Snorätande kommunist bakom nybildade Rött Revolutionärt Motstånd

Publicerad den 17/6 2020 kl 14:06

NYHET. Avmaskerat har tittat på Victor Hjälms nystartade organisation Rött Revolutionärt Motstånd.

Rött Revolutionärt Motstånd

Avmaskerat har tidigare skrivit om mötesstöraren Victor Hjälm och idag ska vi ta oss en titt på organisationen han grundade 2019.

***

I början av juni publicerades en bild på Instagram. Bilden visar en man iklädd rånarluva och glasögon som håller i en skylt. På skylten framkommer det att Rött Revolutionärt Motstånd (RRM) söker nya medlemmar. Avmaskerat ska idag undersöka vad denna grupp vill och vilka som ligger bakom den. Vi har, med anledning av vem grundaren är, övervägt att detta skulle vara ett skämt – men det verkar tyvärr vara ett ”seriöst” projekt.

Enda alternativet för arbetaklassen

RRM kommer enligt egen utsago vara det enda alternativet för framtida mobiliseringar av arbetarklassen. Vi kan läsa från deras ”syftenförklaring av organisationens medlemmar 190929” att de bland annat skall:

Vi i Rött Revoluionärt Motstånd ser det som våra huvudsakliga uppgifter att som en revolutionär kommunistisk organisation utföra följande arbete med alla till buds stående medel:

nytt kommunitisk parti som det enda alternativet för en mobilisering av arbetarklassen i Sverige och den enda vägen framåt för att på allvar utveckla och bygga socialismen i detta land

Motarbeta den lokala utförjälningen av offentliga medel.

RRM bildades i oktober 2019 och har sin bas i Vänersborg, men strävar efter att verka i hela Fyrbodal. RRM tillverkar sin propaganda i MS Paint samtidigt som de postar bilder på soft airgun gevär framför kommunistflaggor. I bagaget av propaganda har de lyckats beställa flygblad och klistermärken – något de totalt misslyckats med att marknadsföra ordentligt då bilderna på flygbladen är ur fokus och oläsbara.

Kamrat Torsson

Vid sidan av Hjälm har han sin trogne karmat och flickvän Ottilia Torsson (900527-3025). Medan Hjälm har en stark dragning till softairgun och CCCP-flaggor så har Torsson det till sprayburkar. Torsson syns vid flera tillfällen krossa patriarkatet och kapitalismen med hjälp av klotter.

Snor, mordbrand och ungdomsvård

Hjälms skolgång var inte enkel. Han led, eller lider, av någon psykisk sjukdom likt många vänsterextremister och blev mobbad för att han gick runt och åt snor. En elev som gick på samma skola som Hjälm berättar:

Annars kan jag berätta att Victor inte hade det lätt i skolan. Psykiska problem och allmänt utstött för att han sedan tidig ålder var känd för att äta snor.

Hjälm fick då den briljanta idén att försöka elda upp sin skola. Han startade bränder vid nio tillfällen under två dagar:

Han började elda för att han missade en buss hem och för att någon lektion inte var kul. Han kom på att han skulle missa lektioner om det brann. Sedan fick han höra att om det brann ordentligt skulle skolorna stänga för jullov. Då tände han på igen, han ville slippa att gå i skolan.

Som straff fick Hjälm ungdomsvård av socialtjänsten.

Liten vänstersekt

Tittar man på vilka som sympatiserar med RRM på deras Facebooksida samt Instagram så ser man några aktörer inom den svenska extremvänstern:

  • Ta Natten Tillbaka Göteborg
  • SUF Lund
  • Boden Mot Rasism
  • Anarkism.info

Det rör sig dock inte om någon större följarskara som arbetarklassens sista hopp byggt upp.

Dela artikeln