SEB tillåter försäljning av terroristpropaganda

Publicerad den 12/1 2023 kl 19:01

NYHET. Medan alternativ media förlorar bankkonton tillåter SEB att Rojavakommitéerna säljer propaganda för den terrorstämplade organisationen PKK.

Rojavakommitéerna säljer PKK-propaganda där pengarna går in på ett konto hos SEB.
Rojavakommitéerna säljer PKK-propaganda där pengarna går in på ett konto hos SEB.

Rojvakommitéerna meddelar i ett Twitterinlägg att deras banktjänster kommer stängas ned den 29/1.

Samtidigt som svenska mediaföretag hotas av konkurs efter att ha fått sina bankkonton nedstängda kan andra, exempelvis anarkistiska stödfonder som finansierar dömda brottslingar, och pro-kurdiska grupper sälja terroristpropaganda helt öppet utan några som helst problem.

Förser Sverige med terroristpropaganda

Rojvakommitéernas webshop Heval Förlag (Org.nr: 802505-5156) ger enligt de själva ut böcker ”i samtida och samhällsnyttiga ämnen”, men i sortimenten finns även propaganda för den  terrorstämplade gruppen PKK. På deras webshop kan man bland annat köpa en PKK-tröja och PKK-flagga för 200 kr styck.

Via Heval Förlag har den pro-kurdiska rörelsen i Sverige köpt sina flaggor som sedan skapat rubriker i media. Bland annat fotograferades flera svenska riksdagsledamöter från Vänsterpartiet i Almedalen 2022 när de höll upp en flagga. Senare samma år skulle även Showan Shattak hålla upp en PKK-flagga i Malmös fullmäktigesal.

Det öppna stödet för den terrorstämplade gruppen har gång på gång orsakat problem gällande samarbetet mellan Sverige och Turkiet och något som försvårat Sveriges ansökan om Natomedlemskap.

SEB har inga problem med försäljningen

Vill man i Sverige som tidning bevaka samhället ur ett icke politiskt-korrekt förhållningssätt så är det i många fall endast en tidsfråga innan banken hotar om att stänga ned företagskontot. I veckan skrev tidningen Nya Dagbladet att de riskerar att försättas i konkurs efter att banken krävt att de inom kort tid ska förse dem med hundratals dokument som ”underlag”, detta då banken anser sig ha ”bristande kundkännedom”.

Nya Dagbladet har därför lämnat in sex fulla pärmar och kan nu endast hoppas på det bästa, banken kan nämligen mycket väl stänga ned kontot om inte svaren anses vara ”tillfredställande”.

Samtidigt som Det Fria Sverige, Fria Tider och Nordfront haft problem, och nu Nya Dagbladet, kan vänsterextremister utan problem fortsätta ta emot tusentals kronor i skattefinansierade bidrag, swish-donationer och andra ekonomiska medel. Förutom att AFA använder sig av anarkistiska stödfonder för att samla in pengar så har AFA:s egna bokcaféer försäljning av produkter där pengarna går rätt in i nätverket. Ett nätverk som Säkerhetspolisen klassar som ett hot mot landets säkerhet.

***

På nyårsafton mottog Avmaskerat ett tips som vi fått tillstånd att publicera. Tipsaren hade sammanställt en lista med PKK-produkter som förlaget säljer och sen kontaktat SEB.

Den 5 januari fick personen ett typiskt standardsvar av Niklas Magnusson, Pressansvarig på SEB, där han skriver att banken följer lagstiftningen och motarbetar kriminella handlingar.

Svaret SEB gav efter att ha blivit informerat om försäljning av terroristpropaganda.
Svaret SEB gav efter att ha blivit informerat om försäljning av terroristpropaganda.

Förlaget Heval och Rojavakommitéerna skriver på sin webbplats att de använder nedanstående bankuppgifter för att ta emot donationer och pengar från sin försäljning:

Bankgironummer: 5614-0148 (SEB)
Swish: 1233571353 (Heval Förlag)
Organisationsnummer: 802505-5156.

Avmaskerat kan idag, 13 dagar efter att banken fått tipset, bekräfta att förlagets Swishnummer fortfarande är aktivt.

Täta kopplingar till syndikaliströrelsen

Rojavakommitéerna och dess webshop, samt den pro-kurdiska rörelsen i Sverige, är till stor del styrda av syndikaliströrelsen. Bakom Heval Förlag finner vi följande personer:

Kurde Kasirga Chowdhury (910128-1021). Hette tidigare Kurdistan Kasirga och är ordförande i föreningen samt firmatecknare.

Erik Bonk (810814-0339). Generalsekreterare för Sveriges Arbetares Centralorganisation (SAC).

Felipe Nyström (880113-0678). Uppmärksammad i vår artikel om Radio Noden.

Andreas Klominek (830131-0010). Uppmärksammades 2003 då han greps på Västbanken i samband med en protest mot Israeliska militären.

Erwin Marklund (880831-8276). Kopplingar till både AFA och tidigare Revolutionära fronten.

Sofie Wahlström (830508-8547), Tomas Pettersson (791221-3530) och Ludvig Köhler (890509-0299).

Har ni mer information om dessa? Kontakta oss här.

Dela artikeln