Vänsterextremt nyhetssvep #1

Publicerad den 14/5 2020 kl 09:05

NYHET. Här kommer ett litet nyhetssvep med vänsterextremister som den senaste tiden blivit påkomna med mord, våld, hot och näthatande.

Då andra aktörer inom alternativmedia och på sociala medier gjort ett bra jobb med att belysa vänsterextremism den senaste tiden och vi på Avmaskerat arbetar på en del djupare och mer tidskrävande projekt – och kollar upp alla bra tips som vi fått in efter lanseringen – vill vi passa på att lyfta fram några av den senaste tidens fynd.

1. Samuel Redin – psykotisk vänstermördare

Samhällsnytt avslöjade den vänsterextrema mördaren Samuel Redin (19940402-0451):

En 21-årig man döms till 8 års fängelse för försök till mord, grov misshandel, försök till grov misshandel samt barnpornografibrott. Samuel Redin ville ”uppleva att släcka någons liv” och attackerade därför flera slumpmässigt utvalda äldre med hammare. Ett av offren fick öppna skallfrakturer och förlorade en del av hjärnan.

Redin var vänsterextremist. Enligt hans enda vän var kommunism Redins enda intresse.

En genomgång av hans Facebook visar ett gryende hat mot SD, ”borgare” och Israel – och samtidigt en djup affektion för Stalin och Nordkorea. Redin har även publicerat en bild med uppmaningen ”Stycka en SDare”:

2. Niklas Rutgersson – hotfull syndikalist

Niklas Rutgersson (19940506-2093) är medlem i SUF och ägnade sig åt att näthata och önska livet ur meningsmotståndare på Twitter innan hans identitet röjdes. Han har också på ett AfS-torgmöte 2018 öppet hotat andra på grund av deras politiska åsikter/engagemang. Rutgersson är dömd för skadegörelse och ser inte ut att vara en hälsosam person.

3. Miran Kakaee – våldsam asyljurist

Miran Kakaee (19950515-6977) är en annan person som tonat ner sin närvaro på sociala medier efter att han tidigare i år avslöjades med att ha attackerat en ung fredlig motdemonstrant. Kakaee jobbar som asyljurist och har tidigare varit mer öppen med sin kommunism och vänsterextremism på sociala medier.

Exakt24 har intervjuat Max Skalenius som protesterade mot ett möte för ökad massinvandring och då blev påhoppad av Kakaee och andra vänsteraktivister:

4. Ida Hallström – näthatande antifascist

I sammanhanget vill vi passa på att nämna vår egen artikel om Ida Hallström (19830501-0202) som släpptes i tisdags. Hallström är en brottsuppviglande, näthatande, AFA-anhängare som på Twitter under flera års tid systematiskt ägnat sig åt att hetsa, håna och hota sina meningsmotståndare.

En extremt liten del av allt det näthat som Ida skrivit eller delat genom åren:

Dela artikeln