Vänsterextremisterna som övervakade World Wide Demonstration 20/3

Publicerad den 13/12 2021 kl 12:12

EFTERLYSNING. Avmaskerat efterfrågar information om de maskerade vänsterextremister som åsiktsregistrerade deltagarna i Stockholm den 20 mars 2021.

Den 20 mars genomfördes demonstrationen World Wide Demonstration på flera platser i Sverige. Demonstrationen i Stockholm övervakades av vänsterextremister som stod och fotograferade deltagarna. Tack vare tips så har Avmaskerat kunnat avslöja dem en efter en. Idag kan vi avmaskera ytterligare en av vänsterextremisterna – nämligen den fördetta vänsterpartisten Josefine Sjödahl.

Uppdatering 10/6-2021. Flera tips har inkommit vilket lett till att identiteterna på två av de fyra vänsterextremisterna nu kan avslöjas.

Uppdatering 13/12-2021. Ytterligare en av vänsterextremisterna avmaskeras.

Josefine Sjödahl (910706-3480)

Josefine Sjödahl vänsterextremist
Josefine Sjödahl vänsterextremist

Emma JOSEFINE Sjödahl (910706-3480)
Stavangergatan 26 lgh 1001
164 38 Kista

Facebook: Josefine Sjödahl
LinkedIn: Josefine Sjödahl

Mail: [email protected]
Tel: 070-433 27 89

Josefine Sjödahl satt som ordförande för Vänsterpartiet i Kista, Stockholm, men lämnade sitt uppdrag och parti tidigare i år. Hon nämner till Svenska Dagbladet att hon anser att det skett en högerförflyttning och liberalisering av partiet som strider mot hennes mer radikala principer:

— Centerpartiets ekonomiska politik är extremt höger och jag tycker därför att vad Nooshi säger om att det inte ska ställas ultimativa krav är oroväckande. Det känns väldigt naivt att tro att Vänsterpartiet skulle få inflytande i ett samarbete.

Josefin Sjödahl. Mötesstörare i Almedalen. NMR 6/7-18.
Josefine Sjödahl. Mötesstörare i Almedalen.
NMR 6/7-18.

Hon har även varit engagerat i Klimatfronten som tidigare gjort sig skyldiga till brott efter att ha brutit sig in på Öresundsverket och protesterat mot att förbränning av fossila bränslen pågår i verksamheten.

I ett dokument från Vänsterpartiet som publicerades i oktober 2020 så fick alla nya kandidater tillfället att presentera sig. Här framkommer det att Sjödahl vill stärka kopplingen mellan Vänsterpartiet och de mer radikala, våldsbejakande, grupperingarna som finns i landet:

Ur ett helhetsperspektiv behöver Vänsterpartiet de närmaste 10 åren utvecklas till att på riktigt bli den parlamentariska grenen av den breda vänstern. Detta skulle innebära att vi behöver stärka, och samverka med, den utomparlamentariska vänstern.

En valstrategi som väver in den utomparlamentariska vänstern och gräsrotsaktivismen bör göras och med hjälp av våra ideologiska utgångspunkter i det nya partiprogrammet bör Vänsterpartiets mål om det socialistiska samhället konkretiseras för att kunna användas i valrörelsen.

Josefin Sjödahl. Åsiktsregistrerar. WWD 20/3-21.
Josefine Sjödahl. Åsiktsregistrerar.
WWD 20/3-21.

På frågan om vad Sjödahl vill genomföra i partistyrelsen svarar hon:

Jag skulle därför vilja ha en nätverks- och rörelsebyggande roll inom partistyrelsen, både rent valstrategiskt gentemot medlemmar men även gentemot den utomparlamentariska vänstern i den långsiktiga kampen för ett socialistiskt samhälle.

Den utomparlamentarisk vänster, eller den autonoma miljön som Säkerhetspolisen kallar den, innefattar bland annat grupperingar som Antifascistisk Aktion och Syndikalistiskt Ungdomsförbundet, båda beredda att använda våld för att skrämma politiska meningsmotståndare till tystnad.

Vidare i dokumentet kan man läsa om hur Sjödahl faktiskt praktiserar det hon förespråkar. Vid frågan om vad för tidigare politiska aktioner hon genomfört svarar hon:

Josefin Sjödahl. Mötesstörare. AFS 4/9-21.
Josefine Sjödahl. Mötesstörare.
AFS 4/9-21.

Då jag först och främst varit, och är, aktivist så saknar jag erfarenheten av att bedriva verkställande partipolitik som många andra partikamrater besitter. I mitt bagage finns dock erfarenheterna av att gång på gång mötas face-to-face med orättvisor av alla dess slag.

Min genomförda politik består av att stanna uppe hela nätterna under Almedalsveckan för att riva ner nazistisk propaganda, det är genom kampen för mänskliga rättigheter inom Amnesty, det är också genom konstnärlig aktivism, miljö- och klimataktivism, djurrättsaktivism, manifestationer, aktioner och demonstrationer för asylsökande, HBTQI-personer, kvinnor.

Förutom att ha förstört propaganda och deltagit i upprepade försök att störa Nordiska motståndsrörelsens tal under Almedalsveckan 2018, så har hon också försökt störa Alternativ för Sveriges torgmöte den fjärde september 2021.

Idag bor Josefine Sjödahl själv i sin bostadsrätt värderad till 1 710 000 kr.

Hannes Nygårdh 891221-8255

Hannes Nygårdh
Hannes Nygårdh

Nils HANNES Nygårdh (891221-8255)
Semmelvägen 4 c/o Kerstin Nygårdh
128 69 Sköndal

Facebook: Hannes Pastorn Lada
Twitter: @fakeliH
Telefon: 076-833 83 23

Syndikalisten Hannes Nygårdh har varit engagerad i den vänsterextrema miljön sedan tonåren. År 2009 deltog han i en husockupation i Östersund där han och ett trettiotal ungdomar tog över hotellet Aston. Efter övertagandet prydde de byggnaden med den rödsvarta syndikalistiska flaggan och andra budskap.

Hannes Nygårdh
Hotellet Aston ockuperat år 2009.

Förutom husockupationen blev också Nygårdh ertappad samma år med att stjäla snabbmat och folköl på den lokala ICA-butiken. För detta dömdes han till dagsböter på 1 500 kr (Östersund tr B 352-10).

***

Ryggprotest i Östersund.
Ryggprotest i Östersund.

Några år senare, mer exakt valåret 2014, så arbetade Nygårdh och vänsterpartisten Nisse Sandqvist ihop för att mobilisera till en så kallad ryggprotest då Sverigedemokraterna skulle besöka staden. Länstidningen Östersund skriver:

– Vi har fått ett rasistiskt samhällsklimat, säger Nisse Sandqvist, som till vardags är vänsterpartist men nu tillsammans med Hannes Nygårdh startat facebookeventet ”Östersund, vänd SD ryggen”. Sverigedemokraterna och deras politik har varit en katalysator i det samhällsklimatet, säger Nisse Sandqvist.

***

När Nordiska motståndsrörelsen genomförde en flygbladsutdelning i centrala Stockholm på sensommaren 2018 samlades det ett gäng vänsterextremister för att åsiktsregistrera nationalisterna. Bland dessa befann sig vänsterextremisten Carolina Farraj (870714-0201) och Nygårdh. I filmen som Motståndsrörelsen publicerat från aktiviteten så syns Nygårdh till runt 01:55 in i videon.

Carolina Farraj och Hannes Nygårdh, 2018.
Carolina Farraj och Hannes Nygårdh, 2018.

Hannes NygårdhDen första maj 2019 anordnade SAC ett demonstrationståg som avgick ifrån Plattan på Sergels torg, Stockholm. Innan avfart så var det några som höll tal. Bland dessa talare finner vi Nygårdh. Det finns för tillfället ingen video på talet utan bara en bild.

***

Hannes bor för närvarande hemma hos sin mamma i en villa med uppskattat värde på 7 250 000 kr. På hans sociala medier stödjer han öppet flera våldsamma vänsterextrema organisationer som Revolutionära Fronten, Göteborgs Antifascistiska Front och Syndikalistiska Ungdomsförbundet. Hannes arbetar som vaktmästare på Stora Sköndals kyrka i Farsta, Stockholm. Den 25 december 2020 medverkar han i en gudstjänst som finns att se på Farsta församlings Youtubekanal runt 08:30 in i videon.

Hannes Nygårdh

Camilla Wennerstrand 860602-0108

Camilla Wennerstrand
Camilla Wennerstrand

CAMILLA Elisabeth Wennerstrand (860602-0108)
Hanna Rydhs gata 26 lgh 1101
129 50 Hägersten

Facebook: Camilla Wennerstrand

Har du information om Camilla Wennerstrand? Kontakta oss!

Era tips gör vårt arbete möjligt

Idag kunde Avmaskerat avslöja ytterligare identiteten på en av de fyra vänsterextremisterna ovan.

Fortsätt skicka in tips, bilder och annan information till oss. Vi tar tacksamt emot all information och vi erbjuder ett krypterat alternativ men det går också bra att maila oss direkt på [email protected]. Vi skyddar alltid våra källor.

Dela artikeln