lämna sina åtaganden i den kommunistiska rörelsen efter att våldtäkten som skedde i samband med första maj framkommit internt:

Med åtanke på händelserna som inträffade helgen till första maj så anser jag mig inte som kapabel till att vara en aktiv figur inom den kommunistiska rörelsen och har därmed övergett ägandeskapet av denna server till OHS.

Användaren och nu serveradministratören OHS bekräftar händelsen och skriver:

Jag tror att många här redan vet men tänker att jag nämnder det här ändå. [Mannen] har lämnat servern på grund av att hen har våldtagit sin partner på fyllan, jag kommer inte nämna vem av obvious skäl men vet att [mannen] har själv anmält sig till RKUs ledning samt villigt lämnat servern.

[Skärmdump 1] [Skärmdump 2]

Avmaskerat har kontaktat RKU Stockholm angående händelsen. Styrelsen svarade att personen nu lämnat rörelsen och att de har ”vidtagit nödvändiga åtgärder”. När Avmaskerat frågar ifall en polisanmälan upprättats så vägrar de svara.

Bråkar om knark och vill döda nationalister

Äldre inlägg på servrarna Socialistiska Studier och Vänsterdiscord vittnar också om att mannen under en längre tid varit förvirrad över sin könsidentitet och att han vid tillfälle drabbats av impulsen att skära av sin penis. Det framkommer dessutom att han länge har haft drogproblem och han uppmanar vid flera tillfällen till våld mot ”nassar”.

Aktiv kommunist på flera orter i landet

Våldtäktsmannens nu nedstängda Twitterkonto.
Våldtäktsmannens nu nedstängda Twitterkonto.

Våldtäktsmannen kommer ursprungligen från Skövde. Efter att ha grundat samt suttit som ordförande i RKU Jönköping år 2021 så flyttade han till Stockholm för att studera vid Södertörns högskola. I samband med detta gick han med i RKU Stockholm. Efter att våldtäkten blev känd internt inom RKU lämnade mannen Stockholm och flyttade hem till sina föräldrar i Skövde.

Utöver aktiviteten på Discord har mannen varit aktiv på TikTok under användarnamnet @comradeblackback och han hade även ett Twitterkonto @Blaccback där han kallade sig själv för Emma – samtliga av dessa konton är numera borttagna.

RKU, kort för Revolutionär Kommunistisk Ungdom, är ungdomsförbund till Kommunistiska partiet (K).

Vet du mer?

Har du mer information om denna händelse eller andra fall? Vi erbjuder ett krypterat kontaktformulär men det går också bra att kontakta oss direkt på [email protected]. Vi garanterar alla uppgiftslämnare anonymitet.

Läs mer

Våldtäktskulturen inom extremvänstern

Dela artikeln