Tobias Hübinette beklagar sig över avskyn okända människor visar honom

Publicerad den 7/5 2020 kl 10:05

NYHET. Tobias Hübinette beklagar sig i ett blogginlägg över att han blir igenkänd till vardags och att många svenskar inte tycker om honom.

Den vänsterextreme aktivisten och akademikern Tobias Hübinette har på sin blogg skrivit ett inlägg där han menar att han väldigt ofta stöter på människor som öppet eller genom sitt kroppsspråk uttrycker sin avsky mot honom. Han skriver:

Tyvärr blir jag då alltför ofta igenkänd ”på stan”, ”på gator och torg” och i det offentliga rummet p g a alla dessa uthängningar som äger rum i alternativmedia, i sociala medier och på internet för flertalet invånare i landet i ålderskategorin 0-50 år spenderar då numera huvudparten av sin mediekonsumtion och text/bildkonsumtion på just internet och i sociala medier och alltför många läser också alternativmedia.

Senast igår när jag anlände med tåg från Stockholm till Karlstad passerade jag exempelvis förbi en gissningsvis värmländsk man på en trottoar som glodde och blängde på mig. Alltför ofta kommer för mig helt okända människor fram till mig och ger sig till känna och vare sig jag befinner mig i Stockholm, i Karlstad eller i någon annan stad i landet och t o m när jag är utomlands och springer på svenskar. T o m när jag var i Sankt Petersburg för några år sedan blev jag igenkänd ”på stan” av en högerradikal svensk och detsamma hände även när jag var i Ankara liksom även i Wien och London för att inte tala om de nordiska huvudstäderna (att jag blir igenkänd av svenskarna i Oslo kan jag dock förstå då svenskarna är så många just i Oslo).

Även om det ofta handlar om personer som vill säga något positivt så är det inte alltid så och framför allt så blir jag alltsom oftast just utstirrad och uttittad av personer som medelst blickar, ansiktsmimik och kroppsspråk i övrigt vill kommunicera att de dels känner igen mig och vet vem jag är och dels inte tycker om mig alternativt mina texter och åsikter och min verksamhet och yrkesroll. Dessutom hör fr a yngre människor (ca 12-45 år skulle jag gissa) av sig via sociala medier och meddelar att de har sett mig då och då och där och där såsom via Messenger eller Twitter o s v för att just kommunicera att ”vi känner igen dig”, ”vi ser dig” och ”vi vet vem du är” och fr a ”vi vet vad du har gjort och gör och vi tycker inte om det”.

Varför ogillar alla dessa människor Hübinette? Tittar de snett på honom för att han är asiat? Nej, det finns mycket annat som folk stör sig på. Som vänsterextremist har Hübinette följande på sitt ”CV”:

  • Han har åsiktsregistrerat 10 000-tals svenskar som hängts ut i böcker, tidningar och på andra sätt.
  • Han var med och grundade den åsiktsregistrerande och förtrycksvurmande tidningen Expo.
  • Han är syndikalist och uttalad ”antifascist” med bakgrund i den våldsamma och terroristiska autonoma vänsterrörelsen.
  • Han har erkänt att han personligen hotat och misshandlat meningsmotståndare, inklusive barn och pensionärer.
  • Han dömdes i maj 1992 av Uppsala tingsrätt för skadegörelse, sabotage och uppvigling till en månads fängelse. Tre år senare dömdes han igen för en serie politiskt motiverade brott. Bland annat hade han mordhotat ledande sverigedemokrater samt även arbetsgivare och föräldrar till dessa. Han bedömdes av rätten som psykiskt instabil och dömdes till böter. Han närvarade också när AFA stormade Sverigedemokraternas årsmöte och kastade in syra och gatstenar i möteslokalen i Norrköping 1995.
  • Han har varit misstänkt för ett mord på en 16-årig meningsmotståndare och har i efterhand nämnt detta och beskrivit hur offret plågsamt mördades i ett hotmejl han skickade.
  • Han har gjort extremt antivita uttalanden som detta: ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

Utöver de politiska svinerierna har den labile Hübinette gripits för flera opolitiska mordbränder, bland annat hos sin före detta flickvän och hennes nya partner. Hübinette blev åtalad för mordbrand men dömdes slutligen till framkallande av fara för annan, grovt brott.

År 2007 dömdes Hübinette för att ha hotat en jurist, hällt lacknafta genom hans brevinkast och krossat fönster – dock hos fel person. År 2008 blev han åtalad för olaga hot och genomgick ytterligare en rättspsykiatrisk undersökning då han uppgivit att han smetat ketchup på sina skinkor och fotograferat detta för att lura ett kriminellt mc-gäng.

Trots sin egen kriminalitet och åsiktsregistrerande verksamhet har Hübinette mage att beklaga sig över att alternativmedier rapporterat om honom och att många personer som känner till honom ogillar honom starkt. Sitt vänsterextrema och kriminella beteende till trots har Hübinette dessutom välkomnats in i den akademiska världen i Sverige och undervisar idag på universitet.

Läs mer om Hübinette på Metapedia.

Dela artikeln