Exakt24 avslöjar flera vänsterextremister

Publicerad den 23/5 2021 kl 12:05

NYHET. I en dokumentär som Exakt24 publicerat avslöjar de flera nyckelfigurer inom den vänsterextrema miljön i Göteborg.

AFA-Göteborg

Från att i slutet av förra året blivit utsatt för upprepade attacker från AFA – till att nu stå i rampljuset för att ha avslöjat flera våldsbejakade vänsterterrorister – kan vi presentera Christian Peterssons modiga civilkurage och Exakt24:s dokumentär som avslöjar flera vänsterextremister i Göteborgsområdet.

AFA hänger ut tre unga män

Det var egentligen bara en tidsfråga innan AFA skulle skriva något om de unga politiker i Alternativ för Sverige (AfS) som gång på gång avslöjade vänsterextremister, kulturmarxister och en och annan rabiat rektor. Christian bedrev sommaren 2020 en skolkampanj tillsammans med två andra aktivister från AfS, något som väckte mycket uppmärksamhet. Förutom detta så har Christian också gjort ett framgångsrikt journalistiskt arbete för nättidningen Exakt24 där han bland annat dokumenterat vänsterextrema möten, intervjuat en avhoppad kommunist, avslöjat en demokratihatande bibliotekarie och mycket annat.

AFA-Göteborg Tor Alsén

Den 28 juli 2020 publicerar AFA en uthängningsartikel. Denna artikel sticker ut från övrig hatpropaganda på AFA:s webbplats då det är märkbart att skribenten är mycket irriterad på den framgång AfS har. I rubriken kallar AFA de unga männen för ”snorungar” och i texten kan man läsa:

Vi har alla ett ansvar att sätta ner foten och säga ifrån när fascister försöker ta mark i vår stad, hur marginella de än kan te sig.

AFA attackerar hemmet

Morgonen den 17 september förra året lämnar Christian hemmet för att direkt mötas av klotter på fasaden och punkterade bildäck. AFA:s syfte med sådana attacker är att skrämma personer till tystnad. Något som inte fick avsedd effekt denna gången. Christian publicerar nämligen direkt ett inlägg på Twitter där han visar omvärlden hur AFA arbetar och hälsar att deras attacker är verkningslösa.

Tor Alsén AFA-Göteborg
Klicka för att komma till tweet.

Nästan direkt sluter flera alternativa medier upp för att visa sin avsky mot AFA och för att stötta den unge mannen och hans ensamstående moder. Till Samnytt säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand:

Jag har varit i kontakt med Christian som säger att han inte låter sig tystas och att hans engagemang för Sverige kommer att fortsätta som tidigare. Inga fega, vänsterextrema attacker kan ändra på det. Jag har också meddelat Christian att partiet kommer att täcka upp för alla kostnader som uppstår: sanering av klottret, bärgning av bilen, däckbyten och annat. Det är en självklarhet att partiet ska finnas där och hjälpa till när det verkligen behövs.

Liknande attacker kom att ske ytterligare tre gånger. På den tredje, och sista attacken, var Christian beredd.

AFA springer för livet

Natten den 26 november förra året är sista gången de ger sig på Christian och hans mamma. Runt tolvtiden på natten så smyger AFA upp till deras villa. Efter att de sprejat på fasaden och på moderns bil så springer Christian ut med ett bollträ som han tänkt försvara sig själv med. Detta får de två AFA-aktivisterna, livrädda, att springa där ifrån – med Christian efter sig!

Christian (AFS) AFA-Göteborg
Klicka för att se filmen.

Vänsterextremisterna springer då in i en flyktbil. Bilen visar sig tillhöra sjuksköterskan Tor Alsén (850519-7833).

Tor Alsén 850519-7833

Tor Alsén AFA-Göteborg
Tor Alsén AFA-Göteborg

Tor Alsén (850519-7833)
Sommarvädersgatan 34 lgh 1202
418 33 Göteborg

Fordon: Volkswagen Polo 1.4 (XDT 549)

Arbete mail: [email protected]
Arbetsplats: Sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhus

Hjärnan bakom de attacker som nationella fått utstå de senaste åren i Göteborg och i kringliggande områden är sjuksköterskan Tor Alsén. Vi kommer återkomma med en mer komplett profil om honom.

Tor var vid tidpunkten då Christian utsattes för dessa attacker skenskriven på en adress i Härryda tillsammans med sin flickvän Mina Nateghi (950901-5005).

Egypten 172, 438 95 Hällingsjö.
Tor var skenskriven på Egypten 172, 438 95 Hällingsjö.

Att Tor faktiskt inte bodde där blev tydligt efter att Exakt24 besökt fastigheten och talat med de som ägde den. Så hur kunde Exakt24 avslöja hans riktig adress?

Traditionellt detektivarbete

Efter att ha förstått att Tor skenskrivit sig så fick man återgå till ritbordet och testa lite olika tillvägagångsätt – något som skulle visa sig vara mycket framgångsrikt. Exakt24 kunde via en intervju med Tors pappa få reda på att han arbetar på Sahlgrenska sjukhus i Göteborg. Sahlgrenska i sin tur har offentliga uppgifter som bekräftar detta – bland annat Tors arbetsschema. Med arbetsschemat till hands så kunde journalister kartlägga Tors väg till och från jobbet.

Tor Alsén AFA-Göteborg

Detta ledde raka vägen hem till den brottsdömda vänsterextremisten Jens Wingren (851205-1916).

Jens Wingren 851205-1916

Jens Wingren AFA-Göteborg
Jens Wingren AFA-Göteborg

JENS Henning Wingren (851205-1916)
Rambergsvägen 25 B lgh 1102
417 13 Göteborg

Jens har i yngre år dömts för ohörsamhet mot ordningsmakten då han och tio andra la sig framför en buss som skulle utvisa migranter som fått avslag. För detta dömdes han till dagsböter 40 å 50 kr (Göteborgs tr B 8301-11). År 2015 godkände han ett strafföreläggande efter att ha gripits för att ha stulit i en butik i Göteborg.

***

Då Tor för stunden var eftersökt av polisen för att ha bistått AFA-aktivisterna med en flyktbil, eller själv deltagit i attacken, så gömde han sig hemma hos Wingren. Efter att polisen informerats om hans nya adress så genomfördes det en husrannsakan och som grädde på moset så är nu Tor också misstänkt för folkbokföringsbrott. Detta i sin tur tvingar Tor, och hans sambo Mina Nateghi, att skriva sig på den adressen de faktiskt bor på. Vilket är hemma hos mellanstadieläraren och terroristförespråkaren Axel Rosengren (890829-4039).

Axel Rosengren 890829-4039

Axel Rosengren AFA-Göteborg
Axel Rosengren AFA-Göteborg

AXEL Wilhelm Teodor Bengt Rosengren (890829-4039)
Sommarvädersgatan 34 lgh 1202
418 33 Göteborg

Arbetsplats: Svartedalsskolans skolidrottsförening (Org.nr: 802453-3203)

Hemma hos Axel Rosengren är nu Tor skriven. Rosengren har länge varit engagerad inom den vänsterextrema miljön.

Den 1-maj år 2014 genomfördes det en icke tillståndsgiven demonstration i Lund, Skåne. Bland deltagarna befann sig Rosengren. När han tänder en bengal så går polisen in i ledet och griper honom. Inte helt smärtfritt dock då en av poliserna överöstes av slag och sparkar från vänsterextremisterna. Rosengren slog också tillbaka.

För detta döms han till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman (Lunds tr B 2236-14).

***

Axel Rosengren och Tor Alsén deltar i en podcast vid namn Komintern. I denna podcast uttrycker Rosengren sina tankar om att utföra terrordåd i avsnittet Komintern i Pestens tid #3 (28:22).

Jag är hundra procent för att spränga… individuell terror riktad mot politiska mål. Det måste inte vara så jävla genomtänkt alla gånger.

Exakt24 avslöjar AFA-ledaren Tor Ahlsén

Den 20 maj klockan 18:00 har Exakt24 premiär för sin dokumentär om det vänsterextrema nätverket AFA-Göteborg. I skrivande stund, den 24/5, har dokumentären setts över 26 000 gånger på Facebook. Förutom på Facebook så finns den och mycket mer att se på Exakt24:s hemsida.

Tor Alsen AFA-Göteborg
Klicka för att se dokumentären.

Pressanställd på Sahlgrenska har vänsterextrema kopplingar

Nättidningen Nya Riks kunde strax efter Exakt24:s dokumentär avslöja ytterligare en anställd på Sahlgrenska med kopplingar till den vänsterextrema rörelsen.

En journalist från Nya Riks kontaktade Sahlgrenskas presstjänst och kom då i kontakt med Fanny Edstam. Edstam var till en början trevligt inställd men det vändes snabbt och hon vägrade svara på frågor.

Hon vägrar dock att svara på våra frågor och hänvisar sen till e-post. Hon meddelar sen via e-post att sjukhuset vägrar svara på alla frågor.

Nya Riks gjorde en bakgrundskoll på Edstam och kunde då se att hon är vän med bland annat Expos Jonathan LemanAugust Eliasson som är chefredaktör på kommunistiska tidningen Proletären, Joel Assarsson från Röd Front samt Nora Lorek, en fotograf som åsiktsregistrerat personer på Alternativ för Sveriges torgmöten.

Rektorn Lena Naperotti på Svartedalsskolan hotar Christian

Då vänsterextremisten och terrorförespråkaren Axel Rosengren arbetar som mellanstadielärare på Svartedalsskolan i Hissingen, Göteborg, så var det inget konstigt att Exakt24 ringde och mejlade till rektorn Lena Naperotti för att få ställa ett antal frågor. Till svar får Exakt24 ett samtal där Naperotti säger att hon ska anmäla Christian för olaga hot.

När Nya Riks når Christian för en kommentar angående detta svarar han att en motanmälan kommer ske om Naperotti genomför sin:

Christian kommenterar till Nya Riks att han kommer att anmäla Naperotti för falsk tillvitelse om det faktiskt finns en anmälan upprättad mot honom.

Utredningen fortsätter och Avmaskerat bevakar ärendet

Från att AFA hängde ut politiker från Alternativ för Sverige till att ha attackerat Christian och hans familjs hem – står AFA med flera avslöjade nyckelfigurer inom den vänsterextrema miljön i Göteborg. Och då är den faktiska polisutredning inte ens avklarad.

Avmaskerat kommer bevaka situationen i Göteborg mycket noga och kommer publiceras fler artiklar om händelsen och de inblandade vänsterextremisterna.

Vet du mer?

Vet du mer om ovanstående personer? Använd vårt krypterade kontaktformulär eller kontakta oss direkt på [email protected]. Alla tips är välkomna och vi skyddar alltid våra källor.

Dela artikeln