Av: Avmaskerat, Juli 11, 2021

Misshandeln vid Syndikalisternas 1 maj-tåg 2018

EFTERLYSNING. Avmaskerat söker identifiering av våldsamma vänsterextremister som misshandlade en man på grund av dennes klädesplagg.

När den provokativa Youtube-profilen Ulven, även känd som Den Nödvändiga Intoleransen, blev misshandlad under syndikalisternas 1 maj-tåg 2018 dömdes endast en av vänsterextremisterna, trots att flera av angriparna finns på film. Detta knapphändiga polisarbete uppmärksammades nyligen efter att nättidningen Nya Riks granskat polisutredningen:

Inga försök gjordes av polisen att spåra gärningsmännen. Detta trots att en funktionär från Göteborgs Lokala Samorganisation (SAC) var med och sparkade.

Noterbart från förundersökningar är:

  • Ingen husrannsakan har genomförts
  • Inga beslag av telefoner har skett
  • Ingen topsning har skett
  • Inga beställningar över telefonsamtal finns med
  • Ingen kommunikation gällande SAC-funktionären förekommer

Elias Pettersson (911017-1536) är den vänsterextremist som kunde dömas med hjälp av filmmaterialet som finns att tillgå. Han dömdes till 75 timmars samhällstjänst och villkorlig dom för misshandel (Gbg tr B 11613-18).

Avmaskerat har analyserat videomaterialet och söker nu er hjälp att identifiera resterande angripare. Vet ni också om ifall det finns fotografier eller filmmaterial från demonstrationen så är detta av högt värde men som alltid – alla tips tas tacksamts emot!

Bilder på oidentifierade våldsamma vänsterextremister.

Bilderna kan också laddas ner direkt här:
Gärningsman 1
Gärningsman 2
Gärningsman 3
Gärningsman 4
Gärningsman 5
Videon som visar misshandeln finns att se i sin helhet här.

Era tips gör vårt arbete möjligt

Det skall nämnas att Avmaskerats efterlysning om fotografen bakom Nazispotting, Göran Per-Ola Friberg, låg uppe i nästan ett år innan vi tack vare tips och ett gediget researcharbete kunde presentera honom och hans bakgrund. Vi är därmed säkra på att identiteten på dessa vänsterextremister förr eller senare kommer avslöjas.

Vi tar tacksamt emot all information och vi erbjuder ett krypterat alternativ men det går också bra att maila oss direkt på [email protected]. Vi skyddar alltid våra källor.

Uppdaterat: Juli 13, 2021