Utpressarkonto stöder Solidaritetsföreningen

Publicerad den 11/2 2021 kl 21:02

NYHET. Ett vänsterextremt Twitterkonto som utpressar arbetare stödjer Solidaritetsföreningen i protest mot vår artikel.

Solidaritetsföreningen finns inte längre. Högerkollen fortsätter dock sina drev mot barnfamiljer och politiska meningsmotståndare.

Efter att Avmaskerat skrivit om den vänsterextrema fånghjälpsföreningen Solidaritetsföreningen (Org.nr: 802458-1996) så var det många i den revolutionära vänstern som blev mycket upprörda. Ett twitterkonto vid namn Högerkollen har gått ut i protest och, efter att ha kallat Avmaskerat för diverse invektiv, uppmanat sina följare och läsare att donera till den nu nerlagda Solidaritetsföreningen.

Högerkollen, fd NMR-Granskning

Twitterkontot NMR-Granskning startades i januari 2021 och presenterar sig så här:

NMR-granskning hjälper till att granska, kartlägger & informera om aktiva personer inom nazistisk och fascistiska miljön i Sverige med fokus på NMR.
All information/tips skickas vidare till antifa.se

Kontakt oss på: [email protected]

#svpol #antifa

Förutom att retweeta inlägg från AFA Stockholms konto, det vill säga innan det kontot med sina 5000 följare stängdes ner på grund av hot och trakasserier, så var också NMR-Granskning mycket noga med att poängtera att de inte var en del av AFA men all information, efter att den granskats, skulle skickas till AFA Dokumentation, f d Researchgruppen.

Det dröjde inte länge förrän NMR-Granskning fick en tillsägelse av ett äldre och mer etablerat konto vid namn NMR-Watch. En uppmaning om att byta namn ställdes och någon gång i slutet av januari bytte de namn till Högerkollen.

Utpressar arbetare med både hot och våld

Så vad för syfte har då NMR-Granskning eller Högerkollen som de numera heter? För att förstå det behöver vi backa bandet till den nionde december 2020. I brist på bättre så bestämmer sig AFA för att om man är med i en facebookgrupp som säljer CD-skivor så förtjänar man att hängas ut som nazist. För att göra en höna av en fjäder så bestämmer sig också AFA för att man inte bara är en medlem i en facebookgrupp utan man är en kund och man tillhör ett kundregister. AFA börjar därför lista medlemmarna i detta ”kundregister” med deras tillhörande personuppgifter.

Det framkommer att Högerkollen vill att ”nazisterna” ska göra ”avbön”.

Dags att göra avbön från nazismen. Kontakta [email protected]

Inom den vänsterextrema rörelsen kallas det för avbön när någon under hot eller våld utpressas att avslöja uppgifter och ta avstånd från sina politiska eller ideologiska tankar.

***

Högerkollen kontaktar arbetsgivare och indirekt hotar dem med att de måste avskeda arbetaren annars kommer företagsnamnet att smutskastas. Som respons skriver en person att detta inte är något bra varpå Högerkollen svarar:

Roligare att hänga ut fega nazister och göra livet för nazister till ett helvete. Sluta va nazist så slipper du bli uthängd och utskrattad.

Personen får också reda på att dessa våldsvänsteraktivister aldrig glömmer vilka Facebookgrupper man tillhör och att man ska passa sig för att träffa på dessa på gatan.

Stöder den vänsterextrema Solidaritetsföreningen

Kvällen den 8 feb får Högerkollen nog efter att Avmaskerat skrivit om den nu nerlagda fånghjälpsgruppen Solidaritetsföreningen.

Högerkollen strävar alltså efter att exempelvis föräldrar med barn, i oroliga tider som dessa där A-kassan har en handläggningstid på sex månader, ska förlora jobbet samt göra ”avbön”. Samtidigt uttalar de sitt stöd för en vänsterextrem fånghjälpsförening.

Gillar du vårt arbete?

Avmaskerat är ett ideellt journalistprojekt där vi granskar den vänsterextrema rörelsen i Sverige, dåtid som nutid. Även om detta arbete är fritt upp till var och en av de som arbetar med projektet så finns det andra kostnader som behöver täckas. Vet du om att du kan bidra med en donation så läs gärna vår guide om hur man donerar med Bitcoins. Annars får du mer än gärna dela våra artiklar på Twitter, diskussionsforum och sociala medier.

Dela artikeln