AFA-ledarens hemliga adress avslöjad

Publicerad den 8/10 2021 kl 11:10

NYHET. Tack vare tips och traditionellt researcharbete så kan Avmaskerat idag avslöja den adress AFA-ledaren Tor Alsén uppehåller sig på.

Tor Alsén Stataregatan 2D

Avmaskerat kunde i veckan rapportera om polisens beslut att lägga ner utredningen mot den utpekade, brottsmisstänkta, AFA-ledaren Tor Alsén (850519-7833). Trots ett års polisiärt arbete vilket inkluderade flera husrannsakningar, DNA-tester, förhör samt övrigt spaningsarbete så var det inte tillräckligt för polisen att överlämna ärendet till åklagaren. Den 17 september meddelar Christian Petersson (AfS), som vid upprepande tillfällen utsatts för attacker i sitt hem från AFA, att utredningen lagts ner.

Insatsstyrkan griper Tor Alsén

Den första mars 2020 skickas det ut en order till polisen Storgöteborg om att utföra husrannsakan på två adresser. Den ena adressen går till den brottsdömde vänsterextremisten Axel Rosengren, där Tor Alsén falskeligen skrivit sig, och den andra adressen går till Tors riktiga hem. Tack vare tips och traditionellt researcharbete kan vi idag avslöja att adressen är:

Stataregatan 2 D lgh 1301, 417 15 Göteborg,
tredje våningen, första dörren till vänster.

Klockan nio på morgonen, den tolfte mars förra året, knackar det på dörren. Lars Sundström, som är en av tre som bor på adressen, öppnar och möts där av nationella insatsstyrkan. De frågar honom om han är själv i lägenheten, vilket han inte är. Tor, personen som polisen fått order att säkra, transportera och hålla förhör med, sover i ett av rummen.

Vi gick in i utpekat sovrum och säkrade Tor. Tor förflyttades sedan till soffan i vardagsrummet där en operatör från ISV bevakade honom. Efter en stund anlände en IGV patrull. Tor sattes i polisbilen och transporterades iväg.

Ville demonstrera mot krig – döms för brott mot skyddslagen

Den person som öppnar dörren, Lars Sundström, är enligt polisförhören vän med Alsén. Alsén ska också enligt Skatteverkets uppgifter ha bott på just Stataregatan 2 D innan han skenskrev sig på sin första falska adress vilket var Egypten 172 i Hällingsjö.

Lars Sundström dömdes 2012 efter att han och sju andra olagligt tagit sig in på robotbasen Vidsel i Norrland, ett militärt övnings- och provområde. Sundström med kumpaner ville demonstrera ”mot krig”. Samtliga dömdes till dagsböter för brott mot skyddslagen (Luleå tr B 98-12).

Förutom Sundström och Alsén bor där också en man vid namn Karl Pettersson, vilket är det namn som skyltas vid portdörren (se bilder nedan). Om Pettersson hyser agg mot systemet eller sympatiserar med det terrornätverk Alsén upprätthåller är i dagsläget oklart.

Bilder tagna på Tor Alséns hemliga lägenhet.
Stataregatan 2 D lgh 1301, Göteborg.

Era tips gör vårt arbete möjligt!

Idag kunde Avmaskerat avslöja den adress som AFA-ledaren Tor Alsén uppehåller sig på. Förutom detta kunde vi också publicera nytagna foton på byggnaden och dess omgivning.

Fortsätt skicka in tips, bilder och annan information till oss. Vi tar tacksamt emot all information och vi erbjuder ett krypterat alternativ men det går också bra att maila oss direkt på [email protected]. Vi skyddar alltid våra källor.

Dela artikeln