Sofie Selmqvists egna ord från narkotikadomen

Publicerad den 28/2 2023 kl 18:02

NYHET. Trebarnsmamman stod åtalad för narkotikabrott och grovt vapenbrott. Var fåordig under rättegången och klagade på medias granskning av henne.

Vänsterextremisten Sofie Selmqvist (t.v) stod åtalad för grovt vapenbrott efter att polisen hittat en skarpladdad pistol (t.h) i hennes källarförråd 2022.
Vänsterextremisten Sofie Selmqvist (t.v) stod åtalad för grovt vapenbrott efter att polisen hittat en skarpladdad pistol (t.h) i hennes källarförråd 2022.

Det var i januari 2022 som Sofie Selmqvist (891223-2447) blev anhållen misstänkt för grovt vapenbrott efter att en skarpladdad CV 99-pistol hade hittats av polisen i hennes källarförråd. En annan vänsterextremist, Joel Bjurströmer Almgren (790118-9378), skulle ta på sig ägarskapet av vapnet och dömdes för grovt vapenbrott. Selmqvist dömdes därmed enbart för narkotikabrott, eftersom hon innehade en narkotikaklassad tablett (Stockholms tingsrätt B 613-22). I hennes lägenhet hittade polisen mängder med vänsterextrem propaganda samt en ”bra att ha”-lista vilket involverade vapen.

Mediabevakning var ”skandaliserande uthängning”

Nättidningen Nordfront har tagit del av ljudupptagningarna från rättegången den 19 december förra året där hon beklagar sig över att ha blivit ”uthängd” på internet.

Det är en lågmäld och fåordig Selmqvist som hörs i förhöret. Vid flera tillfällen ombeds hon att tala högre och får upprepa sina svar. I förhör med åklagaren förnekar Selmqvist att hon skulle känt till att tabletten var narkotikaklassad och menar i vittnesmålet att hon fått den av en vän inför ett läkarbesök. Vad gäller vapnet som hittades i källarförrådet förnekar Selmqvist konsekvent att ha någon vetskap om saken:

— Jag har inget med det att göra så jag har ingenting att säga.

Vapen, ammunition och knogjärn är "bra att ha" enligt Sofie Selmqvist.
Vapen, ammunition och knogjärn är ”bra att ha” enligt Sofie Selmqvist.

Detta svar upprepades även vid frågor gällande vilka fler som kan ha haft tillgång till hennes lägenhet och källarförråd. I slutet av förhöret kan man höra hur Selmqvist beklagar sig inför sin advokat över att media har rapporterat om åtalet och hennes vänsterextrema kopplingar. När frågor ställs om en vän som hon tillsammans med ska ha skrivit ner en ”bra att ha”-lista där bland annat vapen nämns låter det såhär:

Nu fick du en fråga om vem den här vännen är. Då undrar jag, varför vill du inte svara och berätta vem vännen är?

 — Dels på grund av uthängningsrisk. Jag har också blivit uthängd med namn, bild och personnummer och därför vill jag inte ge några detaljer om övriga personer.

 Med uthängd menar du att det finns på internet?

 — Exakt.

 Så ditt namn finns på internet, ditt personnummer finns på internet, hela förundersökningen finns på internet?

 — Ja.

 Och den har lagts ut i något syfte att skandalisera dig eller liknande?

 — Ja.

 Så det är ett rimligt antagande att om du säger vem den här personen är så kommer även den personen att skandaliseras?

 — Ja.

Avmaskerat kommer fortsätta bevaka trebarnsmamman så länge hon tillhör den autonoma rörelsen och detta är inte sista gången vi kommer skriva om denna vänsterextremist.

Dela artikeln