Malmö: Rödsvart terror – mordbrand riktad mot vårdjätte

Publicerad den 26/10 2021 kl 10:10

NYHET. Natten till den 1 oktober utförde maskerade gärningsmän en mordbrand med vänsterextrema motiv riktat mot vårdjätten Attendo.

En minibuss och en personbilbil tillhörande vårdföretaget Attendo totalförstördes i en planerad mordbrand på Eddagatan 4 i Malmö, ett 20 tal meter ifrån äldreboendet Bellevuegården och bensinstationen Circle K. Innan brandkåren fick kontroll över situationen så höll branden på att sprida sig till ytterligare en personbil som stod intill minibussen.

Vänsterextremister bakom mordbranden

På den anonyma och vänsterextrema nyhetsportalen Gatorna.info så publiceras det ett inlägg den 6/10 med rubriken ”Malmö. Bränn det kapitalistiska viruset – attack mot vårdjätten Attendo”.

I inlägget skriver förövarna att motivet till attacken var att Attendo varit orättvis mot sina vårdtagare tillika kunder samt sin personal och inte försett dessa med tillräckligt med material, vilket ska ha utsatt dem för smittorisk under rådande pandemi. Vänsterextremisterna målar sen upp en dystopisk samhällsanalys:

Var finns hopp och lösning? Vissa litar på politiker, framför allt på sådana som använder sig av en mer ”socialinriktad” retorik. Vi vet att det bara är tomma illusioner. I många år har kapitalisterna privatiserat sönder sjukvården och andra näringar med den politiska klassens fullständiga uppbackning. Politikerna kommer inte, och vill inte hjälpa! Det parlamentariska spelet finns för att pacificera oss och förstöra vår motståndsvilja. Men vi ger inte upp.

Så för att agera mot den extrema världsbild de internt byggt upp så tänder de eld på flera fordon som står på äldreboendet Bellevuegårdens parkeringsplats. Inlägget avslutas med texten:

Giriga kapitalister fick smaka på revolutionens medicin, och det är bara början. Eld är det bästa medlet mot det kapitalistiska viruset!

”Revolten behöver allt: tidningar och böcker, vapen och bomber”

Bland kommentarerna till inlägget kan man läsa blandad kritik. Något som mer och mer börjat ske efter att Avmaskerat granskat det som skrivs på Gatorna.info.

Användaren Pumba skriver att denna inte har några moraliska problem med anlagda mordbränder men ställer sig frågande till vad attacken ska leda till:

Ska jag vara helt ärlig vet jag inte vad detta ska leda till. Vad ska effekten bli? Jag är inte emot det på moralisk grund, men kommer det ge något? Jag läser gärna resonemangen kring att eld är det bästa medlet.

Det dröjer inte länge förrän Pumba får svar på sin fråga. Användaren A.M.B som tydligt delar den dystopiska världsbilden menar att kampen mot kapitalismen kräver allt:

I en omåttlig syn på frigörelse finns det inget som heter överlägsna kampformer. Revolten behöver allt: tidningar och böcker, vapen och bomber, eftertänksamhet och svordomar, gift, dolkar och bränder. Den enda intressanta frågan är hur man kombinerar dem.

Nästan exakt en vecka efter att A.M.B publicerat sitt inlägg så mottager Avmaskerat beskedet att AFA-Göteborg krossat fönstret till en ung kvinnas sovrum och sedan slängt in en brinnande fyrverkeripjäs i rummet, något som hade kunnat slutat med dråp alternativt mordförsök.

Inte den första mordbranden från skånska vänsterextremister

Attentatet mot Attendo är inte det första attentatet där vänsterextremister i Skåne har eldat upp bilar i år. Tidigare har Avmaskerat rapporterat om 20 lyxbilar som blev förstörda i Malmö och en anlagd brand mot en Shell-mack i Lund.

Avmaskerat fortsätter att följa och rapportera om den pågående vänsterextrema terrorn i Skåne.

Dela artikeln