Syndikalisterna i Göteborg distribuerar AFA-propaganda

Publicerad den 15/2 2021 kl 12:02

NYHET. I slutet av 2020 började SUF Göteborg att distribuera ren AFA-propaganda. Kopplingen mellan SUF och AFA har aldrig varit tydligare.

Syndikalisternas ungdomsförbund (SUF) har en lokal, ett så kallat bokcafé på Linnégatan 21, i centrala Göteborg som går under namnet Syndikalistiskt Forum i Göteborg. Den 8 december publicerar Syndikalistiskt Forum Göteborg två bilder på Instagram där de uppmanar sina följare att köpa ett begränsat julpaket som består av klistermärken, en affisch samt medföljande t-shirt. Motivet på samtliga produkter var direkt kopplat till Antifascistisk Aktion (AFA).

Ovanstående är en intressant händelse. Även om de olika SUF-förbunden haft täta band med AFA och övriga våldsvänstern sedan decennier så är det ofta något man inte öppet skyltar med. Kopplingen förstärks sedan av ytterligare en händelse. Några dagar senare, mer bestämt den 12 december, grips Terry Lövkvist (900321-5499) efter att ha satt ett klistermärke på den ikoniska 1800-talsmålningen ”Karl XII:s likfärd” inne på Stockholms Nationalmuseum. Polisen finner i hans väska flera klistermärken och ett av dessa motiv styrker samarbetet mellan AFA och SUF.

En fördjupning kommer 2021

Avmaskerat kommer återkomma med en längre fördjupning gällande Syndikalisterna och deras koppling till terrorvänstern. Tills dess rekommenderar vi er att läsa artiklarna om dessa syndikalister:

 • Annie Hellquist (820608-1708)
  Nuvarande chefredaktör för den syndikalistägda tidningen Arbetaren.se poserar modell för AFA:s största webbutik.
 • Jonathan Pye (760408-7036)
  Ägaren av www.antifa.se besöker SUF Göteborg vid temadagen ”Femton år sedan EU-toppmötet i Göteborg”.
 • Oscar Madden (831201-6291)
  AFA-ledaren Oscar Madden slår nästan ihjäl en människa på nationaldagen 2008 beväpnad med en slägga. Madden var en företrädare för syndikalisterna i Göteborg.
 • Malin Hägglund (750909-8526)
  Hägglund deltog i misshandeln på den gravida kvinnan 1993. Vid ett annat tillfälle beväpnade hon vänsterextremister med järnrör samt var inblandad i att plantera bomber som skulle skada en SD-demonstration i Jönköping.

Förutom detta rekommenderar Avmaskerat starkt boken Den styckade stjärnans union skriven av Torbjörn Holmgren. Den finns att läsa gratis på Holmgrens hemsida.

Vet du mer?

Avmaskerat är ett journalistiskt projekt med fokus på våldsbejakande vänsterextrema rörelser. Redaktionen besitter idag ett omfattande arkiv rörande vänsterextrema organisationer, propaganda och brottslighet. Vi arbetar datadrivet, ideellt och skyddar alltid våra källor.

Vet du mer om kopplingarna mellan SUF och den våldsbejakande extremvänstern? Använd vårt krypterade kontaktformulär eller kontakta oss direkt på [email protected]. Vi skyddar alltid våra källor. Alla tips är välkomna!

Dela artikeln