SUF uppviglar till valsabotage mot SD:s ungdomspolitiker

Publicerad den 3/5 2022 kl 18:05

NYHET. Vänsterextremister i Uppsala uppmanade elever att trakassera och hota Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Detta för att skrämma bort SD-representanterna från Katedralskolan.

SUF uppmanar till politiskt sabotage och kallar Ungsvenskarna för "horungar".
SUF uppmanar till politiskt sabotage och kallar Ungsvenskarna för "horungar".

Den 20 april var Ungsvenskarna på besök på Katedralskolan i Uppsala. På Facebook uttryckte ungdomsförbundet i efterhand att dagen varit lyckad och trevlig med god respons från många av eleverna.

Några som däremot inte uppskattade detta var Syndikalisternas Ungdomsförbund (SUF). Enligt en bild som SD-politikern Jörgen Fogelklou lagt upp på Twitter började SUF Uppsala redan samma dag sprida ett flygblad på skolan där man skriver att SD:s ungdomsförbund en gång i tiden inte vågade sig till Katedralskolan och att det är ”något som vi skulle vilja återinföra”.


SUF punktar sedan upp flera förslag på saker elever kan göra för att göra skolan till en ”SD-fri zon”, däribland att stjäla alla flygblad, hindra andra elever från att prata med SD:s ungdomspolitiker, hälla vatten på informationsbordet och trakassera nationalisterna genom att trycka dit klistermärken på dem.

Enligt de vänsterextrema syndikalisternas flygblad är SD:s politik ”uppbyggda på en förtryckande och främlingsfientlig ideologi” som är ”rotat i 90-talets vit makt-våg”. Flygbladets rubrik säger också att Ungsvenskarna är ”horungar”. Hur flygbladet är formulerat, med stora mängder språkfel i texten, antyder att det är författat av en ungdom eller eventuellt en person med invandrarbakgrund som inte hunnit lära sig svenska ännu.

Täta kopplingar till Antifascistisk aktion

SUF Uppsala sätter upp affischer för AFA.
SUF Uppsala sätter upp affischer för AFA.

SUF och moderorganisationen SAC är tätt kopplade till Antifascistisk aktion (AFA) och den autonoma vänstern där man har som politisk taktik att använda våld och andra trakasserier för att terrorisera meningsmotståndare till politisk inaktivitet. Förutom den ideologiska och strategiska grundsynen är ofta syndikalistgruppernas medlemmar dubbelorganiserade i AFA, särskilt gäller detta de yngre extremisterna i SUF.

I just Uppsala har AFA och SUF varit aktuella sedan tidigare då Sverigedemokraterna år 2020 ville stoppa kommunens finansiella stöd till Uppsalas ungdomshus efter att de haft en AFA flagga synlig i ett av bostadens fönster.

Politiskt aktiv och utsatt för brott?

I detta nu pågår en valrörelse i Sverige. Är du SD-politiker eller aktiv i något annat nationalistiskt parti och har utsatts för politiska trakasserier av vänsterextremister? Kontakta då Avmaskerat, så kan vi hjälpa till att exponera vänsterns antidemokratiska valsabotage.

Dela artikeln