Vänsterextremisterna på SÄPO:s prioriteringslista

Publicerad den 4/2 2021 kl 14:02

NYHET. Avmaskerat ger er namnen på vänsterextremisterna som ingår i polisens sammanställning av prioriterade extremister i Stockholm, som Aftonbladet skrev om förra veckan.

Aftonbladet har tagit del utav SÄPO:s lista över prioriterade profiler inom de olika extrema miljöerna som existerar i Sverige, bortsett från djurrättsaktivisterna som SÄPO slutat bevaka. 

Man, 25 – sparkade liggande man i ansiktet

Arvid Eriksson (tidigare Pein) är en ökänd vänsterextremist med kopplingar till AFA.
Arvid Eriksson (tidigare Pein) är en ökänd vänsterextremist med kopplingar till AFA.

Jens Erik ARVID Eriksson, tidigare Pein (950208-5252)
Spannvägen 14 lgh 1202
16835 Bromma

Tel: 0736001093
Mail: [email protected]

Arbetsplats: Lärarvikarie på Internationella Engelska Skolan
Tidigare arbetsplats: Lärarvikarie på Sollentuna Musikklasser och Hvilan Gymnasium.

Aftonbladet skriver att SÄPO anser att Arvid Eriksson, tidigare Pein i efternamn, har en tongivande roll i vänsterextrema AFA. Eriksson kissade ner sig, började grina och ropa efter mamma när Sons of Odin grep honom efter att ha misshandlat en kamrat till dem. Eriksson har också genom åren knarkat och klottrat som en fritidssyssla. Läs mer om honom här.

Man, 29 – ”risksupporter” på fotbollsmatcher

Pablo Henrique Wikström (911215-8614)
Melongatan 21, C/O Wikström
16563, Hässelby

Mail: [email protected]
Tel: 0704287869

Aftonbladet skriver att Pablo är en del av AFA och ska ha en betydande ställning. Har enligt SÄPO tillgång till både gatustridsvapen och skyddsutrustning. Är också en så kallad ”risksupporter” i Hammarby och har tillträdesförbud till fotbollsmatcher.

Det finns inte så mycket att skriva om Pablo förutom att han kommer från Brasilien och inte är en svensk medborgare. Sen han invandrade i början av 2004 så har han begått en stor mängd brott: grov misshandel, olaga hot, skadegörelse, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt upplopp, 2 fall av vapenbrott samt 4 fall av misshandel av normalgraden. Ungdomsvård, fängelsetid och på senare år tillträdesförbud till idrottsarenor är inget konstigt för den multikriminelle brasilianaren.

Man, 29 – hade knogjärn och yxa i bilen

George Mangematin (910325-1998)
Ervallakroken 23 lgh 1103
124 66 Bandhagen

Enligt SÄPO:s prioriteringslista så skall denna person vara tongivande inom AFA samt ha kunskap av automatvapen. Dömdes för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och brott mot knivlagen hösten 2020 (Solna tr B14-20). Polisen hittade bland annat flera knivar, knogjärn och en yxa i hans bil när George skulle komma till Pablos undsättning då han kände sig hotad. George dömdes till dagsböter.

Man, 42 – högg nazist i ryggen

Joel Bjurströmer Almgren (790118-9378)
c/o Annika Lundmark
Svandammsävgen 36
126 35 Hägersten

Tel: 0729494509

Joel Bjurströmer Almgren känner alla till som tagit sig en titt in i det vänsterextrema träsket. Han var en av grundarna till nu avvecklade Revolutionära fronten och kopplas även ihop med AFA efter att RF lades ner. 2013 försökte han knivdöda en meningsmotståndare i Kärrtorp och han dömdes nyss till dagsböter för att ha gått runt med gatustridsvapen i centrala Stockholm. Skriven hemma hos ex-partnern Annika Lundmark, en av ledarna inom AFA Stockholm, som fick ett rejält psykbryt när Eurocop ringde upp henne 2017.

Vet du mer?

Vet du mer om ovanstående personer eller gillar du vårt arbete? Vi erbjuder dig som tipsare ett krypterat kontaktformulär eller så kan du maila oss direkt på [email protected]. Alla tips är välkomna!

Om du hellre vill visa din uppskattning så dela gärna våra länkar på sociala medier eller varför inte donera en slant?

Dela artikeln