Rougén Heidari Pour Ghazvini

Publicerad den 27/8 2015 kl 00:08

Rougén Heidari Pour Ghazvini, 870421-0031

Springarvägen 8 lgh 1101
14261 Trångsund

Det är på första våningen (första dörren till vänster)

AFA-anhängare

Ghazvini är aktiv inom den autonoma miljön, företrädesvis Afa, sedan ett drygt år tillbaka. Han kontrollerades bl.a. tillsammans med ett antal Afa-anhängare som var på väg till Jönköping för att protestera mot SvP den 1 maj 2014. Han har också förekommit i andra våldsamma sammanhang. År 2010 fick han till exempel ett års tillträdesförbud till idrottsevenemang. [Heidari Pour Ghazvini var tidigare klassad som risksupporter till Hammarby och förekom i utredningar kopplat till det under perioden 2005-2010]

Källa: Säpo-rapport pekar ut aktiva antifascister

Kriminalitet

Dömdes 2015 till fyra månaders fängelse för våldsamt upplopp efter att i augusti föregående år tillsammans med andra AFA-aktivister ha attackerat en tillståndsgiven demonstration som Svenskarnas parti höll i Stockholm.

De maskerade vänsterextremisterna attackerade både polis och demonstranter. Utdrag ur domen:

Rökfacklor, smällare, burkar, glasflaskor och bengaler slängdes mot polisen. En polisbuss attackerades. I samband oroligheterna misshandlas en person. […]

I korsningen Kungsträdgårdsgatan och Arsenalsgatan slängdes rökbomber, smällare/bangers, flaskor och metallstaket mot polisen. Flera av dessa föremål träffade poliser.

Längs allén vid Kungsträdgårdsgatan och inne i Kungsträdgården kastades föremål mot polisen, möbler, gatstenar, tunga schackpjäser för utomhusbruk mm. Flera av dessa föremål träffade poliser.

Dela artikeln